c

Exmoor Ponys te koop

Lees meer b
3 Resultaten
Filter
3 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Exmoor Pony, Hengst, 1 Jaar, 132 cm, Brauner
V: Saba´s Hamlet | MV: ERNIE
Mennen - Fokken - Recreatief
DE-34269
Hofgeismar
€ 800
Advertentie bewaren
Exmoor Pony, Hengst, 11 Jaar Fokken
DE-34576
Homberg (Efze)
€ 900 vraagprijs
Advertentie bewaren
Exmoor Pony, Ruin, 15 Jaar, 125 cm, Donkerbruin Recreatief
DE-37170
Uslar
€ 700 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

De Exmoor pony is een kleine, sobere en oersterke pony uit Noordwest-Europa. De Exmoor pony kenmerkt zich door zijn licht- of donkerbruine vacht en zijn meelsnuit met grijsbruine kleur rondom de mond en neus. Een Exmoor pony verkopen wordt vaak gedaan als rijpony voor kinderen. Toch is de pony zo sterk dat hij ook makkelijk een volwassene kan dragen. Daarnaast wordt het kopen van een Exmoor pony gedaan voor functies in de paardensport en natuurgebieden.

Gebruik en karakter van de Exmoor pony

Een Exmoor pony verkopen wordt met name gedaan aan mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare rijpony voor kinderen. Hij is echter zo taai en sterk dat hij ook prima een volwassen ruiter kan dragen. Daarnaast wordt de Exmoor pony veel ingezet om natuurgebieden te begrazen of om te gebruiken in meerdere disciplines in de paardensport. Onder andere voor de mensport, de dressuur en het springen is de pony geschikt. Een Exmoor pony kopen is populair vanwege zijn levenslustige, vriendelijke en intelligente karakter. Wel is het belangrijk dat de pony van kleins af aan gewend raakt aan het gezelschap van mensen. Exmoor pony’s leven van nature namelijk in kuddes en zijn een halfwild ras dat nog altijd voorkomt in het Nationaal Park Exmoor, gelegen in het Verenigd Koninkrijk.

Oorsprong en geschiedenis van de Exmoor pony

De Exmoor pony vindt zijn oorsprong in Noordwest-Europa en behoort tot de laatste rassen van wilde oerpony’s. Hoewel de pony vroeger door heel Noordwest-Europa te vinden was, komen halfwilde kuddes Exmoor pony’s nu alleen nog in het Verenigd Koninkrijk voor. In het Nationaal Park Exmoor leven de pony’s, in vrijheid en zonder al te veel bemoeienis van mensen. De Exmoor pony is namelijk erg sober en sterk, en kan zich prima redden onder barre (weers)omstandigheden. Slechts eenmaal per jaar worden de pony’s bij elkaar gedreven. Dit wordt gedaan om de pony’s te keuren en te registreren met behulp van een microchip. Daarnaast wordt het fokken en verkopen van een Exmoor pony gedaan door een aantal particulieren. Een Exmoor pony kopen is namelijk een populaire keuze als rijpony voor kinderen, na gewenning aan mensen. Want hoewel de Exmoor pony een vriendelijk karakter heeft, is hij van nature niet mak.

Exmoor pony in de paardensport

Hoewel een Exmoor pony verkopen vooral gedaan wordt als rijpony voor kinderen, is de pony dankzij zijn vriendelijke karakter en grote uithoudingsvermogen voor veel meer doeleinden geschikt. Zo wordt in het Verenigd Koninkrijk een Exmoor pony kopen ook wel gedaan voor werk op het land. Daarnaast wordt de Exmoor pony ingezet om natuurgebieden te begrazen. Tot slot is de Exmoor Pony ook geschikt voor verschillende takken van de paardensport. De Exmoor pony heeft namelijk een groot atletisch vermogen, is een doorzetter en heeft een levenslustig en vriendelijk karakter. Onder andere in de springsport, dressuur en mensport komt men de Exmoor pony tegen.

Uiterlijk van de Exmoor pony

De Exmoor pony is van nature vrij klein met een stokmaat tussen de 115 en 130 cm. De Exmoor pony kenmerkt zich door zijn licht- of donkerbruine vacht en zijn meelsnuit - een grijsbruine aftekening rond de neus en mond, alsof de pony zijn hoofd in een bak meel heeft gestoken. Andere bijzonderheden aan de Exmoor pony zijn zijn zware oogleden en diepe geimplimenteerde kiezen. Een Exmoor pony kopen en een Exmoor pony verkopen zijn populair omdat de pony zich prima aanpast aan alle weersomstandigheden. Zo krijgt de pony een dikke wintervacht en heeft hij kleine en gezonde hoeven, waarmee hij mooie, ruime gangen loopt.

i