vandaag nieuw: 302 | verkocht: 243
c
k
Image Morgan kopen en verkopen

Morgan kopen en verkopen

Een Morgan kopen is populair bij een breed publiek. De Morgan is namelijk een werkwillig, meegaand, sociaal en betrouwbaar paard met een zachtaardig karakter. Bovendien is het een paard dat zeer allround in te zetten is dankzij zijn perfecte uithoudingsvermogen en snelheid. Hierdoor kan men een Morgan verkopen aan zowel families als aan ruiters die actief zijn in verschillende takken van de paardensport.

Lees meer b
4 Resultaten
Morgan
H
Blikvangers
1 / 4
Morgan Mix, Ruin, 2 Jaar, 142 cm, Roodbruin
V: SILVERBIRCH SORCERER | MV: POWDERDALE CAROL
Pleasure
GB-CT6 7NL
CANTERBURY kENT
vraagprijs ~€ 2.249£ 2.000
Advertentie bewarenNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Morgan, Hengst, 2 Jaar, 142 cm, Donkere-vos
V: ZEUS OF MYAAR | MV: MAGICIAN OF MYAAR
Dressuur - Trail - Western Riding - Working Equitation
CA-K0K2V0
Plainfield
vraagprijs € 7.500
Advertentie bewaren
Morgan, Merrie, veulen (06/2020), 150 cm, Buckskin
V: SCHAENZER'S SILVER LINING | MV: PHPM LORDS GIFT OF GOLD
Eventing - Mennen - Recreatief - Springen
BE-4950
ovifat- Waimes
€ 4.250
Advertentie bewaren
Morgan, Merrie, veulen (05/2020), Zwartbruin
V: AMBERFIELDS LUMINESCENCE | MV: MOSSROSE TRIUMPHANT
Fokken - Recreatief - Trail - Western Riding
HU-2184
Vácegres
Prijscategorie
€ 2.500 tot € 5.000
Advertentie bewaren
Zilver
Morgan Mix, Ruin, 2 Jaar, 142 cm, Roodbruin
V: SILVERBIRCH SORCERER | MV: POWDERDALE CAROL
Pleasure
GB-CT6 7NL
CANTERBURY kENT
vraagprijs ~€ 2.249£ 2.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.
Warmbloed (4)

Mix (1)

Meerkeuze
België (1)

Groot-Brittannië (1)

Canada (1)

Hongarije (1)

Meerkeuze
weidemaatje (1)

onbeleerd (1)

licht beleerd (1)

grondwerk (1)

allrounder (2)

halstermak (2)

Zonder ijzers (2)

Braaf bij de hoefsmid (1)

direct van de fokker (3)

met paardenpaspoort (1)

Standaard aanbieder (4)

Zoekopdracht verder specificeren
veulen (2)

Paarden veiling verbergen (4)

Gebruik en karakter van de Morgan

De Morgan is een sterk, snel en intelligent paard met een uitstekend uithoudingsvermogen. Daarnaast heeft de Morgan een lief, betrouwbaar, meegaand en zachtaardig karakter en is hij dol op mensen. Door deze unieke combinatie van kenmerken is een Morgan kopen populair bij ruiters in alle takken van de paardensport. Daarnaast wordt een Morgan verkopen veel gedaan als gezinspaard of rijpaard. Door zijn rustige en fijne karakter is dit paard dan ook een echte allrounder, die bovendien geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

Oorsprong en geschiedenis van de Morgan

Over de precieze oorsprong en afkomst van de Morgan bestaat wat onduidelijkheid. Figure, een kleine, bruine hengst, wordt echter als stamvader van de Morgans gezien. Het verhaal van Figure begint rond 1788 in de Verenigde Staten. Justin Morgan kocht Figure en het paard groeide uit tot een beroemdheid. Vanwege zijn kracht, snelheid, mooie uiterlijk en fijne karakter maakte Figure namelijk grote indruk op de mensen. Figure werd al snel een populaire dekhengst, die zijn goede eigenschappen moest doorgeven aan zijn nakomelingen. Aangezien er wat twijfel bestond over tot welk paardenras Figure precies behoorde (waarschijnlijk had hij bloed van een Arabier of volbloed), werden zijn nakomelingen als een compleet nieuw paardenras beschouwd en “Morgans” genoemd. Een Morgan kopen werd al snel populair door zijn veelzijdigheid. Een Morgan verkopen werd dan ook niet alleen gedaan als rijpaard of voor in de paardensport, ook als werkpaard en oorlogspaard (de Morgan werd ingezet tijdens de Burgeroorlog) was het paard een goede keus. In de jaren die volgden, bleef de Morgan een geliefd paard dat verder gefokt werd. Ook buiten de Verenigde Staten raakten de mensen gecharmeerd van de goede eigenschappen van het paard en inmiddels komt men de Morgan in allerlei landen over de hele wereld tegen.

Morgan in de paardensport

Een Morgan kopen is een geschikte keus voor liefhebbers van de paardensport. Dankzij zijn werkwillige en vriendelijke karakter, uithoudingsvermogen, snelheid én aantrekkelijke uiterlijk is dit paard zeer breed inzetbaar. Zo blinkt de Morgan onder andere uit in mennen, Western rijden, springen en dressuur. Daarnaast kan men een Morgan verkopen aan ruiters die op zoek zijn naar een betrouwbaar rijpaard. De Morgan kan mede door zijn perfecte conditie uitstekend worden gebruikt voor lange afstanden. Ook op maneges en rijscholen of als gezinspaard is de Morgan een populaire keuze vanwege zijn veelzijdigheid en vriendelijke karakter. Bovendien is de Morgan zeer sociaal en geniet hij van het gezelschap van mensen.

Uiterlijk van de Morgan

De Morgan is een vrij klein en compact paard met een stokmaat tussen de 1.42 en de 1.55 meter. De Morgan komt voor in allerlei kleuren, al kan men vooral een Morgan kopen in de kleuren zwart, bruin en rood. De Morgan heeft een korte, sterke rug en staat bekend om zijn hoge en elegante staart. Daarnaast heeft de Morgan een vrij kort hoofd met grote, sprekende ogen. Als men een Morgan wilt verkopen, is het belangrijk dat hij geregistreerd is in het officiële stamboek van het paard: de AMHA (The American Morgan Horse Association Inc).

i