vandaag nieuw: 325 | verkocht: 673
c
k

Mongools paard kopen en verkopen

Het Mongoolse paard is een zeer oud en invloedrijk paardenras dat afkomstig is uit Mongolië. Hoewel het Mongoolse paard klein is en qua stokmaat officieel een pony genoemd zou moeten worden, wordt hij wel als een paard gezien. Een Mongools paard kopen is populair vanwege zijn veelzijdigheid en enorme uithoudingsvermogen. Zo kan men een Mongools paard verkopen als rijpaard, tuigpaard, lastdier of om paardenraces mee te rennen. Met name in Mongolië zijn deze lange, uitputtende en zware paardenraces nog altijd een belangrijk onderdeel van de cultuur.

Lees meer b
1 Resultaten
Mongools paard
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 3
met video
Mongools paard, Hengst, veulen (03/2021), 145 cm, Vos
V: TEMUJIN | MV: NARAA
Recreatief
DE-72501
Gammertingen
€ 1.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Zilver
met video
Mongools paard, Hengst, veulen (03/2021), 145 cm, Vos
V: TEMUJIN | MV: NARAA
Recreatief
DE-72501
Gammertingen
€ 1.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HMongools paard (1)

Meerkeuze
Pony (1)

Meerkeuze
Hengst (1)

Meerkeuze
Vos (1)

Meerkeuze
Duitsland (1)

Meerkeuze
halstermak (1)

Standaard aanbieder (1)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (1)

veulen (1)

Paarden veiling verbergen (1)

Gebruik en karakter van het Mongoolse paard

Een Mongools paard kopen wordt met name gedaan als rijpaard, tuigpaard of lastdier. Daarnaast is een Mongools paard erg geschikt voor de endurance. Met name in Mongolië wordt het verkopen van een Mongools paard oor lange en zware paardenraces veelvuldig gedaan. Opvallend hierbij is dat het paard getraind wordt om hoe dan ook verder te rennen, zelfs als hij zijn ruiter onderweg verliest. Het karakter van het Mongoolse paard staat bekend als rustig en vriendelijk. Verder is het Mongoolse paard vrij taai en heeft hij weinig nodig om te kunnen overleven. Zo kan hij het hele jaar door buiten verblijven zonder veel beschutting. Ook qua verzorging redt het Mongoolse paard zichzelf prima en heeft hij bijvoorbeeld geen extra voer nodig.

Oorsprong en geschiedenis van het Mongoolse paard

Het Mongoolse paard vindt zijn oorsprong in Mongolië. Het Mongoolse paard is een eeuwenoud paardenras, dat zou afstammen van het wilde Przewalskipaard. Het Mongoolse paard kopen werd in Mongolië om meerdere redenen gedaan. Zo gebruikten de mensen het paard als tuigpaard of lastdier, maar ook als rijdier. Daarnaast vormt het Mongoolse paard een belangrijk onderdeel van de Mongoolse cultuur. Zo wordt de melk van het paard gedronken, het vlees van het paard gegeten en worden de paarden ingezet tijdens het jaarlijkse Naadamfestival ofwel de Olympische Spelen van Mongolië. Een Mongools paard verkopen wordt in de periode van het festival met name gedaan om in te zetten tijdens de paardenraces. Tijdens deze races moeten de paarden een parcours afleggen van tientallen kilometers. Zelfs als het paard zijn ruiter verliest, is het de bedoeling dat het paard verder rent. En hoewel deze paardenraces behoorlijk intensief zijn, is de endurance wel precies dé tak waar het Mongoolse paard voor gebouwd is. Het Mongoolse paard heeft namelijk maar zeer weinig nodig om te overleven, en kan tot wel honderd kilometer per dag afleggen.

Mongools paard in de paardensport

Een Mongools paard kopen is een ideale keuze voor liefhebbers van de endurance. Hij staat namelijk bekend als een taai en gehard paard met een enorm uithoudingsvermogen en rustig karakter. Daarnaast kan men een Mongools paard verkopen als rijpaard, tuigpaard of lastdier. Door zijn robuuste uiterlijk is het Mongoolse paard niet heel elegant om te zien, maar het feit dat het paard tot wel honderd kilometer per dag kan afleggen maakt veel goed. Tot slot wordt het Mongoolse paard in Mongolië ingezet bij paardenraces. Tijdens de paardenraces op het Naadamfestival wordt het Mongoolse paard bereden door ruiters van over de hele wereld.

Uiterlijk van het Mongoolse paard

Een Mongools paard kopen kan in alle kleuren en in verschillende formaten. Zo wordt het Mongoolse paard onderverdeeld in vier types, die allemaal net iets anders zijn qua stokmaat en bouw. Wel is het Mongoolse paard altijd vrij klein, met een stokmaat tussen de 132 en 140 cm. Verder kenmerkt het Mongoolse paard zich door zijn grove en primitieve uiterlijk. Als men een Mongools paard wil verkopen, wordt er extra gelet op zijn bespiering en algemene gezondheid. Deze moeten namelijk, met name binnen de endurance, in top conditie zijn.

i