vandaag nieuw: 324 | verkocht: 673
c
k

Kinsky paard kopen en verkopen

Een Kinsky paard is een vrij zeldzaam en eeuwenoud paardenras dat afkomstig is uit de Bohemen in Tsjechië. Een Kinsky paard kopen is hier al eeuwenlang populair. Mede vanwege zijn gouden kleur was het Kinsky paard namelijk een geliefde verschijning. Daarnaast is het Kinsky paard bijzonder dankzij zijn veelzijdigheid. Door zijn atletische bouw, uitstekende uithoudingsvermogen, snelheid en vriendelijke karakter kan men een Kinsky paard verkopen voor verschillende takken van de paardensport of als rijpaard.

Lees meer b
1 Resultaten
Kinsky paard
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 4
Advertentie bewaren
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Goud
Kinsky paard, Hengst, 3 Jaar, 168 cm, Cremello Cremello warmbloed hengst
V: MERKUR | MV: BARON
Dressuur
Christie Dreessen
NL-5113ta
ulicoten
Prijscategorie € 15.000 tot € 25.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HKinsky paard (1)

Meerkeuze

Christie Dreessen (1)

Warmbloed (1)

Meerkeuze
Dressuurpaarden (1)

Trainingsniveau en resultaten
Meerkeuze
Nederlands Rijpaarden En Pony Stamboek (1)

Hengst (1)

Meerkeuze
Nederland (1)

Meerkeuze
licht beleerd (1)

gelongeerd (1)

koopcontract (1)

grondwerk (1)

keuringsrapport aanwezig (1)

halstermak (1)

direct van de fokker (1)

met paardenpaspoort (1)

Premium verkoper (1)

Zoekopdracht verder specificeren
Pagina-1-advertentie (1)

Paarden veiling verbergen (1)

Gebruik en karakter van het Kinsky paard

Een Kinsky paard verkopen werd vroeger voornamelijk gedaan als oorlogs-, koets- en racepaard. Het Kinsky paard is namelijk snel, heeft een uitstekend uithoudingsvermogen en heeft bovendien een vriendelijk en leergierig karakter. Tegenwoordig kan men het Kinsky paard tegenkomen in verschillende takken van de paardensport. Zo kan men een Kinsky paard kopen voor de dressuur, westernsport, endurance, springsport, polo of eventing. In de praktijk komt men het Kinsky paard echter weinig tegen. Het Kinsky paard is namelijk vrij zeldzaam en werd lange tijd met uitsterven bedreigd. Het karakter van het Kinsky paard staat bekend als zachtaardig, nieuwsgierig, evenwichtig, trouw en werklustig. Het Kinsky paard is bovendien een echt familiepaard.

Oorsprong en geschiedenis van het Kinsky paard

Het Kinsky paard vindt zijn oorsprong in de Bohemen, een gebied in Tsjechië. Het paard is vernoemd naar de Kinsky familie die begon met het fokken van de paarden. Mede dankzij zijn opvallende gouden kleur was een Kinsky paard kopen populair als oorlogs-, koets- en racepaard. Al gauw werd het Kinsky paard ook in de rest van Europa geïntroduceerd, en groeide de interesse voor het paard. De fokkerij werd dan ook steeds professioneler aangepakt. Een Kinsky paard verkopen werd onder andere gedaan aan liefhebbers van de loodzware Steeplechase. Het Kinsky paard viel tijdens deze enorm uitputtende parcoursen regelmatig in de prijzen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam het Kinsky paard net als veel andere paardenrassen in zwaar weer terecht. De Kinsky familie moest vluchten uit Tsjechië en veel van de paarden overleefden de oorlog niet. Na de oorlog werd de fokkerij met behulp van de staat weer zo goed mogelijk opgepakt. Men heeft er alles aan gedaan om het Kinsky paard te laten voortbestaan. En met succes: hoewel het Kinsky paard nog altijd relatief zeldzaam is, is het paard onderdeel geworden van het Tsjechische culturele erfgoed. Hierdoor krijgt hij nog altijd extra steun en bescherming van de overheid. Een groep enthousiaste fokkers probeert het Kinsky paard bovendien weer op de kaart te zetten in binnen- en buitenland.

Kinsky paard in de paardensport

Een Kinsky paard kopen is zeer geschikt voor de paardensport dankzij zijn veelzijdigheid en enorme uithoudingsvermogen. Het paard is bovendien werklustig, leergierig, atletisch, snel en elegant. Hierdoor kan men een Kinsky paard verkopen voor de dressuur, westernsport, endurance, springsport, polo of eventing. Doordat het Kinsky paard echter vrij zeldzaam is, komt men hem in de praktijk weinig tegen binnen de paardensport. Fokkers hopen hier echter in de toekomst verandering in te kunnen brengen en blijven zich actief inzetten om het Kinsky paard weer op de kaart te zetten.

Uiterlijk van het Kinsky paard

Een Kinsky paard kopen is populair vanwege zijn opvallende goudkleurige vacht en zwarte manen. Echter hebben niet alle Kinsky paarden per se een gouden kleur. Men kan ook een Kinsky paard verkopen in de kleuren bruin en zwart. Op de vachten van deze paarden is vaak wel een metaalkleurige glans te ontdekken. Het Kinsky paard is verder een elegant en edel paard met een stokmaat tussen de 162 en 175 cm.

i