c

Merens paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 7
met video
Merens, Ruin, 3 Jaar, 150 cm, Zwart
V: URON D'EN GRACIE
Recreatief - Endurance - Western - Dressuur
geschikt als leerpaard/-pony
is geschikt voor therapeutische doeleinden
is geschikt voor beginners
is licht bereden
Is gelongeerd
FR-09160
Caumont
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
6 Resultaten
Filter
6 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 7
met video
Merens, Ruin, 3 Jaar, 150 cm, Zwart
V: URON D'EN GRACIE
Recreatief - Endurance - Western - Dressuur
Thierry Laffite
FR-09160
Caumont
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Merens, Hengst, 1 Jaar, Zwart Recreatief
FR-31800
Saint Gaudens
€ 1.000
Advertentie bewaren
Merens, Ruin, 6 Jaar, 169 cm, Zwart Recreatief - Cowhorse - Western
DE-74889
Sinsheim
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Merens, Ruin, 5 Jaar, 155 cm, Zwart
V: FRZ. ZUCHTPAPIERE
Mennen - Western allround - Eventing
DE-26835
Brinkum
Prijscategorie € 5.000 tot € 10.000
Advertentie bewaren
Merens, Hengst, 12 Jaar, 148 cm, Zwart Fokken
DE-66683
Wadern
€ 9.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Merens, Merrie, 15 Jaar, 154 cm, Zwart
V: TONKA VON GOTZENSTEIN | MV: ONYX DE FANTILHOU
Recreatief - Fokken
FR-57230
Reyersviller
€ 1.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Q Verwijder alle filters
H

Merens paarden kopen en verkopen op ehorses

De Mérens is een stevig, winterbestendig en taai paardenras afkomstig uit de Franse Pyreneeën. Een Mérens kopen werd in Frankrijk voornamelijk gedaan voor werk op het land of voor transport door de bergen. Door zijn kalme karakter en grote uithoudingsvermogen is het verkopen van een Mérens als recreatiepaard ook populair geworden. De Mérens is namelijk veelzijdig in te zetten, onder andere als rijpaard of voor de mensport. Met name voor lange buitenritten is de Mérens erg geschikt.

Gebruik en karakter van de Mérens

Een Mérens verkopen wordt vooral gedaan als landbouwpaard of voor transport door de bergen. Dit stevige, winterbestendige en harde paard beschikt namelijk over een groot uithoudingsvermogen. Door zijn kalme karakter kan men ook prima een Mérens kopen als recreatiepaard. Zowel onder het zadel als voor aangespannen rijden is de Mérens geschikt. Daarnaast wordt de Mérens vaak ingezet voor het begrazen van natuurgebieden. Tot slot kenmerkt hij zich door zijn bedachtzame, rustige en onverschrokken karakter. De Mérens is een paard dat zich niet snel van de wijs laat brengen en is hierdoor erg geschikt voor buitenritten.

Oorsprong en geschiedenis van de Mérens

De Mérens vindt zijn oorsprong in de Franse Pyreneeën. Het paard leefde daar van nature in kuddes. Mede dankzij de barre omstandigheden in de bergen ontwikkelde de Mérens zich tot het winterbestendige en harde paard zoals men hem vandaag de dag kent. Door de eeuwen heen werd een Mérens kopen steeds populairder. Bijvoorbeeld voor transport door de bergen, voor werk op het land of voor veldtochten is het paard goed inzetbaar. Onder andere in de Middeleeuwen gebruikten soldaten en boeren de Mérens, en ook Napoleon zou op de Mérens zijn vertrokken richting zijn veldtocht in Rusland. In de jaren 60 dreigde de Mérens uit te sterven. Met dank aan een groep enthousiaste fokkers lukte het om de populatie van het paard weer uit te breiden. Zij wisten de Mérens onder de aandacht te brengen. Hierdoor werd het verkopen van een Mérens populair voor het begrazen van natuurgebieden, of om in te zetten als recreatiepaard. En hoewel het paard niet gebouwd is als sportpaard, wordt de Mérens tegenwoordig wel gebruikt voor aangespannen rijden en de mensport.

Mérens in de paardensport

Ondanks dat de Mérens niet is gebouwd als sportpaard, komt men hem wel af en toe tegen in de mensport. Dankzij zijn grote uithoudingsvermogen en kalme karakter is de Mérens hier namelijk goed geschikt voor. Daarnaast kan het kopen van een Mérens als rijpaard interessant zijn. Met name voor buitenritten is de Mérens passend. Het paard is namelijk bedachtzaam en schrikt niet snel ergens van. Tot slot kan men een Mérens verkopen voor transport door de bergen, voor werk op het land of om natuurgebieden te begrazen. Wel is het belangrijk om te onthouden dat de Mérens van nature in kuddes leeft. Hij zal dus het liefst samen met één of meerdere soortgenoten willen leven.

Uiterlijk van de Mérens

Een Mérens verkopen als recreatiepaard is ook populair vanwege zijn compacte en stevige bouw. Zo heeft de Mérens een stokmaat tussen de 135 en 146 cm, is hij gespierd en heeft hij een goed ontwikkelde rug. De gangen van de Mérens zijn ruim. Het hoofd van de Mérens is edel en uitdrukkingsvol. Hij kenmerkt zich door zijn zwarte kleur - enkele witte aftekeningen zijn zeldzaam maar toegestaan. De Mérens kan goed tegen allerlei weersomstandigheden en is verder een erg taai paardenras. Als men een Mérens wil kopen of op zoek is naar een vergelijkbaar paardenras, kan men zich ook eens in de Engelse Fell- en Dales pony's verdiepen.

i