c

Tori paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Tori paarden kopen en verkopen op ehorses

De Tori kopen geeft je een levendig dier, vol plezier in het rijden, springen of trekken. De Tori is sterk, elegant en kan verschillende kleuren hebben. Bij een Tori verkopen is het goed om te vermelden of het dier lichtgebouwd of zwaargebouwd is. De lichter gebouwde Tori's zijn namelijk geschikt voor paardensport, zoals springen. De wat robuustere Tori paarden vinden het veel leuker om lekker te wandelen door de natuur of om een karretje te trekken. Het elegante voorkomen van de Tori maakt het een geliefd paard bij liefhebbers.

Gebruik en karakter van Tori

Een Tori kopen betekent dat men een vriendelijk dier aanschaft vol levenslust. Een Tori is makkelijk te trainen en hij vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Hij kan wel heel temperamentvol zijn en vol enthousiasme een hindernis willen nemen. Ook zal hij vol enthousiasme een wagentje of slee willen trekken, want daar houdt de Tori ook zeer zeker van. Kortom: Tori's zijn levendig en makkelijk in de omgang. Ook het onderhoud van deze sterke, intelligente paarden is niet heel arbeidsintensief. Het is wel belangrijk dat de eigenaar of ruiter respectvol en vriendelijk laat merken dat de Tori moet luisteren naar de commando’s. Let er bij een Tori verkopen of kopen op dat er aangegeven staat wat het karakter van het dier is.

Oorsprong en geschiedenis van Tori

De stamgeschiedenis van de Tori begint in de 19e eeuw in Estland. Paardenfokkers waren op zoek naar een sterk paard en kruisten de Estlandse Klepper merries met Europees gekruiste hengsten. Uiteindelijk kwam daar een sterke hengst uit voort, genaamd Hetman, die de stamvader is van het Tori-ras. In de jaren 30 van de vorige eeuw kwamen fokkers er bij het Tori verkopen echter achter dat er veel inteelt in het ras was geslopen. De stamvader en zijn zonen waren teveel aangesproken om mee te fokken. Daarom werd er aanspraak gedaan op het DNA van de Bretonse postpaarden. Hierdoor ontstond een robuust, sterk paard, dat niet echt elegant noch geschikt was voor de paardensport. Gaat men nu een Tori kopen, dan is het dier wel eleganter en lichter gebouwd, dankzij het DNA van Trakehner en Hannoveraan. Om de zwaarder gebouwde en lichtgebouwde Tori's uit elkaar te houden, wordt de zwaarder gebouwde Tori Old-Tori genoemd en de andere gewoon Tori of Toric.

Tori in de paardensport

De Tori verkopen voor de paardensport is goed mogelijk. Zo heeft de Tori als ras een aangeboren talent voor het springen over hindernissen. Vooral de lichter gebouwde Tori is hier zeer geschikt voor. Zwaarder gebouwde Tori's zijn sterk en houden van recreatief rijden, ook over de heide of het strand. Een Tori kopen voor trekwerk is goed mogelijk. Het paard is sterk en vindt het vaak leuk om voor een wagentje of slee gespannen te worden.

Uiterlijk van de Tori

De Tori heeft het uiterlijk van een klassiek paard, dat bijvoorbeeld veel voorkomt in boeken en als speelgoed. Het heeft een ranke, evenwichtige uitstraling met een klein hoofd en een goede, solide bouw die mooi in proportie is. De manen en staart hebben dezelfde kleur en variëren van zwart tot blond. Per paard kan dit ook weer verschillen, waardoor de ene Tori zwart met blond haar is, terwijl een licht gekleurde Tori juist weer donker haar of dezelfde kleur haar als de vacht kan hebben. Een Tori kopen geeft keuze in verschillende kleuren, zoals zwart, kastanje, vos, grijs, donkerbruin, lichtbruin, leverkleurig en soms zelfs wit. Het is mogelijk dat de Tori een witte aftekening heeft, bijvoorbeeld tussen de ogen uitlopend naar de neus, en als 'beenwarmers' langs de onderbenen.

i