vandaag nieuw: 325 | verkocht: 256
c
k
Image Percheron kopen en verkopen

Percheron kopen en verkopen

Een Percheron verkopen wordt met name gedaan als trekpaard. De Percheron is namelijk erg groot en sterk, en hierdoor één van de bekendste trekpaardenrassen ter wereld. Een Percheron kopen is daarnaast populair vanwege zijn sierlijkheid. Want ondanks het grote formaat van het paard, staat de Percheron bekend om zijn elegantie, natuurlijke charme en zachtaardige karakter.

Lees meer b
6 Resultaten
Percheron
H
g
hNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Goud
Advertentie bewaren
Goud
met video
Percheron, Hengst, 4 Jaar, 175 cm, Appelschimmel Fokken
PL-11-040
Dobre Miasto
vraagprijs € 8.500
Advertentie bewaren
Goud
Percheron Mix, Merrie, 12 Jaar, 162 cm, Bruin Recreatief - Mennen - Trail
Sandra Hesselbarth
DE-94137
Bayerbach
€ 5.400
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Percheron, Hengst, 9 Jaar, 188 cm, Zwart Mennen
DE-66506
Maßweiler
Prijscategorie
€ 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Percheron, Hengst, 4 Jaar, 176 cm, Appelschimmel Mennen - Dekken - Recreatief - Fokken
AT-6094
Axams
Prijscategorie
€ 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Percheron, Hengst, 5 Jaar, 175 cm, Zwart Mennen - Dekken - Recreatief - Fokken
AT-6094
Axams
Prijscategorie
€ 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.

Sandra Hesselbarth (1)

Hunde & Pferde Hubert Winkel (1)

Koudbloed (6)

Mix (2)

Meerkeuze
Duitsland (3)

Oostenrijk (2)

Polen (1)

Meerkeuze
Goedgekeurde dekhengst (4)

therapie doeleinden (1)

ook voor beginners (1)

licht beleerd (2)

gelongeerd (1)

grondwerk (2)

verkeersmak (5)

allrounder (3)

gewichtsdrager (3)

braaf op trailer (6)

verrichtingsonderzoek (1)

halstermak (2)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (5)

Geschikt voor kinderen (1)

met paardenpaspoort (6)

geen ekzeem (3)

Standaard aanbieder (4)

Premium verkoper (2)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (2)

Pagina-1-advertentie (3)

Paarden veiling verbergen (6)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (1)

Gebruik en karakter van de Percheron

Een Percheron kopen is een geschikte keus voor mensen die op zoek zijn naar een groot en sterk trekpaard. De Percheron wordt dan ook met name ingezet voor werk op het land en in de mensport. Een Percheron verkopen wordt bovendien gedaan aan liefhebbers van trekwedstrijden. Hierbij kan de Percheron zijn kracht en uithoudingsvermogen dan ook volop laten zien. De Percheron is een koudbloedras met een zachtaardig, moedig, werkwillig, geduldig en rustig karakter. Tot slot staat het paard erom bekend om met gemak grote afstanden te kunnen afleggen.

Oorsprong en geschiedenis van de Percheron

De Percheron vindt zijn oorsprong in de streek La Perche in Normandië, Frankrijk. Een Percheron verkopen is daar al eeuwenlang populair vanwege zijn uitzonderlijke kracht en uithoudingsvermogen. Zo werd de Percheron ingezet als oorlogspaard, trekpaard voor verschillende (zware) werkzaamheden op het land en als koetspaard. Het paard werd onder andere voor het trekken van oorlogsvoertuigen en zware koetsen gebruikt. Ook in de Verenigde Staten is een Percheron kopen als landbouwpaard al geruime tijd een populaire keuze. Naar schatting zijn er rond 1880 dan ook ruim 7.000 paarden naar de Verenigde Staten geïmporteerd. En nog altijd is de Percheron een geliefd paardenras in de Verenigde Staten. Het paard wordt namelijk nog altijd ingezet als trekpaard, maar schittert ook als showpaard. Elk jaar vindt er een traditionele presentatie van het paardenras plaats tijdens de Le Pin-au-Haras. Daarnaast bestaan er verschillende stamboeken voor het paard, waaronder in de Verenigde Staten en Australië. De Percheron is een kruising van verschillende trekpaardenrassen en heeft wat Arabisch bloed. Het ras is bovendien verwant aan de Boulonnais en in sommige bloedlijnen van de Quarter Horse komen kruisingen met de Percheron voor. Vandaag de dag is de Percheron een geliefd paard om in te zetten als sleeppaard in de bosbouw, voor ander trekwerk en in sommige gevallen als rijpaard. Tot slot wordt de Percheron in sommige landen gebruikt voor de vleesproductie.

Percheron in de paardensport

Een Percheron verkopen wordt met name gedaan als trekpaard. Daarnaast kan men een Percheron kopen om in te zetten in de mensport. De Percheron is hier door zijn unieke combinatie van kracht, een groot uithoudingsvermogen én elegantie namelijk bijzonder geschikt voor. Bovendien schittert de Percheron tijdens speciale trekwedstrijden en als showpaard. Tot slot kan de Percheron ingezet worden als rijpaard. Want hoewel de Percheron wat aan de grote kant is, is hij dankzij zijn zachtaardige karakter een veelzijdig in te zetten en geliefd paard.

Uiterlijk van de Percheron

Als men een Percheron verkopen wil, wordt er onderscheid gemaakt tussen het kleine en het grote type Percheron. Het kleine type heeft een stokmaat tussen de 150 en de 165 centimeter, terwijl het grote type een stokmaat van maar liefst 185 centimeter kan bereiken. Naast dat de Percheron erg groot is, is het ook een zwaar paard. Zo kan het paard makkelijk een ton wegen. Ondanks zijn grote en zware bouw, is de Percheron wel een elegant en harmonieus gebouwd paard. Zo is de Percheron goed geproportioneerd, sterk en heeft hij een expressief hoofd. Een Percheron kopen kan in twee kleuren: namelijk zwart en schimmel.

i