Vandaag Nieuw: 238 | verkocht: 134 Premium testen gratis adverteren
c
k
Image Drum Horse kopen en verkopen

Drum Horse kopen en verkopen

0 Resultaten
Drum Horse
H


Nooit meer paardenadvertenties missen!
Met uw persoonlijke e-mailzoekopdracht informeren wij u regelmatig over nieuwe paardenadvertenties die aansluiten bij uw eigen zoekcriteria.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Gevonden worden, in plaats daarvan zoekt hij zelf
Met uw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar uw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j Omschrijf uzelf en uw wensen
  • j U ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j Direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.
Zoekopdracht verder specificeren

Beschrijving Drum-Horse

De Drum-Horse heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij voornamelijk gebruikt werd bij bepaalde ceremoniële gebeurtenissen. Deze paarden waren in staat om niet alleen een ruiter te kunnen dragen, maar daarbij ook 2 zilveren kettledrums. Omdat de kettledrums heel zwaar waren en in combinatie met ruiter wel 140 kilo konden wegen, was het het van belang dat de paarden erg sterk waren. Tijdens deze ceremonies moesten de ruiters de kettledrums bespelen. Hierom was het ook erg belangrijk dat de paarden een rustig karakter hebben.

Exterieur

Dit ras valt onder de zwaardere rijpaarden. De Shire, Clydesdale, Irish Cob en het Friese paard worden gebruikt in de bloedlijnen van de Drum-Horse.

De ideale Drum-Horse heeft een zwaar beendergestel en overvloedige beharing. De minimale stokmaat van dit ras is 162 cm, maar de meesten paarden zijn veel groter.

De Drum-Horse mag in iedere kleur voorkomen, zowel effen als platenbont of appaloosa.

Het is voor dit ras van belang dat zij erg wendbaar en soepel zijn om uit te kunnen blinken in verschillende men- of in rijdisciplines.

Karakter

Vanwege zijn oorspronkelijke doel heeft dit paard een rustig, kalm en een gehoorzaam karakter. Zij moeten zonder problemen de drums en de drukte daaromheen kunnen verdragen. Ook moeten zij hun ruiter kunnen gehoorzamen zonder teugeldruk.

Geschiedenis

Drum-Horse heb een lange en kleurrijke historie binnen het Britse leger. De eerste paarden zijn al bekend in 1678 en daarna zijn de paarden terug te vinden als: de 6th Dragoon Guards en de 3rd Hussars (1685), de 5th (Royal Irish) Lancers (1689), de 10th Royal Hussars en de 9th Queen’s Lancers (1715).

Dit paardenras werd overal ingezet waar het krijgsvolk naar toe werd gezonden. Voorbeelden hiervan zijn Palestina en India.

Het daadwerkelijke ras Drum-Horse ontstond langzamerhand door kruisingen van Shires, Friese paarden of Clydesdales met de Gypsy Cobs. De Drum-Horse heeft zijn (vaak) bonte kleur te danken aan al deze kruisingen. Ook heeft hij zijn beenhaar (sokken) aan deze andere rassen te danken.

In april 2007 werd in Nederland een stamboek voor Drum-Horses opgericht: CDHA-NL, wat staat voor Gypsy Cob and Drum Horse Association Nederland. Het GCDHA-NL is een dochter van het originele GCDHA in Amerika, en daarmee het eerste erkende stamboek voor Drum Horse in Europa.

i