vandaag nieuw: 275 | verkocht: 221
c
k
Image Kladruber kopen en verkopen

Kladruber kopen en verkopen

De Kladruber is een zeldzaam paardenras uit Tsjechië dat al ruim 400 jaar bestaat. Hij is daarmee een van de oudste warmbloedrassen ter wereld; een ras dat in hogere kringen veel gekocht en verkocht wordt. De Kladruber is vooral bijzonder omdat hij vroeger speciaal werd gefokt als statig koetspaard voor de vorsten en kerkelijk leiders van het Huis Habsburg. De stoeterij is daar uitstekend in geslaagd en daarom is de moderne Kladruber nog altijd een imposant paard met een koninklijke uitstraling. Het kopen van een Kladruber wordt dan ook voornamelijk gedaan door liefhebbers van barokpaarden.

Lees meer b
3 Resultaten
Kladruber
HNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Brons
met video
Kladruber, Ruin, 2 Jaar, 175 cm, Zwart Dressuur - Mennen
CZ-67901
Blansko
€ 5.600
Advertentie bewaren
Kladruber, Merrie, 7 Jaar, 169 cm, Zwart
V: ROMKE ELEJA X | MV: SOLO ELA X
Dressuur - Mennen - Recreatief - Fokken
CZ-74241
Bernartice nad Odrou
€ 5.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Kladruber, Ruin, 6 Jaar, 165 cm, Zwart
V: SACRAMOSO EURIDICA II | MV: SACRAMOSO ELA XLVII
Mennen - Recreatief - Endurance - Barok
CZ-74241
Bernartice nad Odrou
€ 10.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.
Warmbloed (3)

Meerkeuze
Tsjechische Republiek (3)

Meerkeuze
weidemaatje (1)

verkeersmak (1)

keuringsrapport aanwezig (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (3)

Zoekopdracht verder specificeren
gereduceerde prijs (1)

met video (2)

Paarden veiling verbergen (3)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (1)

Gebruik en karakter van de Kladruber

Het Kladruber paard heeft een vriendelijk en uitgebalanceerd karakter, maar kan zijn temperament tonen wanneer dat van hem gevraagd wordt. De Kladruber schimmel is iets fijner gebouwd dan zijn zwarte soortgenoot. Van koetspaard heeft de Kladruber zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een veelzijdig, klassiek uitziend paard dat op verschillende manieren kan worden ingezet. Daarbij is de aristocratische uitstraling van dit ras nooit verloren gegaan; wat zowel bij het kopen als verkopen een belangrijk kenmerk is. Wie op zoek is naar een geschikt paard om mee te mennen, zit goed met een Kladruber. Maar net zo vaak zal men een Kladruber verkopen aan de gewone ruiter die een betrouwbaar rijpaard zoekt.

Oorsprong en geschiedenis van de Kladruber

Halverwege de 16e eeuw liet Keizer Maximiliaan II Spaanse en Italiaanse barokpaarden kruisen met Ierse, Deense, Holsteiner en Oldenburger bloedlijnen. Dit vond plaats op een landgoed in het Tjechische dorpje Kladruby nad Labem. Hiermee legde hij de basis voor een hofstoeterij die zich volledig concentreerde op het fokken van ceremoniële koetspaarden. Zelfs eeuwen later behoort het kopen van een Kladruber nog steeds tot de mogelijkheden. Men wilde destijds een zwaar maar tegelijk elegant koetspaard fokken. Het moesten vooral imposante paradepaarden zijn die in een zes- of achtspan de koninklijke koetsen konden trekken. Op 14 april 1579 werd de hofstoeterij officieel geopend door keizer Rudolf II. Na verloop van tijd ging men ook paarden uitwisselen met andere hofstoeterijen zoals Lipica - de bakermat van de wereldberoemde Lipizzaner. Hoewel de Kladruber in het begin in meerdere kleuren bestond, werden er vanaf de 18e eeuw nog uitsluitend schimmels en zwarte paarden gefokt. Ook nu nog is de nationale stoeterij in Kladruby de thuisbasis van de schimmels. De zwarte paarden worden gehouden in het nabijgelegen dorp Slatiňany.

De Kladruber in de paardensport

Het Kladruber paard beschikt over veel lichaamskracht. Met zijn vorstelijke stap en hoge kniegang in de draf is de Kladruber het ideale menpaard. Hij is tegenwoordig op veel internationale concoursen te vinden waar hij vaak deel uitmaakt van een meerspan. Steeds vaker zijn het dressuur- en recreatieruiters die een Kladruber kopen. Ook vandaag de dag is de Kladruber aan koninklijke hoven te vinden. Zo lopen er in Denemarken regelmatig Kladrubers voor de koets van de koningin. In Zweden wordt de Kladruber gebruikt door de koninklijke garde. In Tsjechië zelf ziet men de Kladruber bijvoorbeeld bij festiviteiten rond de Praagse Burcht. Vanwege zijn betrouwbare karakter doet de Kladruber ook in steeds meer landen dienst als politiepaard.

Het uiterlijk van de Kladruber

Het kopen van een Kladruber wordt meestal gedaan door mensen die een groot en sterk paard zoeken. Met een stokmaat tussen 1,60 en 1,73 meter is de Kladruber een indrukwekkende verschijning. Het paard heeft bovendien een groot, adellijk hoofd met een opvallende ramsneus en grote ogen. Aan de lichaamsbouw van de Kladruber vallen vooral de gespierde achterhand en sterke schouders op. Het paard heeft een krachtige en fraai gebogen hals en een rechte rug met een lage schoft. Een hoog gedragen staart maakt het plaatje helemaal compleet. Vanwege de gemeenschappelijke voorouders vertoont de Kladruber veel overeenkomsten met de Andalusiër en de Lipizzaner.

i