Vandaag Nieuw: 217 | verkocht: 101
c
k
Image Tarpan kopen en verkopen

Tarpan kopen en verkopen

De Tarpan is een, inmiddels uitgestorven, wild paard voorkomend im Oost-Europa. De laatste Tarpan stierf in 1887. Hoewel een Tarpan kopen of een Tarpan verkopen niet meer mogelijk is, zijn er wel een aantal paardenrassen die afstammen van de Tarpan. De Tarpan werd namelijk gekruist met gedomesticeerde paarden. Daarnaast zijn er door wetenschappers meerdere pogingen gedaan om de Tarpan terug te fokken.

Lees meer b
2 Resultaten
Tarpan
H
Blikvangers
1 / 5
Advertentie bewaren


Nooit meer paardenadvertenties missen!
Met uw persoonlijke e-mailzoekopdracht informeren wij u regelmatig over nieuwe paardenadvertenties die aansluiten bij uw eigen zoekcriteria.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze opties wordt uw advertentie ook op de 1. pagina van de zoekresultaten weergegeven. Uw advertentie wordt boven de normale zoekresultaten getoond.

Bovendien kunnen geïnteresseerde meteen meer informatie zien. Daardoor wordt het aantal potentiële kopers vergroot.

Page1Ad
Goud
Tarpan, Merrie, 16 Jaar, 135 cm, Falbe
V: ALESSIO | MV: WOTAN
Recreatief - Dressuur
Reiterhotel Vox
DE-49577
Eggermühlen OT Bockraden
vraagprijs € 4.950
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Tarpan, Ruin, 4 Jaar, 136 cm, Schimmel Recreatief
PL-43-215
Jankowice
~€ 869zł 3.700
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats daarvan zoekt hij zelf
Met uw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar uw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j Omschrijf uzelf en uw wensen
  • j U ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j Direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.

Reiterhotel Vox (1)

Pony (2)

Meerkeuze
Duitsland (1)

Polen (1)

Meerkeuze
leerpaard/-pony (1)

therapie doeleinden (1)

ook voor beginners (1)

gelongeerd (1)

grondwerk (1)

verkeersmak (1)

allrounder (1)

braaf op trailer (1)

halstermak (1)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (1)

Geschikt voor kinderen (1)

met paardenpaspoort (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (1)

Premium verkoper (1)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (1)

Pagina-1-advertentie (1)

Paarden veiling verbergen (2)

Gebruik en karakter van de Tarpan

De Tarpan is een wild paard dat vroeger leefde in Oost-Europa - van de Rijn tot aan Polen - en in Rusland. Een Tarpan verkopen werd toentertijd gedaan om te kruisen met andere paardenrassen of om te gebruiken als werkpaard. De Tarpan was namelijk een sterk, taai en sober paardenras dat vrij was van allerlei ziektes. Verder was een Tarpan kopen niet erg populair als rijpaard. De Tarpan stond namelijk bekend als schuw, lastig te temmen en een niet al te vriendelijk paard met een onafhankelijk karakter.

Oorsprong en geschiedenis van de Tarpan

De Tarpan vindt zijn oorsprong in Oost-Europa en Rusland. Het paard leefde hier in het wild in bossen en moerassen. De Tarpan wist hier ondanks de strenge winters prima te overleven. Qua onderhoud en voedsel was de Tarpan namelijk zeer sober. Daarnaast had het paard een uitstekend immuunsysteem en was hij vrij van allerlei ziektes. Zo konden wonden zich zonder enige verzorging vanzelf herstellen. Door deze bijzondere eigenschappen raakten mensen geïnteresseerd in een Tarpan kopen of verkopen. Mensen gebruikten de Tarpan voornamelijk om te kruisen met hun eigen gedomesticeerde paarden of om in te zetten als werkpaard. Daarnaast werden een groot aantal Tarpans naar dierentuinen gebracht. De bemoeienis van mensen deed de Tarpan echter weinig goeds. Zo stierf de laatste wilde Tarpan, een merrie, in 1879 tijdens een poging om haar te vangen. De laatste Tarpan in gevangenschap stierf in 1887. In de jaren hierna zijn er door wetenschappers meerdere pogingen gedaan om de Tarpan terug te fokken. Het resultaat hiervan is het Heckpaard. Tot slot is het Konikpaard naar alle waarschijnlijkheid een directe afstammeling van de Tarpan.

Waar was de Tatpan geschikt voor?

Een Tarpan kopen of een Tarpan verkopen werd voornamelijk gedaan om te kruisen met andere paardenrassen of om te gebruiken als werkpaard. Daarnaast werd een groot aantal Tarpans overgebracht naar dierentuinen en reservaten. Het Heckpaard en het Konikpaard, afstammelingen van de Tarpan, zijn vandaag de dag vooral populair om natuurgebieden te begrazen. De paarden beschikken namelijk over alle goede eigenschappen die de Tarpan ook had, zoals zijn uitstekende gezondheid en sterke, taaie karakter. Bovendien zijn het Heckpaard en het Konikpaard wat vriendelijker en minder schuw dan de Tarpan. Hierdoor zijn ze, in tegenstelling tot de Tarpan, ook populair als rijpaard. Wel geldt voor deze paardenrassen dat ze graag in het gezelschap van soortgenoten leven.

Uiterlijk van de Tarpan

Een Tarpan kopen of een Tarpan verkopen was vroeger populair vanwege zijn uitstekende gezondheid. De Tarpan was dan ook een sterk en taai paard dat prima kon overleven in barre omstandigheden. De Tarpan was een vrij klein en robuust paard, met een stokmaat tot 132 cm. De kleuren waarin de Tarpan voorkwam waren wildkleuren; denk hierbij aan geel of blauwvaal met een grijsstreep. Verder was de vacht van de Tarpan vrij ruw. Een bijzonder kenmerk van de Tarpan waren zijn rechtopstaande manen. Opvallend hierbij is dat het niet is gelukt om deze rechtopstaande manen terug te fokken. Zowel het Heckpaard als het Konikpaard hebben deze manen niet in hun bezit. Tot slot kenmerkt de Tarpan zich door zijn vlakke en lange hoofd, oren en benen en zijn aalstreep.

i