vandaag nieuw: 488 | verkocht: 535
c

Arasier - paarden te koop

De Arasier is een vrij nieuw paardenras en wordt speciaal gefokt om (op hoog niveau) uit te blinken in de paardensport. Zowel zijn interieur als exterieur moet hierom aan strenge eisen voldoen. Een Arasier kopen is populair doordat het zeer talentvol en veelzijdig in te zetten is. Een Arasier verkopen en fokken wordt momenteel voornamelijk in Duitsland gedaan.

Lees meer b
1 Resultaten
Filter
1 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Arasier, Merrie, 13 Jaar, 155 cm, Schimmel
V: AMARANT
Springen
PL-05-504
Łoś
zł 32.000
~ € 7.148 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
HArasier (1)

Meerkeuze
Volbloed (1)

Meerkeuze
Springpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Meerkeuze
Merrie (1)

Meerkeuze
Polen (1)

Meerkeuze
gelongeerd (1)

grondwerk (1)

verkeersmak (1)

allrounder (1)

braaf op trailer (1)

Wedstrijdervaring (1)

halstermak (1)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (1)

met paardenpaspoort (1)

Standaard aanbieder (1)

Zoekopdracht verder specificeren
Paarden veiling verbergen (1)

Gebruik en karakter van de Arasier

Een Arasier kopen wordt voornamelijk gedaan door liefhebbers van de paardensport. De Arasier wordt immers speciaal gefokt als veelzijdig sportpaard en heeft talent voor verschillende disciplines van de paardensport. Het paard heeft een groot uithoudingsvermogen en staat bovendien bekend om zijn soepele bewegingen en springvermogen. Hierdoor kan men een Arasier verkopen voor de springsport, dressuur en lange-afstandswedstrijden. Daarnaast is de Arasier geschikt als rijpaard. Het karakter van de Arasier staat bekend als sociaal, vriendelijk, intelligent en werklustig. Het paard houdt ervan om te presteren en heeft zowel op sportief gebied als qua exterieur en interieur alle goede eigenschappen van zijn voorouders geërfd.

Oorsprong en geschiedenis van de Arasier

De Arasier is een modern paardenras dat een kruising is tussen een Akhal-Teke hengst en een Arabische Volbloed merrie. Belangrijk hierbij is dat alleen de beste paarden worden gebruikt binnen de fokkerij. Het doel van de fokkers is namelijk om een nieuw paardenras te creëren dat bekend staat om zijn uitzonderlijke talent voor de paardensport. De Arasier moet hierdoor aan strenge eisen voldoen - zowel qua interieur als exterieur. Daarnaast worden er strenge eisen gesteld aan de prestaties van de paarden. En dat de fokkers lijken te slagen in het creëren van een succesvol sportpaard mag inmiddels duidelijk zijn. Binnen de fokkerijvereniging voor sportpaarden van Arabische afkomst werden de Arasier veulens onlangs namelijk als 'zeer goed' beoordeeld. Met name hun actieve houding en aangeboren talent voor verschillende disciplines van de paardensport werden hierbij benoemd. Men verwacht dan ook dat een Arasier kopen en een Arasier verkopen in de toekomst populair zal worden bij liefhebbers van de paardensport. Momenteel vindt de fokkerij van de Arasier voornamelijk in Duitsland plaats.

Arasier in de paardensport

Een Arasier kopen is een geschikte keuze voor ruiters die actief zijn in de paardensport. De Arasier wordt namelijk speciaal gefokt als sportpaard en heeft talent voor verschillende disciplines van de paardensport. Met name voor de dressuur, springsport en lange-afstandswedstrijden wordt een Arasier verkopen veel gedaan. Hoewel de Arasier nu nog relatief onbekend is, verwacht men dat de Arasier in de toekomst aan populariteit zal winnen. Een van de fokdoelstellingen is namelijk om de Arasier in te kunnen zetten tijdens wedstrijden op hoog niveau. Tot slot is de Arasier ook zeer geschikt als rijpaard.

Uiterlijk van de Arasier

Het exterieur van de Arasier vertoont veel overeenkomsten met zijn voorvaders de Akhal-Teke hengst en de Arabische Volbloed merrie. Zo is de Arasier edel, atletisch gebouwd en elegant. Hoewel de Arasier een gemiddelde stokmaat van 160 cm heeft, wordt er binnen de fokkerij geen minimale of maximale lengte-eis gehanteerd. Een Arasier kopen kan in allerlei kleuren, al zijn met name de kleuren goud, zilver, palomino of valk veelvoorkomend en geliefd. Opvallend hierbij is dat de Arasier vaak de bijzondere metaalachtige glans van zijn Akhal-Teke vader heeft geërfd. Als men een Arasier verkopen wil, wordt er streng gekeken naar het stamboek van het paard. Hoewel met name de prestaties tellen, staat de Arasier er ook om bekend om het mooie interieur en exterieur van de Akhal-Teke en de Arabische Volbloed te erven. Daarnaast wordt de Arasier geroemd vanwege zijn uithoudingsvermogen, springtalent en sierlijke bewegingen.

i