vandaag nieuw: 332 | verkocht: 554
c
k

Warlander kopen en verkopen

De Warlander is een warmbloedpaard dat ontstaan is door twee verschillende barokke paardenrassen te combineren. Het is een kruising die pas aan het einde van de vorige eeuw in Australië is ontwikkeld. Door raszuivere paarden uit Spanje en Portugal te kruisen met de statige zwarte paarden uit Friesland is een veelzijdig en imposant rijpaard ontstaan. Warlanders hebben alle benodigde kwaliteiten in huis om op een hoog niveau in de dressuursport te kunnen presteren. Inmiddels kan men een Warlander kopen in vele landen.

Lees meer b
2 Resultaten
Warlander
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 6
met video
Warlander, Hengst, 6 Jaar, 167 cm, Schimmel
V: DESTINADO LVI | MV: ABE 346
Dekken - Dressuur - Barok - Doma Vaquera
NL-9298
WC Kollumerzwaag
€ 28.000
Advertentie bewaren
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Zilver
met video
Warlander, Hengst, 6 Jaar, 167 cm, Schimmel
V: DESTINADO LVI | MV: ABE 346
Dekken - Dressuur - Barok - Doma Vaquera
NL-9298
WC Kollumerzwaag
€ 28.000
Advertentie bewaren
Warlander, Merrie, 11 Jaar, 164 cm, Bruin
V: CRUISE MISSILE | MV: CONTENDER
Springen - Dressuur - Fokken - Jacht
DE-65719
Hofheim am Taunus
€ 8.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HWarlander (2)

Meerkeuze
Warmbloed (2)

Meerkeuze
Dekhengst (1)

Springpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Meerkeuze
Bayerischer Zuchtverband für Kleinpferde und Spezialpferderassen e.V. (1)

Duitsland (1)

Nederland (1)

Meerkeuze
Standaard aanbieder (2)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (2)

Paarden veiling verbergen (2)

Plaatsingsdatum
sinds 2 weken (2)

Gebruik en karakter van de Warlander

De Warlander is specifiek gefokt om als rijpaard te gebruiken. Een Warlander kopen is ideaal voor mensen die een barokpaard zoeken dat functionaliteit combineert met klassieke schoonheid. Behalve een nobel uiterlijk hebben de paarden van dit nieuwe stamboek nog veel meer te bieden. Zo beschikt de Warlander over soepele, krachtige gangen met hoge knieheffing en een grote capaciteit tot verzamelen. Een Warlander verkopen wordt vaak gedaan aan mensen die een krachtig paard zoeken met een evenwichtig, mensgericht karakter en een fraai uiterlijk.

Oorsprong en geschiedenis van de Warlander

Een Warlander kopen kan nog niet eens zo heel erg lang, want deze kruising is pas in 1990 ontwikkeld op de Classical Sporthorse Stud in Australië. Hier is men begonnen om raszuivere Andalusiërs, het eeuwenoude ras uit de omgeving van het Spaanse Sevilla, te kruisen met stamboek geregistreerde Friese paarden. Uiteraard werden er vroeger al Friese paarden gekruist met Iberische paarden. Maar nog nooit eerder heeft dit geleid tot het ontstaan van een nieuw stamboek. De naam van de Warlander is trouwens afgeleid van de naam van de betrokken veearts Warwick. In Australië werd de International Warlander Society & Registry (IWSR) opgericht en heeft men ook de eerste rasstandaarden opgesteld. Bij het fokken van een Warlander geldt dat het paard niet meer dan 3/4 en niet minder dan 1/4 van beide rassen mag zijn. Er is verder geen enkele andere invloed toegestaan. De Friese paarden mogen niet alleen worden gekruist met de Pura Raza Espanola. Ook met de Portugese Lusitano en de Pura Raza Menorquina, het inheemse paardenras van Menorca, worden ze gekruist. Sinds 2012 is het Warlander Studbook Society (WSS) officieel gesloten. Het feit dat de basisrassen van de Warlander al eeuwenlang streng worden gereguleerd en gecontroleerd op exterieur en type, maakt ook van de Warlander een paard met een zuivere lijn. De Warlander krijgt wereldwijd steeds meer bekendheid en wordt inmiddels ook in Amerika en diverse Europese landen gefokt.

Warlander in de paardensport

De ontwikkeling van de Warlander is ooit ontstaan vanuit de wens om een paard te vinden dat de beste eigenschappen van zowel het Friese paard als het Iberisch paard zou erven. Dat is gelukt, want de Warlander is een intelligent paard met heel veel gratie en atletische kwaliteiten. Dit maakt een Warlander kopen geschikt voor dressuurruiters die een getalenteerd barokpaard zoeken. De Friezen geven de Warlander kracht, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De Iberische paarden zorgen voor elegantie, intelligentie en werklust.

Uiterlijk van de Warlander

Voor het Warlander stamboek zijn wereldwijd strenge regels vastgelegd. Zo kan men een Warlander kopen in diverse effen vachtkleuren. Kleuren als bijvoorbeeld appaloosa, roan en pinto zijn binnen het stamboek niet toegestaan. De paarden mogen alleen witte aftekeningen hebben onder de knie en op het hoofd. Het totaalbeeld van de Warlander moet altijd een sierlijke en vloeiende lijn vertonen. De stokmaat van een Warlander moet op 4-jarige leeftijd liggen tussen de 150 en 168 cm. Een schofthoogte van 172 cm is toegestaan, zolang aan alle andere criteria wordt voldaan. Deze eis bestaat om het barokke uiterlijk van de Warlander zoveel mogelijk te behouden.

i