vandaag nieuw: 339 | verkocht: 513
c
k

Kathiawari kopen en verkopen

Een Kathiawari kopen betekent dat men een mooi, klein en vooral sterk paardenras op stal haalt. De Kathiawari komt uit India en kan zeer goed tegen de erbarmelijke omstandigheden van de woestijn. Hoewel het paard oorspronkelijk is gefokt als oorlogspaard, vinden er nu vooral Kathiawari verkopen plaats met sport als doel. Er zijn niet veel Kathiawari’s meer, omdat de grootschalige fok met de paarden is afgenomen.

Lees meer b
1 Resultaten
Kathiawari
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Kathiawari Mix, Ruin, 8 Jaar, 156 cm, Gevlekt-paard Springen - Recreatief
HU-2890
Tata
€ 9.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HKathiawari (1)

Meerkeuze
Pony (1)

Mix (1)

Meerkeuze
Recreatiepaarden (1)

Springpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Meerkeuze
Nederlands Rijpaarden En Pony Stamboek (1)

Ruin (1)

Meerkeuze
Hongarije (1)

Meerkeuze
Standaard aanbieder (1)

Zoekopdracht verder specificeren
Paarden veiling verbergen (1)

Gebruik en karakter van de Kathiawari

De Kathiawari is een heel sterk paard met veel doorzettingsvermogen. Omdat het weet te overleven in de woestijn kan het een tijdje zonder water en voedsel. Ook ruw terrein, hitte en lange afstanden zijn voor dit paard geen grote obstakels. Het dier is niet snel van zijn stuk te brengen, wat ideaal is voor een oorlogspaard. Daarnaast is het heel leergierig en vertrouwt het zijn ruiter blind. Een Kathiawari verbindt zich voor het leven met zijn ruiter en zal deze altijd beschermen. Vandaag de dag is het vooral een paard van de bereden politie in India en doet het ras mee aan shows en paardensport.

Oorsprong en geschiedenis van de Kathiawari

De Kathiawari komt uit India en is vernoemd naar het schiereiland van oorsprong: Kathiawar. De Kathiawari is verwant aan de Marwari en de Arabier. Wanneer het ras precies is ontstaan is niet duidelijk, omdat dit in die tijd niet goed werd bijgehouden. Men denkt dat de inheemse paarden zijn gekruist met de Arabieren die de Mogoldynastie mee naar India nam. Maar ook het Mongoolse paard zou van invloed kunnen zijn geweest op de voorouders van de Kathiawari. Het paardenras komt voor het eerst voor in documenten aan het begin van de negentiende eeuw, toen de Kathiawari door het Maratharijk en de Britse cavalerie werd gebruikt. De paarden werden gefokt door edele huizen: iedere bloedlijn kreeg een eigen naam, vernoemd naar de stammoeder van de lijn. Tot op de dag van vandaag zijn er nog 28 van deze Kathiawari lijnen in leven. De fokprogramma’s waren erg streng. De paarden moesten immers ruig terrein kunnen bedwingen, maar ook met weinig rantsoen een bewapende man van A naar B kunnen brengen. En dat allemaal met souplesse en veel lenigheid. Tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog vonden er Kathiawari verkopen aan het leger plaats. Het fokken voor het leger gebeurde tot en met de zelfstandigheid van India, daarna nam het fokken aanzienlijk af. Er wordt nu nog gefokt met deze paarden in Kathiawar, Maharashtra en Rajasthan. De fok wordt overzien door de Kathiawari Horse Breeders Association.

Kathiawari in de paardensport

De Kathiawari is een paard dat vooral door de bereden politie wordt gebruikt, daarnaast is het een showpaard. Als sportpaard doet de Kathiawari mee met het zogeheten Tentpegging. Het is een vorm van bereden wapenvaardigheid dat populair is in Groot-Brittannië en in oude koloniën van het Britse Rijk, zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid-Afrika, Israël en India. Deze sport bestaat uit twee onderdelen: Mounted skill-at-arms waarbij de ruiter verschillende hindernissen neemt en wapens hanteert, en Tentpegging waarbij zowel ruiter als paard strijden tegen een directe tegenstander en met een sabel of lans tentharingen moeten raken in de grond.

Uiterlijk van de Kathiawari

De Kathiawari is een slank, sterk paard met een schouderhoogte tot 152 cm. De vacht kan alle kleuren hebben, met uitzondering van zwart. Meestal heeft de Kathiawari een mooie wildkleur met zogeheten primitieve markeringen. Ook kastanjebruin komt veel voor. De Kathiawari is kort van stuk, maar mooi in proportie. Zijn hoofd staat statig hoog op de relatief korte nek. De oren krullen naar binnen toe - een bekend raskenmerk waar men bij het Kathiawari kopen op let.

i