vandaag nieuw: 325 | verkocht: 673
c
k

Morgan Paard te koop

Lees meer b
4 Resultaten
American Morgen Horse
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 4
met video
American Morgen Horse, Ruin, 10 Jaar, 157 cm, Zwart Mennen - Recreatief - Trail - Versatility Ranch Horse
InnerCoastal Livestock
US-27808
Bath, North Carolina
$ 2.600
~ € 2.240
Advertentie bewaren
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platina
met video
American Morgen Horse, Ruin, 10 Jaar, 157 cm, Zwart Mennen - Recreatief - Trail - Versatility Ranch Horse
InnerCoastal Livestock
US-27808
Bath, North Carolina
$ 2.600
~ € 2.240
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
American Morgen Horse, Hengst, veulen (04/2021), 160 cm, Donkere-vos
V: SCHAENZER'S SILVER LINING | MV: OK NEBRASKA AMBASSADOR
Gang - Recreatief - Fokken - Show
DE-48268
Greven
€ 10.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
American Morgen Horse, Ruin, 26 Jaar, 152 cm, Bruin Gang - Recreatief - Western Pleasure - Trail
US-37601
Johnson city
$ 2.000
~ € 1.723
Advertentie bewaren
American Morgen Horse Mix, Merrie, 7 Jaar, 152 cm, Bruin Recreatief - Springen - Eventing
DE-47906
Kempen
€ 5.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HAmerican Morgen Horse (4)

Meerkeuze

InnerCoastal Livestock (1)

Warmbloed (4)

Mix (1)

Meerkeuze
Zuchtverband für deutsche Pferde (1)

Duitsland (2)

USA (2)

Meerkeuze
licht beleerd (1)

incl. toebehoren (1)

grondwerk (1)

allrounder (1)

Braaf bij de hoefsmid (1)

met paardenpaspoort (1)

Standaard aanbieder (3)

Premium verkoper (1)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (2)

Pagina-1-advertentie (1)

veulen (1)

Paarden veiling verbergen (4)

Morgan Paard kopen en verkopen op ehorses

Een Morgan kopen is populair bij een breed publiek. De Morgan is namelijk een werkwillig, meegaand, sociaal en betrouwbaar paard met een zachtaardig karakter. Bovendien is het een paard dat zeer allround in te zetten is dankzij zijn perfecte uithoudingsvermogen en snelheid. Hierdoor kan men een Morgan verkopen aan zowel families als aan ruiters die actief zijn in verschillende takken van de paardensport.

Gebruik en karakter van de American Morgan

De American Morgan is een sterk, snel en intelligent paard met een uitstekend uithoudingsvermogen. Daarnaast heeft de American Morgan een lief, betrouwbaar, meegaand en zachtaardig karakter en is hij dol op mensen. Door deze unieke combinatie van kenmerken is een American Morgan kopen populair bij ruiters in alle takken van de paardensport. Daarnaast wordt een American Morgan verkopen veel gedaan als gezinspaard of rijpaard. Door zijn rustige en fijne karakter is dit paard dan ook een echte allrounder, die bovendien geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

Oorsprong en geschiedenis van de American Morgan

Over de precieze oorsprong en afkomst van de American Morgan bestaat wat onduidelijkheid. Figure, een kleine, bruine hengst, wordt echter als stamvader van de American Morgans gezien. Het verhaal van Figure begint rond 1788 in de Verenigde Staten. Justin Morgan kocht Figure en het paard groeide uit tot een beroemdheid. Vanwege zijn kracht, snelheid, mooie uiterlijk en fijne karakter maakte Figure namelijk grote indruk op de mensen. Figure werd al snel een populaire dekhengst, die zijn goede eigenschappen moest doorgeven aan zijn nakomelingen. Aangezien er wat twijfel bestond over tot welk paardenras Figure precies behoorde (waarschijnlijk had hij bloed van een Arabier of volbloed), werden zijn nakomelingen als een compleet nieuw paardenras beschouwd en “Morgans” genoemd. Een Morgan kopen werd al snel populair door zijn veelzijdigheid. Een Morgan verkopen werd dan ook niet alleen gedaan als rijpaard of voor in de paardensport, ook als werkpaard en oorlogspaard (de Morgan werd ingezet tijdens de Burgeroorlog) was het paard een goede keus. In de jaren die volgden, bleef de Morgan een geliefd paard dat verder gefokt werd. Ook buiten de Verenigde Staten raakten de mensen gecharmeerd van de goede eigenschappen van het paard en inmiddels komt men de Morgan in allerlei landen over de hele wereld tegen.

Morgan in de paardensport

Een Morgan kopen is een geschikte keus voor liefhebbers van de paardensport. Dankzij zijn werkwillige en vriendelijke karakter, uithoudingsvermogen, snelheid én aantrekkelijke uiterlijk is dit paard zeer breed inzetbaar. Zo blinkt de Morgan onder andere uit in mennen, Western rijden, springen en dressuur. Daarnaast kan men een Morgan verkopen aan ruiters die op zoek zijn naar een betrouwbaar rijpaard. De Morgan kan mede door zijn perfecte conditie uitstekend worden gebruikt voor lange afstanden. Ook op maneges en rijscholen of als gezinspaard is de Morgan een populaire keuze vanwege zijn veelzijdigheid en vriendelijke karakter. Bovendien is de Morgan zeer sociaal en geniet hij van het gezelschap van mensen.

Uiterlijk van de Morgan

De Morgan is een vrij klein en compact paard met een stokmaat tussen de 1.42 en de 1.55 meter. De Morgan komt voor in allerlei kleuren, al kan men vooral een Morgan kopen in de kleuren zwart, bruin en rood. De Morgan heeft een korte, sterke rug en staat bekend om zijn hoge en elegante staart. Daarnaast heeft de Morgan een vrij kort hoofd met grote, sprekende ogen. Als men een Morgan wilt verkopen, is het belangrijk dat hij geregistreerd is in het officiële stamboek van het paard: de AMHA (The American Morgan Horse Association Inc).

i