vandaag nieuw: 305 | verkocht: 189
c
k
Image Schwarzwälder Fuchs kopen en verkopen

Schwarzwälder Fuchs kopen en verkopen

De Schwarzwälder Fuchs is een Duits koudbloedpaard dat bekend staat om zijn goedaardige karakter, droge beenwerk en soepele bewegingen. Hoewel een Schwarzwälder Fuchs verkopen vroeger voornamelijk werd gedaan als werkpaard, is een Schwarzwälder Fuchs kopen tegenwoordig steeds populairder als recreatie- en sportpaard aan het worden. Zowel binnen de mensport als in de vrijheidsdressuur komt men de Schwarzwälder Fuchs tegen.

Lees meer b
6 Resultaten
Schwarzwälder Fuchs
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 15 Jaar, 165 cm, Donkerbruin Mennen - Recreatief
DE-66740
Saarlouis
€ 2.700 vraagprijs
Advertentie bewaren
Nieuw
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 17 Jaar, 158 cm Recreatief
DE-72270
Baiersbronn
€ 3.000
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Merrie, 9 Jaar, 155 cm, Roodbruin lieve schwarzwalder fuchs merrieRecreatief
NL-5951
belfeld
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 4 Jaar, 146 cm, Donkere-vos Recreatief
DE-82544
Egling
€ 6.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 4 Jaar, 150 cm, Donkerbruin Recreatief
DE-38524
Sassenburg
€ 4.000
Advertentie bewaren
Schwarzwälder Fuchs, Ruin, 16 Jaar, 142 cm, Donkere-vos
V: DACHSBERG | MV: MODEST
Working Equitation - Dressuur - Mennen - Recreatief
DE-46419
Isselburg
€ 2.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 19,99 € 14,99
Aanvraag nu versturen
HSchwarzwälder Fuchs (6)

Mehrfachauswahl
Koudbloed (6)

Meerkeuze
Pferdezuchtverband Brandenburg-Anhalt (1)

Zuchtverband für deutsche Pferde (1)

Duitsland (5)

Nederland (1)

Meerkeuze
therapie doeleinden (1)

ook voor beginners (2)

licht beleerd (1)

gelongeerd (1)

koopcontract (2)

grondwerk (1)

verkeersmak (3)

allrounder (2)

gewichtsdrager (1)

braaf op trailer (4)

Wedstrijdervaring (1)

halstermak (1)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (3)

Geschikt voor kinderen (2)

met paardenpaspoort (3)

geen ekzeem (2)

tot uw beschikking (1)

Standaard aanbieder (6)

Zoekopdracht verder specificeren
Paarden veiling verbergen (6)

Plaatsingsdatum
sinds gisteren (1)

sinds 2 dagen (1)

sinds 3 dagen (1)

sinds 1 week (2)

sinds 2 weken (3)

Gebruik en karakter van de Schwarzwälder Fuchs

Een Schwarzwälder Fuchs kopen werd oorspronkelijk vooral als werkpaard gedaan. Zowel voor werk op het land als voor zware werkzaamheden in de bosbouw was het paard namelijk erg geschikt. Tegenwoordig wordt een Schwarzwälder Fuchs verkopen voornamelijk gedaan als rij- of sportpaard. Met name voor de mensport en de vrijheidsdressuur is het paard geliefd. Het karakter van de Schwarzwälder Fuchs is goedaardig, vriendelijk, easy-going, werklustig en levendig. Daarnaast staat de Schwarzwälder Fuchs bekend als een taai en sober paard dat een groot uithoudingsvermogen heeft, lang leeft en bovendien zeer vruchtbaar is.

Oorsprong en geschiedenis van de Schwarzwälder Fuchs

De Schwarzwälder Fuchs vindt zijn oorsprong in Duitsland. Al vanaf de Middeleeuwen was een Schwarzwälder Fuchs verkopen populair voor (zwaar) landbouwwerk. Door deze werkzaamheden en de barre omstandigheden in het Zwarte Woud, ontwikkelde de Schwarzwälder Fuchs zich tot een sober en sterk paard met een uitstekend uithoudingsvermogen. Nog altijd staat de Schwarzwälder Fuchs bekend om deze eigenschappen, en is het belangrijk dat het paard voldoende beweging en een gebalanceerd dieet krijgt. Anders wordt de Schwarzwälder Fuchs namelijk snel te dik. Rond de 19e eeuw werd een Schwarzwälder Fuchs kopen minder populair. Het paard werd namelijk in de landbouw vervangen voor machines. In deze tijd ging het zelfs zo slecht met hem dat hij met uitsterven bedreigd werd. Gelukkig wist de Duitse fokkerij hier een stokje voor te steken. Door middel van een subsidie van de overheid en een uitgebreide marketingcampagne, wist ze de Schwarzwälder Fuchs weer op de kaart te brengen. En met succes, vandaag de dag is de Schwarzwälder Fuchs een geliefd recreatie- en rijpaard. Hoewel de Schwarzwälder Fuchs buiten Duitsland niet heel bekend is en nog geen eigen stamboek heeft, zou dit vriendelijke en werklustige paard in de toekomst wel eens tot een populair sport- en rijpaard kunnen uitgroeien. Hij is namelijk een imposant paard dat vlot, wendbaar en soepel genoeg is voor verschillende disciplines van de paardensport.

Schwarzwälder Fuchs in de paardensport

Een Schwarzwälder Fuchs kopen is populair als rij- en sportpaard. Men kan met name een Schwarzwälder Fuchs verkopen voor de vrijheidsdressuur en de mensport. Hier blinkt het paard – mede dankzij zijn werklustige en vriendelijke karakter, droge beenwerk en soepele bewegingen - namelijk echt in uit. Daarnaast is een Schwarzwälder Fuchs populair als rijpaard. Dankzij zijn vriendelijke en betrouwbare karakter is hij geschikt voor ruiters van verschillende niveaus.

Uiterlijk van de Schwarzwälder Fuchs

De Schwarzwälder Fuchs is een paard met een stokmaat tussen de 140 en 160 cm en een gewicht tussen de 500 en 700 kg. Ondanks zijn relatief grote formaat, is de Schwarzwälder Fuchs een compact en elegant paard. Bovendien heeft het paard een erg soepele manier van bewegen, met soepele en ruime gangen. Ook is hij vlot en wendbaar, wat hem uitermate geschikt maakt als rij- of sportpaard. Een Schwarzwälder Fuchs kopen wordt dan ook mede door zijn soepele bewegingen gewaardeerd. Een Schwarzwälder Fuchs verkopen kan in verschillende kleuren, zoals vos, grijs of zwart. De manen en de staart van de Schwarzwälder Fuchs zijn lang en geven het paard een unieke en imposante uitstraling. Tot slot staat de Schwarzwälder Fuchs bekend om zijn karakteristieke hoofd, sterke hals met mooie kap en gespierde lichaam.

i