c

Delibos paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Delibos paarden kopen en verkopen op ehorses

De Deliboz is een bijzonder en relatief zeldzaam paardenras afkomstig uit Azerbeidzjan. Met name in Azerbeidzjan en in sommige delen van Georgië en Armenië is een Deliboz kopen populair. Buiten deze landen is de Deliboz echter nog vrij onbekend. Een Deliboz verkopen wordt vaak gedaan als rijpaard of voor (licht) trekwerk. De Deliboz staat namelijk bekend als een robuust en sterk paard met een uitstekend uithoudingsvermogen en comfortabele gangen. Daarnaast komt men de Deliboz soms tegen bij paardenraces. Het paard kan namelijk erg hoge snelheden behalen.

Gebruik en karakter van de Deliboz

Een Deliboz kopen is geschikt voor ruiters die op zoek zijn naar een rij- of racepaard. Het paard is hier door zijn uitstekende uithoudingsvermogen en de hoge snelheden die hij kan behalen namelijk erg geschikt voor. Daarnaast wordt de Deliboz nog vaak gebruikt als transportmiddel op moeilijk begaanbare wegen en als werkpaard voor (licht) trekwerk. Zelfs tijdens lange en hobbelige ritten is het rijden op de Deliboz comfortabel vanwege zijn zachte gangen. Buiten Azerbeidzjan, Georgië en Armenië is de Deliboz echter nog niet zo bekend. Het karakter van de Deliboz staat bekend als levendig en speels. De Deliboz is echter wel wat wispelturig en temperamentvol. Met name de hengsten kunnen soms wat agressief reageren op hun ruiter. Een Deliboz verkopen aan beginnende ruiters of kinderen wordt om deze reden afgeraden.

Oorsprong en geschiedenis van de Deliboz

De Deliboz vindt zijn oorsprong in Azerbeidzjan en bepaalde delen van Georgië en Armenië. De Deliboz zou afstammen van het Azerbeidzjaanse paard dat al eeuwen in deze gebiedend leeft. Door de jaren heen werd de Deliboz gekruist met onder andere de Arabier. Dit werd gedaan om het paard meer geschikt te maken als rijpaard. Binnen Azerbeidzjan is een Deliboz kopen populair vanwege zijn veelzijdigheid. De Deliboz is namelijk zeer geschikt als rijpaard, ook tijdens lange ritten over oncomfortabele wegen. Daarnaast is een Deliboz verkopen interessant voor mensen die op zoek zijn naar een werkpaard of een paard voor paardenraces. Tijdens paardenraces heeft de Deliboz enorme snelheden behaald, met een gemiddelde van 1600 meter in 2.5 minuut. De Deliboz wordt ook wel de Delibozskaya, Daliboz en Dilbaz genoemd. Vandaag de dag wordt er nog altijd actief gefokt met zuivere Deliboz paarden in Azerbeidzjan.

Deliboz in de paardensport

Een Deliboz kopen wordt buiten Azerbeidzjan, Georgië en Armenië nauwelijks gedaan. Het paard is namelijk niet heel erg bekend buiten deze landen. Ook in de paardensportwereld komt men de Deliboz nauwelijks tegen. Een Deliboz verkopen wordt met name gedaan voor paardenraces of als rijpaard. Daarnaast zou de Deliboz in principe prima geschikt zijn voor bepaalde disciplines van de paardensport waarin het om snelheid en uithoudingsvermogen draait. Een goed voorbeeld hiervan is de endurance. De Deliboz is bovendien zeer veelzijdig en een fijn paard voor lange afstanden. Het enige waar men rekening mee moet houden is dat de Deliboz een ietwat wispelturig karakter heeft. Hij is hierdoor met name geschikt voor ervaren ruiters.

Uiterlijk van de Deliboz

De Deliboz is een relatief klein en licht paard, met een stokmaat tussen de 135 en 152 cm en een gewicht rond de 600 kg. Een Deliboz kopen kan in verschillende kleuren, maar komt het meest voor in donkere en grijsachtige kleuren. De Deliboz staat bekend om zijn expressieve ogen, atletische bouw en opvallende tong. De tong heeft namelijk de vorm van een vork. Verder heeft de Deliboz een mooie bouw met een goed gevormde borst en benen. Een Deliboz verkopen en fokken wordt met name in Azerbeidzjan en sommige delen van Georgië en Armenië gedaan. In Azerbeidzjan bestaat er een stamboek voor de Deliboz.

i