c

Suffolk Punch paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 10
met video
Suffolk Punch, Ruin, 7 Jaar, 157 cm, Donkere-vos Trail - Versatility Ranch Horse
US-55555
Weatherford TX
$ 3.500
~ € 3.286
Advertentie bewaren
1 Resultaten
Filter
1 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 10
met video
Suffolk Punch, Ruin, 7 Jaar, 157 cm, Donkere-vos Trail - Versatility Ranch Horse
Platinum Equine Auction
US-55555
Weatherford TX
$ 3.500
~ € 3.286
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

De Suffolk Punch is het oudste Engelse koudbloedras. Zoals de naam al zegt, is het paard afkomstig uit het graafschap Suffolk. Het zijn stevige dieren die beschikken over een enorme trekkracht en een groot uithoudingsvermogen. De Suffolk Punch komt uitsluitend voor in allerlei variaties van de vachtkleur vos. Tegenwoordig wordt een Suffolk Punch verkopen onder andere gedaan aan bosbouwers die de paarden gebruiken om bomen te verslepen. Ook zijn het de liefhebbers van zeldzame Engelse koudbloedrassen die een Suffolk Punch kopen.

Gebruik en karakter van de Suffolk Punch

De Suffolk Punch heeft doorgaans een volgzaam, vriendelijk en werklustig karakter. Een opvallende eigenschap van deze paarden is, dat ze op hun voorknieën gaan liggen zodra ze grote trekkracht moeten uitoefenen. Met een gemiddelde stokmaat van 163 cm is de Suffolk Punch eigenlijk een klein model trekpaard. Het is een sober dier dat snel volwassen wordt en bovendien een hoge leeftijd kan bereiken. Hierdoor is een Suffolk Punch kopen geschikt voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en hardwerkende metgezel. Ook worden de voskleurige paarden bij keuringen aan de hand geshowd, waarbij ze mooi versierd en met gevlochten manen gepresenteerd worden. Daarnaast zijn er ook ruiters die deze lichte trekpaarden graag onder het zadel aan het werk zetten.

Oorsprong en geschiedenis van de Suffolk Punch

Er wordt aangenomen dat de Suffolk Punch afstamt van de middeleeuwse oorlogspaarden die op het slagveld werden ingezet. De Suffolk Punch zou in de eerste helft van de zestiende eeuw voor het eerst officieel beschreven zijn. Door de geïsoleerde ligging van het fokgebied werd er amper gebruik gemaakt van fokken met ander bloed. Ook werden er in dat tijdperk nog weinig paarden uitgevoerd. Destijds wilden de boeren graag een krachtige Suffolk Punch kopen om hun akkers op de zware kleigrond te kunnen bewerken. De compacte paarden hadden bovendien de perfecte bouw om als tuigpaard te functioneren. Zo liepen ze vaak in een span voor omnibussen en paardentrams die in de steden werden ingezet als openbaar vervoer. Rond 1880 ging men de Suffolk Punch verkopen aan fokkers in Canada en de Verenigde Staten. Ten tijde van de landbouwmechanisatie, halverwege de twintigste eeuw, werd een Suffolk Punch kopen voor de boeren steeds minder interessant. De aantallen liepen sterk terug en het eens zo onmisbare werkpaard werd een zeldzaam ras. Gelukkig is er een hernieuwde belangstelling voor de paarden ontstaan en neemt hun populatie weer langzaam toe.

Waar kan de Suffolk Punch voor gebruikt worden?

Suffolk Punch paarden zijn kleiner, lichter en compacter dan andere Engelse trekpaarden zoals de Clydesdale en de Shire. Hierdoor zijn ze wendbaarder en ook meer geschikt om onder het zadel te gebruiken. Bovendien tonen de paarden van dit ras een opvallend actieve beweging in de draf. Een Suffolk Punch kopen wordt meestal gedaan voor gebruik in de agrarische sector en de bosbouw. Met name in beschermde natuurgebieden, waar het onwenselijk is om met zwaar materieel te werken, zijn deze compacte krachtpatsers een uitkomst. De robuuste paarden worden tegenwoordig ook steeds vaker aangeschaft voor recreatieve doeleinden.

Uiterlijk van de Suffolk Punch

De Suffolk Punch is het enige inheemse Engelse trekpaard zonder behang aan de benen. Bovendien zijn de paarden van dit ras altijd voskleurig. Hierbij worden er zeven verschillende tinten erkend. Zo kan men bijvoorbeeld een Suffolk Punch kopen in een hele lichte voskleur, in een meelachtige tint, of zelfs in een lichtbruine variant. De lichaamsbouw van de Suffolk Punch is stevig en gedrongen. Ze hebben krachtige benen die relatief kort zijn, met brede gewrichten en goedgevormde hoeven. De Suffolk Punch heeft een redelijk groot hoofd met een lichte ramsneus.

i