c

Pura Raza Mallorquina paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 8
Pura Raza Mallorquina, Ruin, 4 Jaar, 161 cm, Zwart
V: MORO SP | MV: AGOST-S
Working Equitation - Dressuur
is allrounder
is braaf op trailer
Zonder ijzers
Met paardenpaspoort
ES-07210
Algaida
€ 14.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 8
Pura Raza Mallorquina, Ruin, 4 Jaar, 161 cm, Zwart
V: MORO SP | MV: AGOST-S
Working Equitation - Dressuur
Ganaderia Ses Pastores
ES-07210
Algaida
€ 14.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Pura Raza Mallorquina, Hengst, 14 Jaar, 170 cm, Zwart
V: ABRINAD | MV: AGOTS-S
Working Equitation - Fokken - Mennen - Dekken
ES-07610
Can Pastilla
€ 5.500
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

De zwarte parel van Mallorca is de bijnaam van de Pura Raza Mallorquina. Een Pura Raza Mallorquina kopen doet men niet alleen voor het imposante uiterlijk, maar ook voor de prestaties die deze paarden kunnen leveren. Pura Raza Mallorquina verkopen worden gedaan voor verschillende disciplines in de paardensport, waaronder dressuur en zelfs western rijden. Dit is niet de enige reden waarom men een Pura Raza Mallorquina aanschaft, aangezien het ook heel fijne rijdieren zijn.

Gebruik en karakter van de Pura Raza Mallorquina

De Pura Raza Mallorquina is een trouwe partner die een goede band opbouwt met zijn ruiter. Daarnaast is dit zwarte paard een echte allrounder. Hij is multi-inzetbaar en dat maakt het een extra geliefd paard. Dat ze goed zijn in alles komt vooral door het fijne, goedaardige karakter en het uitgebalanceerde temperament. De Pura Raza Mallorquina is heel betrouwbaar en behoudt zijn ongelooflijke kalmte in iedere situatie. Daarnaast is hij zeer leergierig en intelligent, allemaal karaktereigenschappen waardoor de Pura Raza Mallorquina voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. Zo zijn deze alleskunners geschikt voor diverse vormen van paardensport, waaronder klassiek dressuur en het zijn van een chique koetspaard, therapiepaard en gezellig rijpaard. In Palma de Mallorca zijn de Pura Raza Mallorquina paarden te bewonderen als onderdeel van de bereden politie. Het bereden politiebureau heeft namelijk 50 procent Pura Raza Mallorquina en 50 procent Pura Raza Española (grijs) in gebruik. Wanneer men de bereden politie van Palma de Mallorca tegenkomt, vallen de paarden direct op.

Oorsprong en geschiedenis van de Pura Raza Mallorquina

De oorsprong van het ras Pura Raza Mallorquina is niet heel duidelijk. Uit een DNA-onderzoek is gebleken dat het paard zowel Keltisch als Afrikaans bloed in zich draagt en afstamt van het uitgestorven Catalaanse paard. Deze Keltische paarden leefden al sinds de achtste eeuw voor Christus op Mallorca, daar gebracht door de Kelten zelf. De combinatie van deze paardenrassen leverde een imposant paard op, met een mooi, betrouwbaar karakter. Op Mallorca werden ezels gebruikt voor het werken op het land, paarden waren er als statussymbool en om van het land naar het dorp te trekken. De Pura Raza Mallorquina werd dus vooral gebruikt als vervoersmiddel en recreatiepaard. Hoewel het als paardenras dus al langer bestond, is het stamboek pas echt opgemaakt in 1989. Dit was hard nodig, omdat begin jaren 80 van de vorige eeuw het paardenras bijna verdwenen was. De bevolking van Mallorca en de Landbouwvereniging vonden dat hier iets aan gedaan moest worden. Er werd direct gewerkt aan het identificeren van de echte, raszuivere Pura Raza Mallorquina. Sinds 2003 is de opgestelde rasstandaard goedgekeurd. Dit stamboek wordt beheert door het ‘Asociación Española de Criadores y Propietarios de Caballos de Pura Raza Mallorquina’, die regelmatig tests uitvoert om de zuiverheid van het ras te garanderen. De raspapieren voor de Pura Raza Mallorquina worden uitgegeven door dezelfde organisatie. Zonder deze papieren is een zwart paard geen Pura Raza Mallorquina. In het buitenland was het paard helemaal niet bekend, maar tegenwoordig wel. Dankzij de inmenging van verschillende fokkers en Mallorca zelf is het ras van slechts 27 merries en 6 hengsten weer uitgegroeid tot een populatie van ongeveer 300 dieren in 2018.

Pura Raza Mallorquina in de paardensport

De Pura Raza Mallorquina is een zeer fijn rijpaard, want door zijn bouw heeft hij zachte gangen. Dat maakt het rijden op deze paarden heel comfortabel. Het uitgebalanceerde karakter maakt het mogelijk om verschillende disciplines van paardensport te beoefenen met de Pura Raza Mallorquina. De zwarte verschijning doet vaak mee op hoog niveau van de klassieke dressuur en bij het barok rijden. Daarnaast is het een fijn paard voor het western rijden. Als rijpaard wordt de Pura Raza Mallorquina vaak ingezet voor lange tochten.

Uiterlijk van de Pura Raza Mallorquina

De zwarte parel van Mallorca is een zeer passende bijnaam voor de Pura Raza Mallorquina. Het paard is namelijk van kop tot staart diepzwart van kleur. Zelfs de zon die het hele jaar door op Mallorca schijnt, kan de vacht niet lichter doen kleuren, op hooguit een paar haarpuntjes na. Niet alle paarden van het Pura Raza Mallorquina ras zijn gitzwart, sommigen hebben kleine witte markeringen op het voorhoofd. Voor het stamboek en de rasstandaard is dit toegestaan, maar dat is dan ook deze enige afwijking in kleur. De schofthoogte van de Pura Raza Mallorquina ligt tussen de 155 en 165 cm. Het zwarte paard heeft een langwerpig hoofd van gemiddelde grootte, met daarbovenop kleine, rechte oren. De ogen van de Pura Raza Mallorquina zijn donker, rond en zeer expressief. Het hoofd rust op een sterke, korte hals. De sterke borstkas en stabiele benen maken het sierlijke, sterke gestalte van de Pura Raza Mallorquina helemaal compleet. Opvallend zijn de weelderige, golvende manen en staart.

i