Vandaag Nieuw: 197 | verkocht: 114
c
k
Image Hackney Pony kopen en verkopen

Hackney Pony kopen en verkopen

De Hackney is een pony van Engelse oorsprong dat bekend staat om zijn sierlijke draf en fiere voorkomen. Een Hackney kopen wordt dan ook voornamelijk gedaan als showpony. Daarnaast kan men een Hackney verkopen als rijpaard. De Hackney staat verder bekend als een levendig, temperamentvol en werklustig dier dat een graag geziene gast is als tuigpaard in de showring bij menwedstrijden.

Lees meer b
4 Resultaten
Hackney Pony
H


Nooit meer paardenadvertenties missen!
Met uw persoonlijke e-mailzoekopdracht informeren wij u regelmatig over nieuwe paardenadvertenties die aansluiten bij uw eigen zoekcriteria.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Hackney Pony, Ruin, 4 Jaar, 120 cm, Bruin Mennen - Dressuur - Recreatief
DE-49847
Itterbeck
vraagprijs € 1.450
Advertentie bewaren
Hackney Pony, Merrie, 3 Jaar, 126 cm, Vos Leuke hackney c pony 1,26
V: HEARTLAND SGT. PEPPER | MV: HEARTLAND MOONSHADOW
Show
NL-7786ba
DenVelde
Prijscategorie
 tot € 2.500
Advertentie bewaren
Hackney Pony, Merrie, 2 Jaar, 128 cm, Zwartbruin Mooie talentvolle 2 jarige hackney merrie
V: STANDING OVATION | MV: ROMARIO
Dressuur - Mennen - Recreatief - Show
NL-4849 RC
Dorst
Prijscategorie
 tot € 2.500
Advertentie bewaren
Hackney Pony, Merrie, 6 Jaar, 126 cm, Bruin Hackney merrie
V: APOLLO VAN DE WORMINK | MV: BENTHOF'S AMIR
Fokken
NL-6909 dx
Babberich
Prijscategorie
 tot € 2.500
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats daarvan zoekt hij zelf
Met uw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar uw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j Omschrijf uzelf en uw wensen
  • j U ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j Direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.
Pony (4)

Meerkeuze
Duitsland (1)

Nederland (3)

Meerkeuze
weidemaatje (1)

fokmerrie (2)

ook voor beginners (1)

licht beleerd (1)

gelongeerd (2)

grondwerk (2)

verkeersmak (2)

allrounder (2)

braaf op trailer (3)

halstermak (2)

Zonder ijzers (1)

Braaf bij de hoefsmid (2)

Geschikt voor kinderen (1)

met paardenpaspoort (3)

gekeurd in de fokkerij (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (4)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (1)

alleen maar veilingspaarden (1)

Paarden veiling verbergen (3)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (2)

Gebruik en karakter van de Hackney pony

Een Hackney verkopen wordt met name gedaan aan ruiters die op zoek zijn naar een elegant showpaard. De Hackney is hier door zijn bijzondere knieactie, sierlijke draf en mooie voorkomen namelijk uitermate geschikt voor. Daarnaast kan men een Hackney pony kopen om te gebruiken als rijpony. De Hackney is verder een levendig, temperamentvol, alert en energiek paard dat bekend staat om zijn werklust, snelheid en grote uithoudingsvermogen. Door deze unieke combinatie van temperament, werklust en elegantie is de Hackney dan ook zeer geliefd binnen de paardensportwereld.

Oorsprong en geschiedenis van de Hackney pony

De Hackney vindt zijn oorsprong in Engeland. De naam Hackney zou dan ook afgeleid van het middelengelse woord ‘hakene’, wat damespaard betekend. Een Hackney pony kopen werd in eerste instantie vooral gedaan als last- en rijpaard. Daarnaast werd een Hackney verkopen veelvuldig gedaan aan de post, die het paard gebruikte om de postkoetsen te trekken. Vanaf 1775 begon men in Engeland met de officiële fokkerij van het paard. Door het groeiende wegennet was er namelijk een grote vraag naar paarden met een uitstekend uithoudingsvermogen en snelheid, zoals de Hackney. Hoewel de vraag naar Hackney pony's rond de Eerste en de Tweede Wereldoorlog afnam, begon na 1945 de belangstelling voor het paard weer te groeien. Met name in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten was de Hackney een geliefd paard om mee te fokken en om in te zetten als showpaard. In Nederland werd de Hackney onder andere gefokt met andere warmbloedpaarden die op zondagen voor de koets werden ingezet, zoals de Gelderlander en de Groninger. Tot slot is de Hackney pony verwant aan enkele andere Engelse paardenrassen, zoals de Engelse Volbloed en de Fell Pony.

Hackney pony in de paardensport

Een Hackney kopen is een populaire keuze bij liefhebbers van de paardensport. De Hackney is namelijk door zijn mooie houding, bijzondere knieactie en sierlijke draf perfect geschikt als showpony. Mede door zijn levendige en werklustige karakter, wordt een Hackney verkopen dan ook voornamelijk voor dit doeleinde gedaan. Men ziet de Hackney dan ook graag als tuigpaard in de showring bij menwedstrijden. Tot slot wordt de Hackney (weliswaar in mindere mate) ingezet als rijpony. Door zijn temperament is de Hackney echter niet altijd even geschikt voor beginnende ruiters of jonge kinderen.

Uiterlijk van de Hackney pony

De Hackney is een sierlijk en gespierd paard met een stokmaat tussen de 147 en de 168 centimeter. De Hackney pony (die in hetzelfde stamboek als de Hackney wordt opgenomen maar wel als een apart ras wordt beschouwd) bereikt een maximale stokmaat van 147 centimeter. Men kan een Hackney pony kopen in verschillende kleuren, waaronder zwart, bruin en vos. De vacht is echter altijd effen, en alleen aan het hoofd en aan de benen zijn aftekeningen toegestaan. Verder staat de Hackney er bekend om een vrij klein hoofd te hebben, dat hoog gedragen wordt. Daarnaast heeft hij een zware hals en sterke schouders die schuin aflopen. De draf van de Hackney is bijzonder mede doordat zijn achterbenen ver onder de buik komen. Deze hoge knieactie maakt de Hackney pony dan ook de perfecte, elegante showpony.

i