c

Campolina paarden te koop

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
0 Resultaten
Verwijder alle filters
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Q Verwijder alle filters
H

Campolina paarden kopen en verkopen op ehorses

De Campolina is een van de grotere paardenrassen. Het is te herkennen aan zijn typische, bol gevormde neus - iets om op te letten bij het kopen van een Campolina. Dit Braziliaanse paardenras wordt in de paardensport gebruikt als dressuurpaard. Vooral Braziliaanse ruiters kiezen voor het Campolina paard. Daarnaast vinden de meeste Campolina verkopen plaats om met het dier recreatief te rijden. Het grote voorkomen geeft het dier een imposant uiterlijk. De Campolina dankt zijn naam aan zijn fokker en is nog een relatief jong paardenras.

Gebruik en karakter van de Campolina

Tijdens een Campolina kopen, is al zichtbaar dat dit paard een trots karakter heeft en met respect wil worden behandeld. Uiteraard is de Campolina goed gemanierd en zeer makkelijk in de omgang. Dat maakt het extra fijn om met een Campolina paard te trainen. Zijn leergierige karakter gecombineerd met zijn actieve levenshouding maakt het tot een paard waar een ruiter graag mee aan de slag gaat. Daarnaast is het een fijn volgzaam paard dat zich graag hecht aan zijn ruiter. Voor dressuur is dat extra passend, maar men kan ook zeker van de Campolina op aan tijdens een lange rijtocht door de natuur.

Oorsprong en geschiedenis van de Campolina

De Campolina is een paardenras uit Brazilië dat de naam draagt van zijn schepper, de boer Cassiano Campolina. Het eerste veulen was een zilvergrijs gekleurde schimmel en werd in 1870 geboren. De ouders zijn een zwarte Braziliaanse merrie met een Berber achtergrond en een pure Andalusische hengst. De kleine hengst kreeg de naam Monarca en leefde zo’n 25 jaar in de kudde van Cassiano Campolina. Monarca is de stamvader van het Campolina paardenras. Om het ras te verfijnen mengde de fokker nog andere paarden in, waaronder de Mangalarga Marchador en de Clydesdale. In 1934 werd voor het eerst een rasstandaard vastgesteld waaraan het Campolina paard moet voldoen. Sinds 1951 bestaat de Campolina Breeders Association, een groep van fokkers die de standaard in de gaten houden en het stamboek beheren. De rasstandaard heeft in 1993 voor het laatst een update gehad en volgens deze standaard vinden nu de Campolina verkopen plaats. Inmiddels zijn er meer dan 85.000 Campolina paarden geregistreerd en kent het paardenras meer dan 7.300 fokkers.

Campolina in de paardensport

De Campolina kopen voor de paardensport doet men vooral als het gaat om dressuur. Het is namelijk een typisch gangenras. De Campolina heeft een mooie telgang en een gelijke tred wat natuurlijk voor dressuur heel fijn is. Daarnaast vinden er vooral Campolina verkopen plaats voor recreatief rijden. Het is een dier dat ervan houdt om mooie tochten te maken in de natuur. In alle rust kan men naar een heidegebied of de weg volgen voor een mooie rit. De Campolina heeft een goed uithoudingsvermogen.

Uiterlijk van de Campolina

De Campolina is een groot ras en kan een schouderhoogte halen tussen de 152 en 168 cm. Kenmerkend voor de Campolina is de ronde, bolle neus - die niet op een ramsneus mag lijken. Verder heeft dit Braziliaanse paard een gespierd voorkomen met een diepe, wijde borst, een korte, middellange rug en een gewelfde nek. Zijn sterke voorkomen wordt verzacht door zijn zijdeachtige manen en staart. Dat de Campolina van lange tochten houdt, is te zien aan zijn sterke benen en gewrichten. De hoeven zijn donker en effen gekleurd en hebben een mooie ronde vorm. De Campolina mag alle kleuren hebben dus ook schimmel en gevlekt. Tekeningen op de neus, benen en rug horen bij dit paardenras, maar een zilvergrijze Campolina is ook graag gewild. Dat komt omdat de eerste Campolina paarden waarschijnlijk zilvergrijs waren.

i