vandaag nieuw: 325 | verkocht: 673
c
k

Leonharder kopen en verkopen

De Leonhard is een relatief nieuw paardenras dat zijn oorsprong in Duitsland vindt. De Leonhard is een kruising tussen drie paardenrassen en combineert de beste eigenschappen van deze paarden. Men kan een Leonhard verkopen als rijpaard, maar hij is ook succesvol binnen de paardensport. Een Leonhard kopen wordt met name gedaan door liefhebbers van de dressuur en de springsport. Mede dankzij zijn elegante uiterlijk en levendige, goedaardige karakter, wordt verwacht dat de Leonhard aan populariteit zal winnen binnen de paardensportwereld.

Lees meer b
1 Resultaten
Leonharder
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 5
Leonharder, Hengst, 1 Jaar, Bruin
V: QUIJOTE L
Dressuur - Recreatief - Working Equitation
Abfalter GmbH & Co KG
DE-83355
Grabenstätt
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Goud
Leonharder, Hengst, 1 Jaar, Bruin
V: QUIJOTE L
Dressuur - Recreatief - Working Equitation
Abfalter GmbH & Co KG
DE-83355
Grabenstätt
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HLeonharder (1)

Meerkeuze

Abfalter GmbH & Co KG (1)

Warmbloed (1)

Meerkeuze
Dressuurpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Meerkeuze
Bayerischer Zuchtverband für Kleinpferde und Spezialpferderassen e.V. (1)

Hengst (1)

Meerkeuze
Bruin (1)

Meerkeuze
Duitsland (1)

Meerkeuze
Premium verkoper (1)

Zoekopdracht verder specificeren
Pagina-1-advertentie (1)

Paarden veiling verbergen (1)

Gebruik en karakter van de Leonhard

Een Leonhard verkopen is populair als rijpaard en als sportpaard. Zo kan de Leonhard zowel door volwassenen als kinderen bereden worden, en is het paard geschikt voor ruiters van verschillende niveaus. Binnen de paardensportwereld wordt een Leonhard kopen vooral gedaan door liefhebbers van de (vrijheids)dressuur en de springsport. Het karakter van de Leonhard staat bekend als zachtaardig, levendig, gehoorzaam en intelligent. Het paard is bovendien werkwillig en sociaal, wat de Leonhard ook een geschikte keuze maakt voor maneges en rijscholen.

Oorsprong en geschiedenis van de Leonhard

De Leonhard is een paardenras dat rond 2008 is ontstaan in het Duitse Beieren. Boer en fokker Johann Abfalter maakte op zijn boerderij een natuurkaas van paardenmelk. Om de merries te kunnen melken, moesten de paarden echter regelmatig veulens krijgen. Het probleem hierbij was alleen de vraag waar alle veulentjes heen moesten. Omdat het slachthuis absoluut geen optie was voor Johann Abfalter, besloot hij de veulentjes te houden en er een nieuw paardenras mee te fokken. Voor zijn fokkerij gebruikte hij drie paardenrassen; de Halfinger, de Welsh Cob en de Andalusiër. Deze kruising leidde tot een uniek paardenras dat het beste van de drie paarden combineert. Een Leonhard kopen werd dankzij zijn goede eigenschappen al gauw populair. Vanaf 2011 werd de Leonhard bovendien officieel goedgekeurd en werd er een stamboek voor het paardenras opgericht. Een Leonhard verkopen en fokken werd vanaf toen ook buiten de boerderij van Johann Abfalter gedaan. Omdat de Leonhard echter een vrij jong paardenras is, is er nog geen precies fokdoel voor het paard opgesteld. En hoewel het de bedoeling is dat het paard minstens 12,5 procent bloed van de Halfinger, Welsh Cob en de Andalusiër bezit, bestaan er nog geen strikte eisen over de rest van de genen van het paard.

Leonhard in de paardensport

Een Leonhard kopen is geschikt voor ruiters van verschillende niveaus. Zo kunnen zowel beginnende ruiters die op zoek zijn naar een lief rijpaard, als gevorderde ruiters die actief zijn in de paardensport goed uit de voeten met het paard. Een Leonhard verkopen als sportpaard wordt met name gedaan aan liefhebbers van de (vrijheids)dressuur en de springsport. En hoewel de Leonhard een nog jong en relatief onbekend paardenras is, verwacht men dat de Leonhard in de toekomst zeer succesvol zal zijn binnen verschillende takken van de paardensport.

Uiterlijk van de Leonhard

De Leonhard is een gespierd en elegant paard met een stokmaat tussen de 142 en 160 cm. Een Leonhard kopen kan in allerlei kleuren, echter hebben donkere kleuren de voorkeur. De Leonhard kenmerkt zich door zijn sprekende hoofd, kleine oren en expressieve ogen. Daarnaast heeft hij een hoog ingeplante staart, gespierde hals en een mooie bouw. Als men een Leonhard wil verkopen, is het belangrijk dat hij geregistreerd staat in het Duitse stamboek. Binnen het stamboek wordt niet alleen naar de afkomst van het paard gekeken, ook de houding en de gezondheid van het paard zijn onderdeel. Fokker en oprichter Johann Abfalter en zijn familie spelen nog altijd een cruciale rol binnen de fokkerij van de Leonhard.

i