c

Aegidienberger - paarden te koop

De Aegidienberg is een vrij jong paardenras uit Duitsland. De Aegidienberg is een kruising tussen een IJslander en een Paso Peruano, en wordt speciaal gefokt als gangenpaard en recreatiepaard. De Aegidienberg combineert hierbij alle goede eigenschappen van beide paardenrassen. Een Aegidienberg kopen is onder andere populair vanwege zijn comfortabele tölt en zijn vriendelijke karakter. Daarnaast kan men een Aegidienberg verkopen om in te zetten tijdens gangenwedstrijden. Deze gangenwedstrijden worden met name in Duitsland georganiseerd.

Lees meer b
Blikvangers
1 / 6
met video
Aegidienberger Mix, Hengst, veulen (06/2023), 155 cm, Cremello
V: GOLDEN GAITS WAKAN TANKA | MV: MANASKIN FRA ISAFOLD
Versatility Ranch Horse - Trail - Recreatief
is onbeleerd
is allrounder
is vierganger
halstermak
Zonder ijzers
DK-8543
Hornslet
€ 5.000
Advertentie bewaren
10 Resultaten
Filter
10 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Gold
1 / 6
met video
Aegidienberger Mix, Hengst, veulen (06/2023), 155 cm, Cremello
V: GOLDEN GAITS WAKAN TANKA | MV: MANASKIN FRA ISAFOLD
Versatility Ranch Horse - Trail - Recreatief
DK-8543
Hornslet
€ 5.000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Aegidienberger, Merrie, 2 Jaar, Roodbruin Barok - Fokken
CN-10017
New York
$ 100
~ € 94
Advertentie bewaren
Aegidienberger Mix, Ruin, 10 Jaar, 148 cm, Vos
V: ZÍNGARO GG
Recreatief - Gang
DE-51597
Morsbach
€ 6.500
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Ruin, 4 Jaar, Lichtbruin Cutting - Doma Vaquera
US-10001
New York
$ 20.000
~ € 18.779
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Ruin, veulen (01/2023), Donkerbruin Barok - Cowhorse
US-10001
New York
$ 100.000
~ € 93.895
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Hengst, veulen (05/2023), Gevlekt-paard
V: DEPILL VOM WEISSGUTH
Recreatief - Gang - Fokken
DE-74743
Seckach
€ 5.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Merrie, 13 Jaar, 142 cm, Schimmel Recreatief - Gang
DE-51688
Wipperfürth
€ 9.990 vraagprijs
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Hengst, 3 Jaar Barok
DE-49124
Georgsmarienhütte
€ 10.000
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Hengst, 1 Jaar, 145 cm, Gevlekt-paard
V: BJÖRN VOM JOSEFIHOF | MV: SOMERO GPZ
Gang - Working Equitation - Fokken - Recreatief
DE-65558
Eppenrod
€ 6.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Aegidienberger, Ruin, 18 Jaar, 155 cm, Zwart
V: ASTERIX FRÁ KÓPAVOGI
Gang - Working Equitation - Recreatief
AT-2700
Neusiedl am See
€ 8.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Gebruik en karakter van de Aegidienberg

Een Aegidienberg kopen wordt meestal gedaan als recreatiepaard. De gangen van de Aegidienberg zijn namelijk erg comfortabel, ook voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten of tijdens buitenritten. Daarnaast kan men een Aegidienberg verkopen om in te zetten tijdens speciale gangenwedstrijden. Tijdens deze wedstrijden, die voornamelijk in Duitsland worden georganiseerd, kan de Aegidienberg goed zijn unieke combinatie van eigenschappen laten zien. Het karakter van de Aegidienberg wordt beschreven als vriendelijk, intelligent en werklustig. De Aegidienberg heeft bovendien het gevoelige en zachtaardige karakter van zijn Peruaanse voorvader. Door zijn ongecompliceerde karakter, is de Aegidienberg ook geschikt voor minder ervaren ruiters.

Oorsprong en geschiedenis van de Aegidienberg

De Aegidienberg is ontstaan dankzij vader en zoon Feldmann. De heren maakten tijdens een verblijf in Peru kennis met de Paso Peruano en waren meteen verliefd op dit paardenras. Hoewel ze veel bijzondere eigenschappen terugvonden bij de Paso Peruano, vonden ze wel dat het paard wat snelheid miste. In samenwerking met de Universiteit Bonn besloten de heren de Paso Peruano te kruisen met de IJslander. Hiermee hoopten ze een paardenras te ontwikkelen met de goede eigenschappen van beide paarden. Zo moest het paard (die de Aegidienberg genoemd werd) de snelheid, hardheid, intelligentie, tredzekerheid en stevige bouw van de IJslander krijgen. Daarnaast moest hij de grotere stokmaat, trainbaarheid en de tolerantie voor warm weer van de Paso Peruano erven. En met succes; sinds 1997 is de Aegidienberg een erkend ras. Als men een Aegidienberg wil kopen, kan men het Duitse stamboek raadplegen. Hierin staan inmiddels meer dan honderd goedgekeurde paarden. Een Aegidienberg verkopen wordt inmiddels ook buiten Duitsland gedaan. Het paard wordt namelijk geroemd om zijn comfortabele en sierlijke tölt, en de Aegidienberg is bovendien een paardenras dat elegant is én een fijn karakter heeft.

Aegidienberg in de paardensport

Doordat de Aegidienberg een jong paardenras is, is hij nog relatief onbekend binnen de paardensport. Momenteel kan men voornamelijk een Aegidienberg kopen als recreatiepaard. Met name voor comfortabele buitenritten of als rijpaard voor mensen met rugklachten is de Aegidienberg zeer geschikt dankzij zijn zachte tölt. Daarnaast wordt in Duitsland een Aegidienberg verkopen ook gedaan om in te zetten tijdens gangenwedstrijden. De Aegidienberg heeft namelijk een natuurlijke aanleg voor de tölt en de telgang. Buiten Duitsland zijn deze gangenwedstrijden echter minder populair. Dankzij de unieke combinatie van eigenschappen kan de Aegidienberg ook worden gebruikt voor de mensport of endurance.

Uiterlijk van de Aegidienberg

De Aegidienberg is een compact, mooi gebouwd en middelgroot paard dat veel weg heeft van de IJslander. De Aegidienberg heeft een stokmaat tussen de 143 en 152 cm. Daarnaast kenmerken de korte hals, korte rug en weinig schoft hem. Het hoofd van het paard heeft wat ponykenmerken. Als men een Aegidienberg verkopen of fokken wil, is het wenselijk dat het paard 62,5 procent IJslander bloed en 37,5 procent Peruaanse Paso bloed heeft. Een Aegidienberg kopen kan voornamelijk in donkere kleuren. Aftekeningen komen nauwelijks voor bij dit paardenras. Daarnaast heeft de Aegidienberg vaak een lange en weelderige staart en manen, en weinig en kort behang aan de koten. De Aegidienberg staat bekend om zijn mooie tölt die hij van nature moet beheersen, en aanleg voor de telgang.

i