c

Cleveland Bay - paarden te koop

De Cleveland Bay is een kalm, gevoelig en leergierig paard met een roodbruine vacht. Hij staat vooral bekend om zijn grote uithoudingsvermogen en zijn gespierde, maar tegelijk chique uitstraling. Een Cleveland Bay verkopen wordt vaak gedaan aan liefhebbers van oorspronkelijke paardenrassen. Vooral in Engeland wordt het kopen van de Cleveland Bay nog regelmatig gedaan, omdat het een ideaal jachtpaard is. De krachtige Cleveland Bay heeft echter ook alles in huis om als tuigpaard én als allround recreatiepaard gebruikt te worden. Zo is dit unieke paard nog altijd te vinden tussen de paarden van Buckingham Palace. Regelmatig wordt hij voor de koetsen van de koninklijke familie ingespannen.

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Gebruik en karakter van de Cleveland Bay

De Cleveland Bay is een veelzijdig warmbloedpaard met ruime gangen, vloeiende bewegingen en een stabiel karakter. Paarden van dit ras kunnen worden ingezet voor de meeste takken van de paardensport. Een Cleveland Bay kopen is bijvoorbeeld zeer geschikt voor mensen die een groot sportpaard zoeken. Dit ras heeft ook de benodigde kwaliteiten in huis om voor de koets of marathonwagen te lopen. Met een stokmaat tussen de 165 en 175 cm en een stevige lichaamsbouw is een Cleveland Bay een imposante verschijning. De manen, benen en staart zijn bij dit ras altijd zwart en op hooguit een klein wit sterretje op het hoofd, komen er verder geen aftekeningen voor. Menners kunnen dus een prachtig span samenstellen met paarden van gelijke kleur en grootte.

Oorsprong en geschiedenis van de Cleveland Bay

De Cleveland Bay staat bekend als het oudste en zuiverste inheemse paardenras van Engeland. De geschiedenis van dit paard gaat terug tot de middeleeuwen, toen er in het noorden van Yorkshire behoefte was aan sterke, tredzekere pakpaarden. Deze ‘Chapman paarden’ werden door rondtrekkende handelaren gebruikt op plaatsen die voor karren onbegaanbaar waren. De oorspronkelijke Cleveland Bay was dan ook groter en zwaarder dan het huidige type. Toen in de achttiende eeuw de vraag naar rijpaarden toenam, ging men paarden van het ras Cleveland Bay verkopen. Deze paarden waren gekruist met Arabieren en Volbloeden. De veredeling was noodzakelijk om de snelheid en behendigheid van de Cleveland Bay paarden te verbeteren. Rond 1820 ging men de Cleveland Bay verkopen aan Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië en vele andere landen, waardoor de stoeterij een opleving doormaakte. Zo werd de snelle, sterke Cleveland Bay in Amerika vaak ingezet om de postkoets te trekken. Door de opkomst van de auto en de tractor werd de Cleveland Bay overbodig als trek- en koetspaard en liep het aantal sterk terug. De Engelse Queen Elizabeth II heeft het ras van de ondergang weten te redden en ondersteunt de fokkerij van de Cleveland Bay nog steeds. Wereldwijd zijn er echter nog slechts een paar honderd exemplaren van dit unieke ras over. Ten gevolge van teruglopende aantallen staat de raszuivere Cleveland Bay helaas op de lijst met bedreigde rassen.

Cleveland Bay in de paardensport

Het grote pluspunt van een Cleveland Bay is de veelzijdigheid. Dankzij deze allround inzetbaarheid kan men een Cleveland Bay verkopen aan verschillende soorten ruiters. Zo worden deze paarden vaak gebruikt tijdens de jacht, waarbij het vooral aankomt op conditie en springvermogen. Een Cleveland Bay kopen is ook een goed idee voor ruiters die aan dressuurwedstrijden of springconcoursen willen deelnemen. Met hun sterke benen en gespierde achterhand zijn ze ervoor geschapen om als tuigpaard te dienen voor zowel de koets als de ploeg. Bovendien zijn deze paarden, mede dankzij hun grote uithoudingsvermogen, ook de perfecte partner voor iedereen die endurance of eventing wil beoefenen. Het Cleveland Bay ras heeft bloedlijnen veredeld van andere bekende paardenrassen zoals de Oldenburger, de Hannoveraan en de Holsteiner.

i