c

American Indian Horses te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 9
American Indian Horse, Hengst, 1 Jaar, 150 cm, Tobiano-alle-kleuren
V: JETAS SAKIMA
Western - Recreatief
is onbeleerd
5 Panel Test N/N
halstermak
Met paardenpaspoort
DE-53940
Hellenthal
€ 3.500
Advertentie bewaren
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 9
American Indian Horse, Hengst, 1 Jaar, 150 cm, Tobiano-alle-kleuren
V: JETAS SAKIMA
Western - Recreatief
DE-53940
Hellenthal
€ 3.500
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
American Indian Horse, Merrie, 3 Jaar, Schimmel
V: WILD MUSTANG, RANGE BRED | MV: RANGE BRED WILD MUSTANG
Endurance - Trail
FI-99870
Inari
€ 10.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

De American Indian Horse is niet een specifiek paardenras, maar een aanduiding voor paarden van Spaanse afkomst die zich op Amerikaanse bodem hebben ontwikkeld. De uiterlijke kenmerken van een American Indian Horse zijn afhankelijk van het ras waaruit het paard is ontstaan. Het zijn doorgaans sterke paarden zonder overmatige bespiering, met droge benen en harde hoeven. Een American Indian Horse verkopen wordt vaak gedaan aan liefhebbers van oorspronkelijke Amerikaanse paardenrassen. De American Indian Horse is een intelligent en loyaal paard dat zijn naam te danken heeft aan de inheemse bewoners van Amerika.

Gebruik en karakter van de American Indian Horse

Ten gevolge van de zware leefomstandigheden heeft de American Indian Horse zich ontwikkeld tot een taaie overlever. Hij is van nature geschikt om op weinig voedsel zowel hete zomers als koude winters door te komen. Het zijn moedige en vriendelijke paarden met een onafhankelijk en flexibel karakter. Ze zijn bovendien kalm van aard, maar altijd zeer alert op hun omgeving. Wie op zoek is naar een middelgroot gezinspaard voor recreatief gebruik, kan heel goed een American Indian Horse kopen. De paarden hebben een stokmaat die ligt tussen de 130 en 160 cm en ze komen in vrijwel elke effen vachtkleur voor. Ook kan men een gevlekte of Paint American Indian Horse kopen. Door de eeuwen heen is de American Indian Horse als rijpaard en lastdier gebruikt door kolonisten, goudzoekers en cowboys. Toch waren het vooral de indianen die een spirituele band met deze paarden hadden.

Oorsprong en geschiedenis van de American Indian Horse

Tegenwoordig is een American Indian Horse kopen en verkopen geen enkel probleem, maar hoe zijn deze paarden eigenlijk ontstaan? Dat is geheel te danken aan de Spaanse Conquistadores die aan het eind van de zestiende eeuw hun paarden introduceerden op het Amerikaanse continent. De paarden van deze kolonisten waren een mix van de Berber, het Arabisch volbloed en de Andalusiër. Voor de inheemse bevolking van Amerika, de indianen, was dit een eerste kennismaking met het paard. Hoewel het voor indianen door de regering verboden was om paarden te bezitten, slaagden ze er toch in om de dieren te bemachtigen. Ze ontdekten dat ze de sterke, snelle paarden goed konden gebruiken bij transporten en bij de jacht. De indianen trainden en fokten hun paarden op een manier die heel dichtbij de natuur stond en hadden een speciale band met hun dieren. Daardoor ontwikkelden ze zich tot onovertroffen ruiters. Zo reden indianen zonder zadel, met pijl en boog in de hand, in volle galop achter de bizons aan. Ook cowboys gebruikten de dappere American Indian Horse graag bij het hoeden van het vee. Na verloop van tijd werden deze paarden door Amerikaanse fokkers gekruist met geïmporteerde Europese rassen. Hierdoor werd de kracht en schoonheid van de American Indian Horse toegevoegd aan rassen zoals de Morgan, Quarter Horse, American Saddlebred, Appaloosa en de Tennessee Walking Horse. Vandaag de dag zijn er helaas nog maar weinig paarden over die tot de oorspronkelijke zuivere bloedlijn behoren. Om de American Indian Horse te kunnen registreren, is in 1961 is het Amerikaanse stamboek (AIHR) opgericht. Deze organisatie heeft de paarden ingedeeld in vijf verschillende categorieën.

American Indian Horse in de paardensport

De paarden hebben een groot uithoudingsvermogen, waardoor ze met gemak flinke afstanden kunnen afleggen. Een American Indian Horse kopen is dus zeker interessant om recreatieve buitenritten mee te rijden, of om aan de endurance mee te doen. De paarden zijn mensgericht en gemakkelijk te trainen, waardoor ze ook geschikt zijn voor natural horsemanship. Ook om deel te nemen aan de westernsport is een American Indian Horse kopen een uitstekend idee.

i