c

Karabakh paarden te koop

Lees meer b
1 Resultaten
Filter
1 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Karabach, Merrie, 5 Jaar, 151 cm, Brauner
V: SAGH-OL | MV: AGDAM
Endurance - Trail - Western - Recreatief
DE-37351
Dingelstädt
€ 6.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Karabakh paarden kopen en verkopen op ehorses

Een Karabakh kopen betekent dat men een dapper, mooi en vooral sterk paard op stal haalt. De Karabakh, ook bekend onder de naam Karabach, is een Oosters paard dat vooral goed tegen extreme weersomstandigheden kan. Ook wandelt hij gemakkelijk over ruiger terrein, zoals bergachtig gebied. De Karabakh verkopen voor de paardensport gebeurt vooral voor Oosterse paardensporten en het paardenrennen. En wist je dat de Karabakh het nationale dier van Azerbeidzjan is? Hij is afgebeeld op de wapenschilden van voetbalclub Qarabağ en de stad Şәki. Daarnaast staat het paard afgebeeld op postzegels.

Gebruik en karakter van Karabakh

De Karabakh is een rustig paard. Hij heeft een zeer gewillig karakter en is bovendien heel erg dapper. Het is een typisch bergpaard met een sterke bouw en een verstandige geest. Ook heeft de Karabakh een zeer goed richtingsgevoel. Hij zal niet snel verdwalen. Daarnaast is een Karabakh niet snel van zijn stuk te brengen. Wanneer het dier schrikt, verstart hij en slaat hij niet op hol - wat uiteraard verstandig is in de bergen. De Karabakh verkopen als rijpaard of pakpaard wordt het meest gedaan. Hij kan gemakkelijk zwaar bepakt langere afstanden afleggen. Een Karabakh kopen als renpaard wordt tevens veel gedaan.

Oorsprong en geschiedenis van Karabakh

De Karabakh is een eeuwenoud paardenras dat zijn oorsprong kent in de landen van de zuidelijke Kaukasus. Met name in Azerbeidzjan, Armenië, Noord-Iran en Georgië, wat samen de Karabakh regio vormde. In geschriften van 400 na Christus wordt het paardenras al benoemd in deze regio. De Karabakh werd speciaal gefokt om zijn kracht, wendbaarheid en snelheid. Een Karabakh kopen deed de plaatselijke bevolking vooral om erop te rijden en als pakpaard. Door verschillende oorlogen in het gebied, nam het aantal Karabakh paarden snel af. Ze werden namelijk voor de legers werden ingezet. Door de inzet van verschillende stoeterijen zijn de paarden wederom in grotere getale te vinden. Vooral in de achttiende eeuw, toen het paard weer in trek was bij vele liefhebbers, werd er extra gefokt. Om het ras te versterken, werden er Perzische paarden, Arabieren en Turkoman paarden in gemengd.

Karabakh in de paardensport

De Karabakh is een zeer goed renpaard. Het paard is snel, wendbaar en stabiel, waardoor hij gemakkelijk op snelheid komt én hindernissen kan nemen. In de paardensport wordt de Karabakh vooral ingezet als renpaard. Daarnaast is het een sportpaard bij uitstek en wordt er in Azerbeidzjan, en de andere landen waar het paard vandaan komt, Chavgan op gespeeld. Chavgan is een plaatselijke variant op het populaire polo. De snelheid en wendbaarheid van het paard komt hierbij zeer goed van pas. Ook speelt men in de regio Surpanakh, wat een soort basketbalspel te paard is. Hierbij komen tevens de wendbaarheid en de snelheid goed uit de verf. De Karabakh vindt het ook heel leuk om voor een wagen gespannen te worden.

Uiterlijk van de Karabakh

Karabakh paarden zijn niet heel groot. Hij wordt daardoor soms onterecht aangezien voor een pony, maar het is toch echt een klein paardenras. Hij bereikt een schofthoogte tussen de 147 en 156 cm. Het paard is heel mooi in proportie, met een edel hoofd, sterke nek en lange, smalle benen. De ranke bouw verraadt niet dat het paard zeer sterk is. Karakteristiek voor de Karabakh is de prachtige glans van de vacht. Het lijkt haast wel metallic te zijn. Dit zien we overigens ook terug in andere paarden uit deze regio. De kleuren van de vacht variëren van goudkleurig tot vos, maar ook goudbruin komt voor in het ras. Zelfs schimmel is een vachtkleur die past bij de Karabakh.

Hoeveel kost een Karabakh paard?

De prijs voor een Karabakh paard op ehorses ligt tussen de 3000 en 10000 euro.

i