c

Duitse Classic Ponys te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 8
Duitse classic pony, Merrie, 10 Jaar, 105 cm, Brauner Fokken - Recreatief
DE-54689
Daleiden
€ 1.699 vraagprijs
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 5
met video
Duitse classic pony, Ruin, 7 Jaar, 148 cm, Vos
V: DJBOUTI | MV: FLYING DREAM
Dressuur - Recreatief
FR-68440
Steinbrunn-le-bas
€ 25.000
Advertentie bewaren
g
h
7 Resultaten
Filter
7 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Gold
1 / 8
Duitse classic pony, Merrie, 10 Jaar, 105 cm, Brauner Fokken - Recreatief
Marie Hünteler
DE-54689
Daleiden
€ 1.699 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gold
1 / 5
met video
Duitse classic pony, Ruin, 7 Jaar, 148 cm, Vos
V: DJBOUTI | MV: FLYING DREAM
Dressuur - Recreatief
SCEA Aux Sources dApolline
FR-68440
Steinbrunn-le-bas
€ 25.000
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Duitse classic pony, Merrie, veulen (04/2024), Vos
V: HESSELTEICHS GOLDEN DREAM
Dressuur - Springen
DE-59597
Erwitte
€ 5.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse classic pony, Ruin, 9 Jaar, 110 cm, Gevlekt-paard
V: JO-JO'S GOLD | MV: JUSTIN
Recreatief - Trail - Mennen
DE-37170
Uslar
€ 3.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse classic pony, Hengst, 1 Jaar, 110 cm, Zwart
V: JONNY-WALKER VON KRUMMESSE
Show
DE-86931
Prittriching
€ 1.700 vraagprijs
Advertentie bewaren
Duitse classic pony, Merrie, 14 Jaar, 142 cm, Buckskin
V: HESSELTEICHS GOLDEN DREAM | MV: DRESSMAN I
Dressuur
SE-74950
Ekolsund
€ 24.500
Advertentie bewaren
Duitse classic pony, Ruin, 12 Jaar, 114 cm, Donkere-vos Mennen - Recreatief
DE-83395
Freilassing
€ 3.500
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

De Duitse Classic Pony is de Duitse variant van de Shetland Pony. De Duitse Classic Pony is een vrij jong paardenras dat speciaal wordt gefokt om veelzijdig in te kunnen zetten. De pony is goed te gebruiken als rijpony, maar ook in verschillende disciplines van de paardensport is een Duitse Classic Pony kopen een geschikte keuze. Doordat hij iets groter en sierlijker is dan de originele Shetland Pony kan men de Duitse Classic Pony verkopen aan zowel volwassen ruiters als kinderen. Ook is de Duitse Classic Pony door zijn elegantere uiterlijk populair binnen de paardensportwereld.

Gebruik en karakter van de Duitse Classic Pony

Een Duitse Classic Pony kopen is geschikt voor verschillende doeleinden. Zo is de Duitse Classic Pony geliefd als rij- of knuffelpony voor kleine kinderen. Daarnaast kan de Duitse Classic Pony worden ingezet in verschillende takken van de paardensport, zoals de vrijheidsdressuur, springsport of mensport. De Duitse Classic Pony staat bekend om zijn kracht en is net wat eleganter en fijner dan een originele Shetland Pony. Het karakter van de Duitse Classic Pony is nieuwsgierig, leergierig en vriendelijk. Wel kan de pony soms ietwat eigenwijs zijn.

Oorsprong en geschiedenis van de Duitse Classic Pony

De Duitse Classic Pony vindt zijn oorsprong rond 1965 in Duitsland. Men begon hier de traditionele Shetland Pony met de grotere, elegantere en atletische American Shetland Pony te kruisen. Het doel hiervan was om pony's te creëren die geschikt zijn voor zowel de paardensport als voor het rijden. En met succes: de Duitse Classic Pony is met zijn stokmaat rond de 112 cm en fijnere bouw erg geschikt voor deze doeleinden. Een officiële Duitse Classic Pony kopen kan vanaf 2001, toen er een stamboek voor de pony werd opgericht. Hoewel de Duitse Classic Pony rond 2007 vrij zeldzaam was, heeft een groep enthousiaste fokkers haar best gedaan om de pony weer op de kaart te zetten. Tegenwoordig is de populatie Duitse Classic Pony weer gestegen en wordt een Duitse Classic Pony verkopen gedaan aan verschillende soorten ruiters. De Duitse Classic Pony heeft namelijk bewezen erg geschikt te zijn voor kinderen, maar ook talentvol te zijn in verschillende disciplines van de paardensport.

Duitse Classic Pony in de paardensport

Een Duitse Classic Pony kopen is geschikt voor ruiters die actief zijn in de paardensport. De Duitse Classic Pony is namelijk veelzijdig in te zetten en bovendien een leergierige en sterke pony. De Duitse Classic Pony blinkt uit als tuigpony en is hierdoor talentvol binnen de mensport. Daarnaast is de Duitse Classic Pony geschikt voor vrijheidsdressuur en de springsport. Tot slot kan men een Duitse Classic Pony verkopen als rijpony. De Duitse Classic Pony is zowel geschikt voor volwassenen als jonge ruiters. Sterker nog, dankzij zijn lieve karakter en kleine formaat wordt de Duitse Classic Pony regelmatig ingezet als knuffelpony voor kinderen.

Uiterlijk van de Duitse Classic Pony

De Duitse Classic Pony lijkt erg op de traditionele Shetland Pony, maar is net wat groter en eleganter om te zien. Waar de Shetland Pony wat robuust en lomp kan zijn, is de Duitse Classic Pony mooi en fijn gebouwd. Een Duitse Classic Pony verkopen voor de fokkerij is daarom ook buiten Duitsland populair. Onder andere in Zwitserland, Italië en Frankrijk lopen nakomelingen van de Duitse Classic Pony rond. De Duitse Classic Pony kenmerkt zich door zijn stokmaat rond de 112 cm, edele hoofd en sierlijke doch gespierde bouw. Een Duitse Classic Pony kopen kan in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleur is echter vos met een lichte staart en manen. Aftekeningen komen bij de Duitse Classic Pony zelden voor.

i