Vandaag Nieuw: 238 | verkocht: 101
c
k
Image Highland Pony kopen en verkopen

Highland Pony kopen en verkopen

De Highland pony is één van de oudste paardenrassen ter wereld. Hij is afkomstig uit Schotland en heeft veel bijzondere eigenschappen geërfd van zijn Keltische voorvaders. De Highland pony kopen is in Schotland al eeuwenlang populair, mede doordat deze pony zeer veelzijdig in te zetten is. Ondanks zijn kleine formaat, is de Highland pony erg taai en sterk. Daarnaast is de hij vriendelijk en zachtaardig, wat hem ook geschikt maakt als rijpony of voor in de paardensport.

Lees meer b
0 Resultaten
Highland Pony
H


Nooit meer paardenadvertenties missen!
Met uw persoonlijke e-mailzoekopdracht informeren wij u regelmatig over nieuwe paardenadvertenties die aansluiten bij uw eigen zoekcriteria.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Gevonden worden, in plaats daarvan zoekt hij zelf
Met uw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar uw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j Omschrijf uzelf en uw wensen
  • j U ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j Direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.
Zoekopdracht verder specificeren

Gebruik en karakter van de Highland pony

Een Highland pony kopen werd vroeger met name gedaan voor werk op het land. Zo werd de pony gebruikt voor het vervoeren van zeewier, turf en graan maar ook voor het ploegen van het land. Daarnaast werd het verkopen van een Highland pony regelmatig gedaan om koetsen te trekken of als transportmiddel. Tegenwoordig wordt de Highland pony minder gebruikt als werkpaard, maar is hij nog wel populair als rijpony of voor sommige disciplines van de paardensport. Het karakter van de Highland pony is zachtaardig, leergierig, vriendelijk en zelfbewust. Door zijn fijne karakter en grote uithoudingsvermogen, is de Highland pony dan ook een veelzijdige en geliefde pony.

Oorsprong en geschiedenis van de Highland pony

De Highland pony vindt zijn oorsprong in Schotland. Er zijn aanwijzingen waaruit blijkt dat de voorvaders van de Highland pony al in de ijstijd hebben rondgelopen op de Schotse eilanden en heuvels. Daarnaast is er bewijs dat de Highland pony afstamt van de Keltische paarden. Een Highland pony kopen werd dan ook populair vanaf de tijd van de Kelten. Doordat de pony sterk, taai en een vriendelijk karakter én een groot uithoudingsvermogen heeft, gebruikten de Kelten de Highland pony al als werkpaard. Door de jaren heen ontstond er echter de vraag naar een wat grotere pony voor het werk op het land. Men ging daarom een Highland pony verkopen en fokken met andere paardenrassen, zoals de Clydesdales en de Heckneys. Deze kruisingen leidden tot een Highland pony die net wat groter en atletischer is dan zijn voorvaders en hierdoor veelzijdiger in te zetten is. In Schotland werd de Highland pony voor allerlei doeleinden gebruikt, zoals om zeewier, turf en graan te trekken. Daarnaast werd de Highland pony regelmatig voor de koets gespannen of als transportmiddel van onder andere kooplieden gebruikt. Nog altijd komt men de Highland pony tegen op het land, hoewel dit in mindere mate voorkomt. Daarnaast heeft de Highland pony populariteit gewonnen als rijpony en binnen verschillende disciplines van de paardensport.

Highland pony in de paardensport

Hoewel de Highland pony oorspronkelijk met name als werkpaard gebruikt werd, kan men hem ook kopen als rijpony. De Highland pony heeft namelijk een vriendelijk en zachtaardig karakter en is bovendien sterk en leergierig. Een Highland pony verkopen aan liefhebbers van de paardensport is in Nederland nog niet heel gebruikelijk. Maar in principe is de Highland pony door zijn veelzijdigheid voor veel verschillende doeleinden geschikt. De Highland pony heeft bovendien een uitstekend uithoudingsvermogen. Met name in de eventing of de mensport past de Highland pony.

Uiterlijk van de Highland pony

Een Highland pony verkopen als rijpony is populair vanwege zijn sterke bouw en kleine formaat. Zo heeft de Highland pony een stokmaat tussen de 132 en 148 cm. Men kan een Highland pony kopen in allerlei kleuren. En hoewel alle kleuren, met uitzondering van bont, zijn toegestaan, komt men de Highland pony vooral in wildkleuren tegen. Tot slot kenmerkt de Highland pony zich door zijn compacte bouw, golvende, volle staart en manen en donkere hoeven.

i