vandaag nieuw: 348 | verkocht: 512
c
k

Muildier kopen en verkopen

Een muildier is een kruising tussen een paardenmerrie en een ezelshengst. Een muildier verkopen wordt met name gedaan aan mensen die op zoek zijn naar een trek- of lastdier. Bovendien is een muildier kopen populair omdat hij een combinatie is van alle goede eigenschappen van een paard en van een ezel. Zo is het muildier (net als een ezel) goed bestand tegen sobere omstandigheden, en heeft hij de kracht en het doorzettingsvermogen van een paard.

Lees meer b
8 Resultaten
Muildier
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 5
met video
Advertentie bewaren
g
h
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
met video
Muildier, Merrie, 6 Jaar, 147 cm, Roodbruin Trail - Gang
Magic Horse Auction
US-41472
West Liberty, KY
Bieden op veiling
Advertentie bewaren
Muildier, Merrie, 8 Jaar, 157 cm, Appaloosa Recreatief - Western
Ricarda Haas
DE-56317
Linkenbach
€ 5.000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Silver
Muildier, Ruin, 8 Jaar, 161 cm, Blauwschimmel Recreatief - Trail - Mennen
NL-7121rd
Aalten
€ 2.950
Advertentie bewaren
Advertentie bewaren
Bronze
Muildier, Ruin, 19 Jaar, 142 cm, Red Dun Trail - Western
US-97045
Oregon City, Oregon
$ 3.750
~ € 3.318
Advertentie bewaren
Muildier, Hengst, 2 Jaar, 90 cm, Vos
V: BABOUCHE
Recreatief
FR-12330
Firmi
€ 400
Advertentie bewaren
Muildier, Merrie, 12 Jaar, 165 cm Recreatief
DE-04741
Roßwein
€ 2.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Muildier, Ruin, 19 Jaar, Schimmel Mennen - Recreatief
ES-18152
Granada
€ 1.600
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HMuildier (8)

Meerkeuze
Ricarda Haas (1)

Magic Horse Auction (1)

meer premium verkopers
Pony (8)

Meerkeuze
Duitsland (2)

Frankrijk (1)

Nederland (2)

Spanje (1)

USA (2)

Meerkeuze
weidemaatje (1)

therapie doeleinden (1)

licht beleerd (2)

gelongeerd (1)

grondwerk (1)

verkeersmak (3)

allrounder (2)

gewichtsdrager (1)

braaf op trailer (3)

halstermak (1)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (2)

met paardenpaspoort (3)

geen ekzeem (2)

Standaard aanbieder (6)

Premium verkoper (2)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (3)

Pagina-1-advertentie (2)

alleen maar veilingspaarden (1)

Paarden veiling verbergen (7)

Plaatsingsdatum
sinds 2 weken (2)

Gebruik en karakter van het muildier

Een muildier kopen wordt voornamelijk gedaan om in te zetten als trek- of lastdier. Zo werden muildieren vroeger gebruikt als pakdier van de cavalerie en de post, en werden ze ingezet als trekkracht van de tram in onder andere Curaçao en Portugal. Een muildier verkopen is dan ook een geliefde keus als werkkracht vanwege zijn bijzondere combinatie van eigenschappen. Zo heeft een muildier de kracht en het doorzettingsvermogen van een paard, en de veilige tred en intelligentie van een ezel. Het muildier is bovendien een betrouwbaar, sterk en vriendelijk dier dat goed tegen sobere omstandigheden kan. Zo stelt het muildier lagere eisen aan voedsel dan een paard, en kan hij bovendien beter tegen hitte en droogte.

Oorsprong en geschiedenis van het muildier

Een muildier kopen is al vanaf de kolonisatie van Amerika populair als trek- en rijdier. Daarna werd een muildier verkopen erg populair binnen het Britse leger, dat het dier onder andere meenam naar India en Azië. Ook tijdens de tweede wereldoorlog werd het muildier ingezet als trek- en lastdier. Door de jaren heen heeft het muildier bewezen daar erg geschikt voor te zijn. Zo werd hij onder andere ingezet in de mijnbouw, in de post, bij de cavalerie en om de tram te trekken. Door zijn goede eigenschappen en kracht, is de muildier dan ook verspreid én geliefd over de hele wereld.

Gebruik van het muildier

Een muildier kopen als trek- of lastdier is een populaire keuze vanwege zijn goede eigenschappen. Het muildier wordt dan ook van oudsher voor verschillende werkzaamheden ingezet. Van pakdier van de post en de cavalerie tot aan lastdier in de mijnbouw. Daarnaast is een muildier verkopen al sinds de kolonisatie populair in Amerika. Het muildier werd hier voornamelijk ingezet als trek- en rijdier. Tegenwoordig wordt een muildier nog altijd ingezet als lastdier. Bovendien worden er in sommige plaatsen, zoals het Amerikaanse Winnemucca, races georganiseerd met muildieren en ziet men het muildier soms terug in optochten.

Uiterlijk van het muildier

Een muildier verkopen is niet alleen populair vanwege zijn kracht en doorzettingsvermogen, want ook zijn bijzondere uiterlijk spreekt veel mensen aan. Zo is een muildier een echte mix van een paard en een ezel. Onder andere de staart en de romp doen erg aan een paard denken, terwijl de lange oren, de vacht en smalle, harde hoeven weer duidelijk van de ezel afkomstig zijn. Ook qua geluid is het muildier een leuke combinatie van een ezel en een paard. Zijn gebalk begint als gehinnik en eindigt in gebalk. Men kan een muildier kopen in verschillende formaten. Het dier is meestal tussen de 80 en de 170 centimeter groot. Verwant aan het muildier is de muilezel. De muilezel (die een combinatie is van een ezelin en een paardenhengst) is populair vanwege zijn grote kracht. De muilezel is alleen vaak onvruchtbaar, wat het fokken van het dier niet makkelijk maakt. Bij het fokken van een muildier is er echter een groter risico op de aandoening Isoerythrolysis Neonatalis. Dit is een zeer ernstige aandoening, waarbij de rode bloedcellen van het veulentje aangetast worden.

i