vandaag nieuw: 375 | verkocht: 476
c

Alt-Württemberger - paarden te koop

De Altwürttemberger is een zeldzaam paardenras afkomstig uit Duitsland. Een Altwürttemberger verkopen werd vroeger voornamelijk gedaan voor werk op het land of als rijpaard. De Altwürttemberger werd echter al snel overbodig, waardoor hij verder werd gekruist met andere paardenrassen. Het doel hiervan was het creëren van een modern sportpaard. Tegenwoordig is een Altwürttemberger kopen vrij lastig. Zowel in Duitsland als daarbuiten wordt de Altwürttemberger met uitsterven bedreigd. Het zeldzame aantal Altwürttembergers dat men wel tegenkomt, wordt gebruikt als rijpaard, therapiepaard of voor de springsport.

Lees meer b
Blikvangers
1 / 1
met video
Alt-Württemberger, Merrie, 7 Jaar, 156 cm, Brauner
V: SOLO(AWUE) | MV: MANDAI OX
Fokken - Recreatief
DE-78343
Gaienhofen
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 1
met video
Alt-Württemberger, Merrie, 7 Jaar, 156 cm, Brauner
V: SOLO(AWUE) | MV: MANDAI OX
Fokken - Recreatief
DE-78343
Gaienhofen
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Alt-Württemberger Mix, Ruin, 5 Jaar, 160 cm, Donkerbruin Dressuur
DE-75449
Wurmberg
Prijscategorie € 10.000 tot € 15.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
HAlt-Württemberger (2)

Meerkeuze
Warmbloed (2)

Mix (1)

Meerkeuze
Dressuurpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Fokpaarden (1)

Recreatiepaarden (1)

Meerkeuze
Pferdezuchtverband Baden-Württemberg e.V. (1)

Duitsland (2)

Meerkeuze
fokmerrie (1)

licht beleerd (2)

gelongeerd (1)

incl. toebehoren (1)

grondwerk (1)

allrounder (1)

braaf op trailer (1)

halstermak (1)

Zonder ijzers (2)

Braaf bij de hoefsmid (1)

met paardenpaspoort (2)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (2)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (1)

Pagina-1-advertentie (1)

Paarden veiling verbergen (2)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (1)

Gebruik en karakter van de Altwürttemberger

Een Altwürttemberger verkopen werd vroeger vooral gedaan als werk- en rijpaard. Doordat de Altwürttemberger echter al snel overbodig begon te worden, werd hij verder gekruist met andere paardenrassen om een modern sportpaard te creëren. De Württemberger, een redelijk bekend paard binnen de paardensportwereld, is hier het resultaat van. Een Altwürttemberger kopen is tegenwoordig vrij lastig. De Altwürttemberger wordt namelijk met uitsterven bedreigd. Wel zijn er een aantal fokkers die samen met de Duitse overheid ervoor willen zorgen dat het aantal paarden weer stijgt. Men komt de Altwürttemberger in zeldzame gevallen tegen als rijpaard, therapiepaard en binnen de springsport. Het karakter van de Altwürttemberger staat bekend als vriendelijk, gehoorzaam, gevoelig, actief en intelligent. Het is een paard dat makkelijk te trainen is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de afstammeling van de Altwürttemberger het prima doet binnen verschillende disciplines van de paardensport.

Oorsprong en geschiedenis van de Altwürttemberger

De Altwürttemberger vindt zijn oorsprong in Duitsland en is een kruising van meerdere Europese paardenrassen. Onder andere de Engelse Volbloed, Holsteiner en de Oldenburger zijn gebruikt voor het creëren van de Altwürttemberger. Rond 1882 werd een Altwürttemberger verkopen en fokken voornamelijk gedaan als werk- en rijpaard. Een Altwürttemberger kopen werd echter in de praktijk maar weinig gedaan. Zo werd het paard op het land vervangen door machines en bleken andere paardenrassen meer geschikt als rij- en sportpaard. Met de Altwürttemberger werd wel verder gefokt, met als doel om een modern sportpaard te creëren. Zo werd de Altwürttemberger onder andere gekruist met de Trakehner. Het resultaat van deze kruisingen is de Württemberger. Dit paardenras komt men vandaag de dag nog wel veelvuldig tegen. Onder andere voor verschillende disciplines van de paardensport is de Württemberger erg geschikt. Doordat de Altwürttemberger gekruist werd met andere paardenrassen, dreigde de Altwürttemberger uit te sterven. Met behulp van de Duitse overheid en een aantal fokkers is er echter toch een aantal originele paarden bewaard gebleven. Deze paarden zijn helaas wel zeldzaam en komen zowel in Duitsland als daar buiten maar weinig voor.

Altwürttemberger in de paardensport

Een Altwürttemberger kopen werd vroeger voornamelijk gedaan als rij- en werkpaard. Tegenwoordig komt men de Altwürttemberger nauwelijks tegen. Ook binnen de paardensport is de Altwürttemberger een bijzondere en geliefde verschijning. Zo kan men de Altwürttemberger verkopen als rijpaard of voor de springsport. Door zijn vriendelijke karakter is hij bovendien geschikt als therapiepaard. Het is daarnaast niet vreemd dat de afstammeling van de Altwürttemberger, de Württemberger, wel vaker voorkomt binnen de paardensport. De Württemberger heeft namelijk veel goede eigenschappen van zijn voorvader geërfd. Men komt de Württemberger onder andere tegen in de springsport en de dressuur.

Uiterlijk van de Altwürttemberger

De Altwürttemberger is een kruising tussen verschillende paardenrassen zoals de Engelse Volbloed, Holsteiner en de Oldenburger. Bij de Altwürttemberger zien we de eigenschappen van zijn voorvaders dan ook duidelijk terug. Zo is de Altwürttemberger een sterk, sierlijk en mooi paard dat bovendien bekend staat om zijn zachtaardige en intelligente karakter. Een Altwürttemberger kopen of een Altwürttemberger verkopen gebeurt tegenwoordig nauwelijks: het paard is erg zeldzaam.

i