c

Nmprs paarden te koop

Lees meer b
2 Resultaten
Filter
2 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Advertentie bewaren
NMPRS, Merrie, 12 Jaar, 85 cm Nmprs Buckskin te koop
V: HCM BUCKS EM PAC
Fokken
NL-4054MN
Echteld
€ 800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Nmprs paarden kopen en verkopen op ehorses

De NMPRS, afkorting voor de Nederlandse Mini Paarden Registratie Stamboek, is een Nederlands miniatuurpaard. Dit houdt in dat de NMPRS maximaal 106 cm mag zijn en qua verhouding een paard moet zijn en geen pony-kenmerken moet hebben. Een NMPRS verkopen is populair voor de paardensport en voor paardenshows. Het paard kan in principe alles wat een groot paard ook kan, alleen een NMPRS kopen als rijpaard is geen goed idee. De NMPRS is namelijk niet geschikt om bereden te worden, ook niet door jonge kinderen.

Gebruik en karakter van de NMPRS

Een NMPRS kopen wordt vooral gedaan voor de paardensport of voor paardenshows. Zo kan de NMPRS aangespannen worden of ingezet worden in de vrijheidsdressuur. Daarnaast zijn de shows van de MHCE - Miniature Horse Club Europe - populair. In principe kan men een NMPRS verkopen voor allerlei doeleinden, behalve als rijpaard. Doordat de NMPRS een kruising van verschillende paardenrassen kan zijn, kan er over het karakter weinig gezegd worden. Afhankelijk van zijn voorvaders zal het paard over bepaalde karaktereigenschappen beschikken.

Oorsprong en geschiedenis van de NMPRS

Het NMPRS is in 1993 opgericht door vijf liefhebbers van mini paarden. Het doel was om een officieel erkend Nederlands minipaard te creëren. De focus kwam te liggen op paarden van maximaal 106 cm. Hoewel Shetlanders werden toegelaten in het stamboek, lag de voorkeur op paarden die qua verhoudingen een miniatuurversie van een groot paard zijn. Kruisingen met bijvoorbeeld de American Miniature Horse, de Welsh, het Bergmann Miniatuurpaard, de Falabella en de Mini-Appaloosa waren dan ook gewenst. In het begin waren alle kleine paarden welkom binnen het stamboek. Later werden deze regels aangescherpt om het ras te kunnen verbeteren. Tegenwoordig is een NMPRS kopen erg geliefd voor mini paardenshows op nationaal en Europees niveau. Zo organiseert het stamboek regelmatig keuringen en zijn de paardenshows van de MHCE erg populair. Een NMPRS verkopen wordt gedaan aan liefhebbers van mini paarden in binnen en buitenland. Men kan de NMPRS tegenkomen in de wei en tijdens diverse disciplines van de paardensport. Er zijn bovendien mensen die het paard leren longeren of mee uit wandelen nemen.

NMPRS in de paardensport

Een NMPRS verkopen kan voor verschillende takken van de paardensport. Met name binnen de vrijheidsdressuur en aangespannen voor de kar komt men het minipaard tegen. Daarnaast is de NMPRS populair om in te zetten tijdens paardenshows. Een NMPRS kopen als rijpaard wordt sterk afgeraden. Hoewel het minipaard alles kan wat een normaal paard ook kan, is het dier niet geschikt voor onder het zadel. Ook kleine kinderen mogen het paard absoluut niet berijden.

Exterieur van de NMPRS

Een NMPRS kopen kan in verschillende versies. De kleinste maat is maximaal 86 cm groot, terwijl de grootste versie maximaal 106 cm mag zijn. De NMPRS moet qua verhoudingen op een paard lijken, dat bijvoorbeeld inhoudt dat het een fijn en edel hoofd met expressieve ogen moet hebben. Zijn lichaam moet gespierd en sierlijk zijn, en niet de robuuste en ietwat grove verhoudingen van een pony hebben. De bewegingen van de NMPRS moeten tevens sierlijk zijn. Met name de draf hoort krachtig te zijn en over veel souplesse te beschikken. Binnen het stamboek zijn alle kleuren toegestaan. Als men een NMPRS verkopen wil, is het belangrijk dat het paard geregistreerd staat in het Nederlandse stamboek. Hiervoor moet minimaal één van zijn ouders bekend zijn in het stamboek. De NMPRS kan een kruising zijn van verschillende paardenrassen, waaronder de Shetlander, de American miniature horse, de Welsh, het Bergmann miniatuurpaard, de Falabella en de mini-appaloosa. Tot slot beschikken veel minipaarden over Arabisch bloed.

Hoeveel kost een Nmprs paard?

De prijs voor een Nmprs paard op ehorses ligt tussen de 3000 en 10000 euro.

i