vandaag nieuw: 202 | verkocht: 204
c
k
Image Akhal-Teke kopen en verkopen

Akhal-Teke kopen en verkopen

De Akhal-Teke is een relatief zeldzaam paard dat afkomstig is uit Turkmenistan. Een Akhal-Teke kopen is populair vanwege zijn snelheid, uithoudingsvermogen en atletische bouw. Daarnaast is de Akhal-Teke één van de oudste paardenrassen en één van de drie volbloed rassen ter wereld (samen met de Engelse Volbloed en de Arabier). Een Akhal-Teke verkopen en fokken wordt tegenwoordig met name in Turkmenistan en Rusland gedaan.

Lees meer b
7 Resultaten
Akhal-Teke
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Akhal-Teke, Ruin, 6 Jaar, 163 cm, Zwart Eventing - Recreatief - Hunter - Springen
DE-26939
Ovelgönne
€ 18.900 vraagprijs
Advertentie bewaren
Akhal-Teke, Hengst, 15 Jaar, 164 cm, Donkerbruin Fokken - Dressuur
RU-Тула
Тульская область
Prijscategorie € 40.000 tot € 100.000
Advertentie bewaren
Brons
met video
Akhal-Teke Mix, Hengst, 4 Jaar, 160 cm, Buckskin
V: KAMBARBAY | MV: OSMIUM
Eventing - Dressuur - Springen - Endurance
NL-3898LA
Zeewolde
Prijscategorie € 10.000 tot € 15.000
Advertentie bewaren
Akhal-Teke Mix, Merrie, 1 Jaar, Falbe
V: KARMELO | MV: MAGNALI 8
Springen - Dressuur
LT-25100
vilnius
€ 4.500
Advertentie bewaren
Akhal-Teke, Merrie, 7 Jaar, 147 cm, Zwart
V: 5320 KAJÁN | MV: SEIRAN 10
Endurance
HU-6767
Ópusztaszer
€ 7.400
Advertentie bewaren
Akhal-Teke, Merrie, 8 Jaar, 158 cm, Champagne Eventing
CA-G1R 4S9
Québec,
€ 60 vraagprijs
Advertentie bewaren
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 14,99
Aanvraag nu versturen
HAkhal-Teke (7)

Mehrfachauswahl
Volbloed (7)

Mix (2)

Meerkeuze
Recreatiepaarden (1)

Springpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Eventing paarden (3)

Trainingsniveau en resultaten
Fokpaarden (1)

Endurance paarden (1)

Meerkeuze
Hungarian Sport Horse Breeders Association (1)

Nederlands Rijpaarden En Pony Stamboek (1)

Bayerischer Zuchtverband für Kleinpferde und Spezialpferderassen e.V. (1)

Duitsland (1)

Frankrijk (1)

Canada (1)

Nederland (1)

Rusland (1)

Hongarije (1)

Litouwen (1)

Meerkeuze
weidemaatje (1)

gelongeerd (1)

incl. toebehoren (2)

grondwerk (1)

verkeersmak (1)

allrounder (1)

braaf op trailer (2)

vierganger (1)

keuringsrapport aanwezig (2)

halstermak (1)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (3)

Geschikt voor kinderen (2)

direct van de fokker (2)

met paardenpaspoort (3)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (7)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (3)

BTW. aftrekbaar (1)

Paarden veiling verbergen (7)

Gebruik en karakter van de Akhal-Teke

Een Akhal-Teke kopen is geschikt voor ruiters die op zoek zijn naar een exclusief en bijzonder paard. De Akhal-Teke is namelijk relatief zeldzaam en wordt mede hierdoor erg gewaardeerd binnen verschillende takken van de paardensport. Zo is de Akhal-Teke geschikt voor Endurance, dressuur, springsport en de renbaan. Een Akhal-Teke verkopen aan beginners of kinderen is echter een minder goede keuze. De Akhal-Teke is namelijk een erg gevoelig en intelligent paard, dat een speciale aanpak nodig heeft. Enkel met veel geduld en respect kan men dit paard handhaven. Door een harde aanpak zou de Akhal-Teke zelfs opstandig en lastig kunnen reageren.

Oorsprong en geschiedenis van de Akhal-Teke

De Akhal-Teke is een paard met een lange voorgeschiedenis. Naar verluidt zou het paard eeuwen geleden voor het eerst zijn gezien in de Turkmeense woestijn. Mede door deze barre omstandigheden, is de Akhal-Teke goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. De Turkmeense stammen zouden de eerste zijn geweest die het paard gebruikten als rijpaard en de Akhal-Teke gingen fokken. Hierdoor zou de Akhal-Teke de voorvader zijn van verschillende andere paardenrassen, zoals de Engelse Volbloed en de Trakehner. De Akhal-Teke heeft het echter niet altijd makkelijk gehad. Zo werd Turkmenistan onderdeel van het Russische Rijk. Een Akhal-Teke kopen of een Akhal-Teke verkopen werd door verschillende oorlogen en het communisme echter steeds lastiger. Bovendien werden vele paarden naar de slachtbank gebracht, vanwege de grote hongersnood in deze tijden. Slechts een beperkt aantal paarden wist deze crisissen te overleven. Tegenwoordig is de Akhal-Teke het nationale symbool en de trots van Turkmenistan. Het land geeft het paard soms weg als diplomatiek cadeau, en verder doet Turkmenistan er alles aan om het paard te promoten. Met succes, want de Akhal-Teke is dankzij zijn raszuiverheid, atletische bouw en zeldzaamheid een graag geziene gast in verschillende takken van de paardensport.

Akhal-Teke in de paardensport

Een Akhal-Teke kopen is erg geschikt voor liefhebbers van de paardensport. Het paard heeft namelijk een atletische bouw en staat bovendien bekend om zijn uithoudingsvermogen en snelheid. De Akhal-Teke doet het dan ook goed op het gebied van Endurance, dressuur, springport en de renbaan. Een Akhal-Teke verkopen en fokken gebeurd voornamelijk in Rusland en Turkmenistan. In andere landen groeit de interesse in dit paard echter gestaag. Ook in Nederland is een stoeterij voor dit paard opgericht. Mede door zijn exclusiviteit en zijn uitzonderlijke talenten is de Akhal-Teke een hoog gewaardeerd paard in de paardensportwereld. Wel dient men rekening te houden met de gevoeligheid van het paard. De Akhal-Teke is zeker niet geschikt voor alle ruiters.

Uiterlijk van de Akhal-Teke

De Akhal-Teke is een slank en sterk paard met een stokmaat tussen de 143 en 163 centimeter. Een Akhal-Teke kopen kan in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleur is bleekgoud, maar het paard komt ook voor in het zwart, bruin of grijs. Het meest opvallende detail aan de Akhal-Teke is zijn natuurlijke metaalkleurige glans van de vacht. Deze kleur dient als schutkleur in de woestijn (waar het paard oorspronkelijk vandaan komt). Daarnaast heeft het paard een smal hoofd, amandelachtige ogen, lange oren en een dunne staart en manen. Als men een Akhal-Teke verkopen wil, is het belangrijk dat het paard geregistreerd staat in het stamboek.

i