vandaag nieuw: 356 | verkocht: 634
c
k

Quarab kopen en verkopen

De Quarab is een Amerikaans paardenras dat een kruising is tussen een Arabier en een Quarter Horse of Paint Horse. Zo heeft de Quarab altijd een vereiste verdeling in het afkomstige bloed. Een Quarab kopen wordt vaak gedaan door liefhebbers van het westernrijden, maar ook voor andere takken van de paardensport is de Quarab zeer geschikt. Zo kan men een Quarab verkopen voor de endurance, de dressuur of als rijpaard. De Quarab staat bekend om zijn intelligentie, enorme uithoudingsvermogen en koele karakter.

Lees meer b
4 Resultaten
Quarab
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 2
Quarab, Merrie, 4 Jaar, 145 cm, Gevlekt-paard Western
IT-94014
Nicosia
€ 4.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
Quarab, Merrie, 4 Jaar, 145 cm, Gevlekt-paard Western
IT-94014
Nicosia
€ 4.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Quarab Mix, Ruin, 9 Jaar, 150 cm, Schimmel Western - Trail - Endurance - Recreatief
DE-37434
Bilshausen
€ 7.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Quarab, Merrie, 17 Jaar, 152 cm, Vos Recreatief
DE-86825
Bad Wörishofen
€ 3.500
Advertentie bewaren
Quarab, Merrie, 18 Jaar, 155 cm, Schimmel Trail - Recreatief
IT-25059
Temu
€ 1.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HQuarab (4)

Meerkeuze
Volbloed (4)

Mix (1)

Meerkeuze
Duitsland (2)

Italië (2)

Meerkeuze
licht beleerd (1)

gelongeerd (1)

grondwerk (1)

allrounder (1)

braaf op trailer (2)

halstermak (1)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (1)

met paardenpaspoort (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (4)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (1)

Pagina-1-advertentie (1)

Paarden veiling verbergen (4)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (2)

Gebruik en karakter van de Quarab

Een Quarab kopen is populair bij liefhebbers van de paardensport. De Quarab is namelijk veelzijdig in te zetten en bovendien een werkwillig en intelligent paard. Een Quarab verkopen wordt, dankzij de goede prestaties die hij hierin heeft behaald, met name gedaan voor het westernrijden. De Quarab doet het bovendien absoluut niet slecht in de endurance en dressuursport. De Quarab heeft namelijk een uitstekend uithoudingsvermogen en is daarnaast elegant. Het karakter van de Quarab staat bekend als leergierig, sociaal en rustig. De Quarab heeft een vrij koel temperament en laat zich niet gauw van de wijs brengen.

Oorsprong en geschiedenis van de Quarab

Het kruisen van Quarter Horses en Paint Horses met Arabieren wordt al lange tijd veelvuldig gedaan. Pas in 1984 werd er een officieel stamboek voor dit paardenras opgericht in de Verenigde Staten. In eerste instantie waren alleen kruisingen van de Quarter Horse en de Arabier welkom, maar vanaf 1989 werden ook kruisingen met de Paint Horse geregistreerd. Een Quarab kopen en fokken werd vanaf die tijd niet alleen in de Verenigde Staten gedaan. Ook in Nederland en Duitsland won de Quarab aan populariteit. Als men een Quarab wil verkopen of wil registreren in het stamboek, is het belangrijk dat het paard aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet een Quarab altijd uit 1/8 Arabisch bloed en 7/8 Quarter Horse of Paint Horse bestaan, of juist 7/8 Arabisch bloed en 1/8 bloed van de Quarter Horse of Paint Horse hebben. Daarnaast kan de Quarab 50 procent Arabisch bloed en 50 procent Quarter Horse of Paint Horse bloed hebben. Andere kruisingen worden niet toegestaan in het officiële stamboek.

Quarab in de paardensport

Een Quarab kopen is geliefd bij ruiters die actief zijn in de paardensport. De Quarab is namelijk zeer talentvol en veelzijdig in te zetten. Zo is een Quarab perfect geschikt voor westernrijden, maar kan men ook een Quarab verkopen om in te zetten in de endurance. Door zijn uitstekende uithoudingsvermogen is de Quarab hier namelijk erg succesvol in. Tot slot komt men de Quarab tegen binnen de dressuur, en kan hij worden ingezet als betrouwbaar rijpaard.

Uiterlijk van de Quarab

Een Quarab verkopen is niet alleen populair vanwege zijn talent voor de paardensport, ook zijn uiterlijk spreekt veel mensen aan. De Quarab is namelijk elegant en heeft een mooie bouw. De Quarab heeft meestal een stokmaat tussen de 145 en 160 cm, en kan voorkomen in verschillende kleuren. Als men een Quarab wil kopen, wordt er onderscheid gemaakt tussen de verschillende kruisingen. Afhankelijk van zijn voorvaderen, lijkt de Quarab meer op een Arabier of meer op een Quarter Horse of Paint Horse. De Quarab met meer Arabisch bloed heeft over het algemeen een lange nek, korte rug en hoog ingeplante staart. De Quarab met meer bloed van een Quarter Horse of Paint Horse heeft vaak veel bespiering en een goed gebouwde romp. Hoewel hier dus een klein verschil in zit, is de Quarab over het algemeen wel een paard met eigenschappen van beide paardenrassen.

i