vandaag nieuw: 419 | verkocht: 685
c

American Saddlebred - paarden te koop

De American Saddlebred is een statig gangenpaard dat vaak over twee extra gangen beschikt. Een American Saddlebred verkopen wordt vaak gedaan aan mensen die op zoek zijn naar een comfortabel rijpaard met een mensgericht karakter. De stokmaat van dit paardenras ligt tussen de 153 en 165 cm. Dit veelzijdige Amerikaanse paard is al vele jaren populair vanwege zijn elegantie, soepelheid, kracht, uithoudingsvermogen en bijzonder werkwillige instelling. Een American Saddlebred kopen is dan ook zeker interessant voor recreatieve ruiters.

Lees meer b
Blikvangers
1 / 10
met video
American Saddlebred, Ruin, veulen (01/2023), Vos Cutting
IT-82026
Sassinoro
€ 10.000
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 8
met video
Advertentie bewaren
g
h
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 8
met video
American Saddlebred, Merrie, 11 Jaar, 163 cm, Buckskin Gang - Trail - Western
Thehorsebay
US-62243
Freeburg, IL
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
Platinum
1 / 10
met video
American Saddlebred, Ruin, veulen (01/2023), Vos Cutting
IT-82026
Sassinoro
€ 10.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
HAmerican Saddlebred (2)

Meerkeuze
Thehorsebay (1)

meer premium verkopers
Warmbloed (2)

Meerkeuze
Italië (1)

USA (1)

Meerkeuze
licht beleerd (1)

gelongeerd (1)

grondwerk (1)

verkeersmak (1)

braaf op trailer (1)

vierganger (1)

keuringsrapport aanwezig (1)

Braaf bij de hoefsmid (1)

Standaard aanbieder (1)

Premium verkoper (1)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (2)

Pagina-1-advertentie (2)

veulen (1)

Paarden veiling verbergen (2)

Gebruik en karakter van de American Saddlebred

De American Saddlebred is een echte blikvanger, maar het is ook een allround recreatiepaard dat in vele disciplines van de paardensport vertegenwoordigd is. Een American Saddlebred is namelijk een echte atleet die van nature veel actie in zijn gangen vertoont. Verder zijn deze paarden alert, intelligent en zachtaardig. Zowel onder het zadel als aangespannen bewijst dit paardenras al vele jaren zijn bijzondere kwaliteiten. Zo kan men een American Saddlebred kopen om aan shows mee te doen, maar ook om dressuur of een cross mee te rijden. American Saddlebreds die vijf gangen beheersen, kunnen zich tevens voortbewegen in de slow gait (de langzame tölt) en de rack (de snelle tölt).

Oorsprong en geschiedenis van de American Saddlebred

De American Saddlebred werd in de achttiende eeuw in de staat Kentucky ontwikkeld uit kruisingen tussen de Narragansett Pacer en de geïmporteerde Engelse Volbloeds. Het ras werd speciaal ontwikkeld voor de plantagehouders die een comfortabel rijpaard wilden dat bovendien een elegante en superieure uitstraling had. Daarnaast moesten de paarden ook geschikt zijn om voor een koets of licht landbouwwerktuig te lopen. In de burgeroorlog werden de American Saddlebreds veelvuldig ingezet als rijpaarden in het leger. Na de oorlog werd de American Saddlebred steeds meer als showpaard gezien en werd het ras verder veredeld met Engelse Volbloeds, Arabieren en Morgans. De American Saddlebred vertoont veel overeenkomsten met de Tennessee Walking Horse, een ras dat oorspronkelijk voor dezelfde doeleinden gefokt werd. De American Saddlebred stond vroeger bekend onder de namen Kentucky Saddler en American Saddle Horse.

American Saddlebred in de paardensport

Of het nu gaat om een flitsend showpaard of een trouwe metgezel; de American Saddlebred is een paard voor iedereen. Zijn mentale scherpzinnigheid en leergierigheid worden gezien als de sleutel tot het succes van dit ras. In de Verenigde Staten zal men nog vaak een American Saddlebred kopen om deel te nemen aan shows en competities waar de ‘saddle seat’ rijstijl wordt beoefend. Hierbij zit de ruiter verder naar achteren dan normaal, om de gewenste hoge knieactie van het paard te bevorderen. Bij deze shows staan de flair en het correct uitvoeren van de bijzondere gangen centraal. In Europa zal men meestal een American Saddlebred kopen voor dressuur of springen. Ook voor eventing en cross country is de American Saddlebred een uitermate geschikte partner.

Uiterlijk American Saddlebred

Meestal zal men een American Saddlebred kopen vanwege zijn uitmuntende kwaliteiten als rij- of tuigpaard. Dit paard is echter ook populair vanwege zijn fraaie uiterlijk. Een American Saddlebred is meestal bruin of voskleurig, maar komt ook voor in zwart, bay, palomino, pinto en grijs. Een American Saddlebred kopen kan dus in allerlei kleuren. Bovendien zijn alle aftekeningen toegestaan bij dit ras. Opvallend aan de American Saddlebred zijn zijn lange benen. Hij heeft een relatief klein hoofd met puntige oren en sprekende ogen. Zijn gracieus gebogen hals is gespierd en wordt hoog gedragen. De American Saddlebred heeft een korte rug, terwijl het kruis lang, breed en gespierd is. De voorbenen staan altijd recht onder de schuin geplaatste schouder. Een American Saddlebred beschikt over hard en droog beenwerk.

i