c

Boulonnais paarden te koop

Lees meer b
3 Resultaten
Filter
3 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Boulonnais, Merrie, 14 Jaar, 164 cm, Schimmel Recreatief
DE-18246
Klein Sien/Jürgenshagen
€ 6.500
Advertentie bewaren
Boulonnais, Ruin, 4 Jaar, 172 cm, Vos Recreatief - Western allround - Barok - Mennen
DE-78253
Eigeltingen
€ 6.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Boulonnais, Ruin, 5 Jaar, 160 cm, Schimmel Recreatief - Voltige
FR-27330
La Haye-Saint-Sylvestre
€ 7.000
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

Boulonnais paarden kopen en verkopen op ehorses

Een Boulonnais kopen doet men niet voor de paardensport. Wel is het dier erg geschikt als werkpaard, bijvoorbeeld voor het trekken van een plezierwagen of een koets. Het uiterlijk van de Boulonnais is robuust en sterk. Het ras is zeer oud en is in Europa weinig te zien. Een Boulonnais verkopen kan ook aan liefhebbers van robuuste paarden; bijvoorbeeld om mooie wandelingen mee te maken over het strand.

Gebruik en karakter van de Boulonnais

De Boulonnais heeft een sterk maar zeer lief karakter. Hij is levendig en zit vol levenslust. Tevens is hij intelligent, waardoor het gemakkelijk is om het paard nieuwe dingen aan te leren. Als werkpaard gaat de Boulonnais met veel plezier aan de slag. Hij wordt vaak ingezet op kleine boerderijen om voor de ploeg te lopen. Dit is in veel gevallen goedkoper dan het gebruik van een tractor. Bovendien geeft het gebruik van de Boulonnais een extra rustiek karakter aan het boerderijleven. Het kopen van een Boulonnais is bij uitstek geschikt voor het trekken van koetsen en grote wagens. Ook wordt de Boulonnais vaak gefokt voor het vlees.

Oorsprong en geschiedenis van Boulonnais

De Boulonnais is een Frans trekpaard dat zijn oorsprong kent in de regio Boulogne (Picardië). Het ras heeft een zeer lange geschiedenis dat teruggrijpt naar voor de Romeinse overheersing. De rasstandaard van de Boulonnais zoals we hem nu kennen ontstond in de 17e eeuw. Dit gebeurde door zware werkpaarden te kruisen met Iberische en Arabische paarden. Hierdoor ontstond een elegant, lichter werkpaard dat bijvoorbeeld karren met vis van zee naar de Parijse markt bracht. De zware werkpaarden werden vooral ingezet op het land. Een groot deel van de Boulonnais paarden werd in de 20ste eeuw naar Amerika verscheept. In Europa ging het aantal sterk achteruit door de Eerste en Tweede Wereldoorlog; de Boulonnais werd namelijk voor militaire doeleinden ingezet. De mechanisatie van de landbouw deed ook een duit in het zakje in de vermindering van het aantal Boulonnais paarden. Gelukkig zijn er voldoende liefhebbers die het ras in stand houden.

Waar is de Boulonnais geschikt voor?

Een Boulonnais kopen voor de paardensport wordt eigenlijk niet gedaan. Het is een echt werkpaard. Daarom zal men een Boulonnais verkopen als recreatief of landbouwpaard. De sterke paarden vinden het leuk om voor een kar te lopen op het land of om een plezierkoets te trekken. Deze sterke werkpaarden worden daarom nu nog steeds ingezet op boerderijen als werkpaard. De Boulonnais kan overigens ook worden gebruikt om mooie ritten mee te maken.

Uiterlijk van de Boulonnais

De Boulonnais wordt door zijn bijzondere witgrijze kleur en zijn zichtbare aderen ook wel ‘het marmerwitte paard’ genoemd. De vacht kan ook vos of zwart zijn, al komt dit bij dit ras aanzienlijk minder voor dan wit en schimmel. De kop van dit sterke paard is in verhouding iets kleiner dan het lichaam. Hij bevat prachtige lange manen en heeft een mooie staart. Zijn schofthoogte ligt meestal tussen de 150 en 170 cm. De Boulonnais heeft op zijn korte benen weinig behang ten opzichte van andere zwaargebouwde trekpaarden. Aan het uiterlijk is direct te zien dat het om een sterk paard gaat; zijn bouw robuust en sterk. Maar ook is dit in de ogen af te lezen. Het dier straalt zowel kracht als vriendelijkheid en levenslust uit. Ondanks zijn kracht en sterke bouw is het dier wel heel elegant en heeft het een actieve tred. De Boulonnais is zeer wendbaar. Dat maakt het trekken van landbouwwerktuigen en dergelijke een stuk gemakkelijker.

Hoeveel kost een Boulonnais paard?

De prijs voor een Boulonnais paard op ehorses ligt tussen de 3000 en 10000 euro.

i