c

Mingrelian paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

Mingrelian paarden kopen en verkopen op ehorses

Een Mingrelian kopen kan een uitdaging zijn, omdat dit paardenras uit Georgië bekend is onder verschillende namen. Zo staat de Mingrelian ook bekend onder de namen Megrel, Megrelakaya, Megrelskaja, Megruli en Mingrelskaja. Deze verschillende benamingen komen vooral voort uit het feit dat het Mingrelian paard de naam van de stam heeft gekregen die de paarden fokken, de Mingrelian. Daarnaast is Mingrelian ook een taal. Het meest vaak wordt dit sterke werkpaard Mingrelian of Megrel genoemd. De Mingrelian is wellicht klein van stuk, maar het kan heel wat vracht trekken. Dat is een van de redenen waarom er Mingrelian verkopen plaatsvinden.

Gebruik en karakter van de Mingrelian

Een Mingrelian is een gezellig, leergierig, sterk paard dat van aanpakken weet. Door de Mingrelian stam en andere volken in Georgië zijn deze paarden altijd gebruikt als werk- en pakpaarden. Ze staan bekend om hun grote uithoudingsvermogen en ze kunnen zelfs op zeer grote hoogte werken. Hoewel klein is het mogelijk om op het paard te rijden. De Mingrelian is een sterk paard met een krachtig karakter. Hij houdt ervan om aan het werk te gaan en is zeker niet bang als hij op smalle bergpaadjes wandelt met zijn vracht.

Oorsprong en geschiedenis van de Mingrelian

De Mingrelian wordt al sinds de oudheid in Georgië en de Kaukasus gebruikt en gefokt. Het paard komt uit de westelijke regio van Kolchida, aan de Zwarte Zee, in Georgië. De Mingrelian dankt zijn naam aan de stam die verantwoordelijk is voor het fokken van deze paarden. Het paardenras is een van de oudste paardenrassen in de regio en een zeer zeldzaam paardenras. Voor Georgië is de Mingrelian een van de slechts vier eigen paardenrassen dat is opgenomen in de Globale Databank van Waardevolle en Belangrijke Dierrassen. Verder is er over dit ras weinig bekend. Wat we wel weten, is dat de Mingrelian waarschijnlijk afstamt van zeer oude en robuuste Kaukasische rassen. Meestal werden deze rassen gefokt voor hun vlees, zo blijkt uit de overlevering. Al snel zagen de fokkers van de Mingrelian stam in dat de paarden zeer geschikt waren als lastdier, werkdier en rijdier. Er is geprobeerd om een groter Mingrelian paard te fokken door grotere zadelpaarden te gebruiken - dit had geen goed effect. Om de Mingrelian als ras en erfgoed te bewaren, zet de regering van Georgië zich in voor het behoudt van dit oude paardenras.

Waarvoor kan de Mingrelian worden gebruikt?

De Mingrelian lijkt op een pony, maar dat is het niet. De Mingrelian is een paard, dat bereden kan worden. Het is het kleinste paard van de Kaukasus. De Mingrelian is vooral gebouwd voor zijn kracht en uithoudingsvermogen. In de Kaukasus wordt dit paardenras vooral gebruikt als lastpaard, werkpaard en trekpaard. Zo kunnen de Mingrelian paarden tussen de 35 en 40 procent van hun eigen lichaamsgewicht trekken of sjouwen. Dit is normaliter alleen weggelegd voor muilezels en sommige rassen bergpaarden. In het heuvelachtige gebied van de Kaukasus waren deze paarden zeer geliefd voor het sterke werk en nu nog steeds zijn ze populair. Daarom worden veel Mingrelian paarden gezien in de landbouw en om met toeristen door de bergen te trekken.

Uiterlijk van de Mingrelian

De Mingrelian is een klein paard dat een stokmaat heeft tussen de 125 en 130 cm. Het paard heeft een beetje een vierkante vorm. Het brede hoofd is voorzien van een recht profiel. Daarbovenop staan twee oren van gemiddelde lengte. Vanuit het hoofd kijken twee kleine ogen pienter de wereld in. De hals mag slank zijn en is van gemiddelde lengte. Hoofd en hals moeten wel samen mooi in balans en geproportioneerd zijn. De schoft daarentegen is weer smal en laag, de schouders schuin gevormd. Dit loopt over in een rechte rug, met een schuin kruis en een laag aangezette staart. Het Mingrelian paard heeft lange benen, uiteraard in proportie met de rest van het lichaam. De Mingrelian komt vooral voor in bruine en zwarte tinten. Heel af en toe is er een Mingrelian schimmel te zien, maar dat is wel een zeldzaamheid. De paarden hebben geen witte aftekeningen. De zogeheten ‘meelbek’ – een lichte, beige of bruine rand rondom de mond – komt wel voor bij donkere Mingrelian paarden, evenals lichtgekleurde randen rond de ogen.

i