c

Gotlandponys te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Gotlandpony kopen en verkopen op ehorses

De Gotland Pony is afkomstig van het Zweedse eiland Gotland. De Gotland Pony loopt al sinds de prehistorie rond op het eiland en werd later ook op het vaste land van Zweden gefokt. Een Gotland Pony kopen werd in eerste instantie vooral gedaan voor werk op de boerderij of voor het transport. Later werd de Gotland Pony verkopen ook populair als rijpony voor kinderen en binnen verschillende takken van de paardensport. Daarnaast komt de Gotland Pony nog altijd in halfwilde kuddes voor op het gelijknamige eiland in Zweden.

Gebruik en karakter van de Gotland Pony

Een Gotland Pony kopen en fokken werden vroeger met name gedaan door boeren. De Gotland Pony was namelijk zeer geschikt voor verschillende werkzaamheden op de boerderij en is bovendien een sober en gehard ras. Daarnaast werd de pony vaak gebruikt voor transport. Toen de Gotland Pony langzaam maar zeker werd vervangen door machines, deed men er alles aan om hem te blijven promoten. Hierdoor begon men met een Gotland Pony verkopen als rijpony voor kinderen of om te gebruiken binnen de paardensport. Zo doet de Gotland Pony het goed als tuigpony, binnen drafwedstrijden en is hij geschikt voor de springsport. Daarnaast loopt de pony nog altijd in halfwilde kuddes rond op Gotland. Het karakter van de Gotland Pony staat bekend als meegaand, werkwillig, vriendelijk en soms ietwat koppig.

Oorsprong en geschiedenis van de Gotland Pony

De Gotland Pony loopt al sinds de prehistorie rond op het Zweedse eiland Gotland. Zo zou de Gotland Pony afstammen van de Tarpan - een wild, inmiddels uitgestorven paard dat voorkwam in Oost-Europa. Vroeger werd een Gotland Pony kopen niet op een officiële manier gedaan. Als iemand een pony nodig had, werd er gewoon eentje gevangen uit de kuddes die in het wild rondliepen. Met name voor werk op de boerderij en als transportmiddel werd de Gotland Pony veelvoudig ingezet. Toen de pony rond 1950 op het land werd vervangen door machines, dreigde de Gotland Pony net als veel andere paardenrassen uit te sterven. Gelukkig was er een groep mensen die de Gotland Pony bleef promoten en de pony begon in te kruisen om het ras te veredelen. Voor deze kruisingen werd onder andere de Welsh Pony gebruikt. Vanaf die tijd werd een Gotland Pony verkopen populair als rijpony voor kinderen. Daarnaast bleek de pony talent te hebben voor verschillende takken van de paardensport. Bovendien loopt er nog altijd een kudde (halfwilde) Gotland Pony’s rond op Gotland. Vandaag de dag wordt de Gotland Pony gefokt in verschillende landen, waaronder Zweden, Noorwegen en de Verenigde Staten.

Gotland Pony in de paardensport

Hoewel een Gotland Pony verkopen met name wordt gedaan als rijpony voor kinderen, kan de pony ook goed ingezet worden in de paardensport. Zo kan men een Gotland Pony kopen als tuigpony of om drafwedstrijden mee te rijden. Daarnaast heeft de Gotland Pony een talent voor de springsport. Met name jonge ruiters kunnen de pony voor dit doeleinde gebruiken.

Uiterlijk van de Gotland Pony

Een Gotland Pony verkopen als rijpony voor kinderen is ideaal vanwege zijn kleine formaat. Zo heeft de Gotland Pony een stokmaat tussen de 122 en 134 cm. Een Gotland Pony kopen kan in verschillende, vaak donkere kleuren zoals zwart, bruin, schimmel, vos en valk. Soms heeft de pony een meelsnuit. Hij heeft verder een dikke staart en manen, sterke benen, kleine, harde hoeven en een klein, breed hoofd met een recht profiel. De Gotland Pony staat bekend als een sober en gehard ras dat goed kan overleven onder barre omstandigheden.

i