c

Paso Iberoamericano paarden te koop

Lees meer b
1 Resultaten
Filter
1 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Paso Iberoamericano, Ruin, 4 Jaar, 158 cm, Brauner
V: Divino Lusitano | MV: Fantoche MP
Working Equitation - Gang - Dressuur
DE-51545
Waldbröl
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Paso Iberoamericano paarden kopen en verkopen op ehorses

Een Paso Iberoamericano kopen doet men vooral voor dressuur. Hierin blinkt dit mooie paardenras namelijk zeer zeker uit. Dat komt vooral doordat de Paso Iberoamericano een echt gangenpaard is. Dankzij het bloed dat door zijn aderen stroomt, beheerst de Paso Iberoamericano de vier gangen in uitermate perfectie. Daarnaast is het tevens een heel mooi paard om te zien. Een Paso Iberoamericano verkopen doet men aan ruiters die dressuur willen rijden, maar ook als gewoon recreatiepaard is de Paso Iberoamericano zeer geschikt. Het paard wordt zelfs de perfecte cocktail genoemd voor western rijden, endurance disciplines en trail riding.

Gebruik en karakter van de Paso Iberoamericano

De Paso Iberoamericano is een paard met een heel vriendelijk, coöperatief karakter. Het dier is leergierig en vindt het leuk om met een vaste ruiter nieuwe dingen aan te leren. Daarnaast is hij zeer attent in de omgang - ideaal dus om dressuur aan te leren. Verder beschikt de Paso Iberoamericano over een hoge intelligentie en sterke zenuwen. Zo is hij niet zo snel van zijn stuk te brengen in onverwachte situaties. Zijn snelle reactievermogen maakt het tevens een fijn springpaard. Als paardenras is het dus zeer geliefd voor dressuur en springen. De Paso Iberoamericano kan ook voor andere disciplines worden ingezet. Zo is het een fijn recreatief rijpaard waarmee je lange tochten kan maken.

Oorsprong en geschiedenis van de Paso Iberoamericano

De Paso Iberoamericano komt oorspronkelijk uit Costa Rica. Costa Rica is de plek waar de meeste Paso Iberoamericano paarden nu nog steeds vandaan komen. Er zijn ook andere plekken in de wereld waar de Paso Iberoamericano wordt gehouden en gefokt, waaronder in Duitsland waar het paard zeer geliefd is. Hoe lang de paarden al worden gefokt en gehouden in Costa Rica is niet bekend. Wel is bekend dat de Paso Iberoamericano niet zomaar ter wereld kwam. Het ras is ontstaan door een Pura Raza Espanola of Lusitano te paren met een van de gangenpaardenrassen uit de Latijns-Amerikaanse wereld. Hierdoor ontstaat er een zogeheten F1-generatie. Deze F1-generatie wordt dan terug gekruist met een puur gangenpaard, dat resulteert in de R1-generatie. In de volgende fokfase wordt deze weer gekruist met de F1-generatie. Het paard dat dan ontstaat is de Paso Iberoamericano, dit bestaat dan voor 5/8 uit een gangenpaard en voor 3/8 uit een Spaans paard. Deze manier van fokken levert een veelzijdig talent op. Vooral voor recreatieve dressuur tot middelbare school dressuur en zelfs barokrijden. De gangenpaarden die voor het fokken van de Paso Iberoamericano worden gebruikt zijn de Paso Fino, Paso Peruano, Paso Criollo, Mangalarga Marchador en Campolina. Aan al deze voorvaderen dankt de Paso Iberoamericano zijn vier gangen en talent voor het maken van lange tochten.

Paso Iberoamericano in de paardensport

De Paso Iberoamericano is zoals gezegd een echt vier gangen paard. Iedere gang is even energiek, lichtvoetig en toch krachtig. Moeiteloos kan de Paso Iberoamericano van de ene gang op de andere gang overgaan. Doordat de Paso Iberoamericano de vier gangen zo mooi en parmantig beheerst en ook nog eens over zo een leergierige karakter beschikt, is het een geliefd paardenras voor de dressuur. Dat dressuurtalent heeft de Paso Iberoamericano van zijn voorvaderen, zoals de Lusitano. Dankzij het bloed van de gangenpaardenrassen Paso Peruano, Paso Fino of Mangalarga Marchador is de Paso Iberoamericano een veelzijdig, robuust vrijetijds- en sportpaard. Hierdoor kan het paard ook prima worden ingezet bij eventing, barokrijden, western disciplines, trail riding en zelfs paardenspringen. Wil men recreatief rijden met een Paso Iberoamericano, is dat zeker mogelijk. Het paard heeft dankzij de vier gangen en het sterke bloed in de aderen een goed uithoudingsvermogen. Een lange rijtocht maken, past daarom goed bij zijn bouw en karakter.

Uiterlijk van de Paso Iberoamericano

De Paso Iberoamericano is geen groot paard, maar kan wel een schofthoogte bereiken tussen de 144 en 160 cm - een goede hoogte voor rijden, dressuur en springen. Het hoofd van de Paso Iberoamericano is mooi recht en heeft een licht convex profiel. Opvallend zijn de grote ogen en de middelgrote tot lange oren die zo kenmerkend zijn voor dit paardenras. Het voorhoofd is breed en plat, waaruit de rechte neus lijkt voort te vloeien. Het hoofd wordt gedragen door een fiere, hoog aangezette hals met een bolle bovenlijn en een rechte onderlijn. De glanzende manen zijn dik en de diep aangezette staart lang. De Paso Iberoamericano is een mooi geproportioneerd paard met lange schouders en een uitgesproken schoft. Het kruis is licht hellend. De benen zijn goed gespierd. De Paso Iberoamericano mag alle kleuren hebben. Schimmel, vos, lichtbruin, beige, donkerbruin, zwart: het komt allemaal voor. Alleen bont gevlekt hoort niet bij dit Costa Ricaanse paardenras. Een leuk weetje over de Paso Iberoamericano is dat hij weinig neiging heeft tot poepen. Dat betekent ook een stuk minder opruimen.

Hoeveel kost een Paso Iberoamericano paard?

De prijs voor een Paso Iberoamericano paard op ehorses ligt tussen de 3000 en 10000 euro.

i