Vandaag Nieuw: 204 | verkocht: 102
c
k
Image Camargue kopen en verkopen

Camargue kopen en verkopen

De Camargue is één van de oudste ponyrassen ter wereld. Hoewel de Camargue nog altijd halfwild in kuddes voorkomt in Zuid-Frankrijk, is een Camargue kopen ook populair als rijpony. De Camargue staat namelijk bekend om zijn kracht, uithoudingsvermogen en wendbaarheid. Daarnaast kan men een Camargue verkopen om dressuur of lange afstanden mee te rijden. De Camargue is bovendien sterk genoeg om zowel kinderen als volwassen te kunnen dragen.

Lees meer b
3 Resultaten
Camargue
H
Blikvangers
1 / 20
Camargue, Merrie, 10 Jaar, Schimmel Recreatief - Dressuur - Springen - Working Equitation
Frau
AT-6351
scheffau
vraagprijs € 4.750
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 13
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 16
Advertentie bewaren
g
h


Nooit meer paardenadvertenties missen!
Met uw persoonlijke e-mailzoekopdracht informeren wij u regelmatig over nieuwe paardenadvertenties die aansluiten bij uw eigen zoekcriteria.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze opties wordt uw advertentie ook op de 1. pagina van de zoekresultaten weergegeven. Uw advertentie wordt boven de normale zoekresultaten getoond.

Bovendien kunnen geïnteresseerde meteen meer informatie zien. Daardoor wordt het aantal potentiële kopers vergroot.

Page1Ad
Goud
Camargue, Merrie, 10 Jaar, Schimmel Recreatief - Dressuur - Springen - Working Equitation
Frau
AT-6351
scheffau
vraagprijs € 4.750
Advertentie bewaren
Platina
Camargue, Merrie, 8 Jaar, 150 cm, Schimmel
V: JOUVAS
Working Equitation - Dressuur - Recreatief
Raphaela Rohm
DE-46485
Wesel
Prijscategorie
€ 15.000 tot € 25.000
Advertentie bewaren
Goud
Camargue, Merrie, 10 Jaar, 145 cm, Schimmel Recreatief - Dressuur - Western - Working Equitation
Frau
AT-6351
Scheffau
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats daarvan zoekt hij zelf
Met uw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar uw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j Omschrijf uzelf en uw wensen
  • j U ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j Direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.

Raphaela Rohm (1)

Frau (2)

Pony (3)

Meerkeuze
Duitsland (1)

Oostenrijk (2)

Meerkeuze
fokmerrie (1)

licht beleerd (2)

gelongeerd (2)

grondwerk (3)

verkeersmak (3)

allrounder (2)

gewichtsdrager (1)

braaf op trailer (3)

Wedstrijdervaring (1)

halstermak (1)

Zonder ijzers (3)

Braaf bij de hoefsmid (2)

direct van de fokker (1)

met paardenpaspoort (3)

geen ekzeem (3)

Premium verkoper (3)

Zoekopdracht verder specificeren
Pagina-1-advertentie (3)

BTW. aftrekbaar (2)

Paarden veiling verbergen (3)

Plaatsingsdatum
sinds 2 dagen (1)

sinds 3 dagen (1)

sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (1)

Gebruik en karakter van de Camargue

Een Camargue kopen wordt gedaan voor verschillende doeleinden. Zo is een Camargue geschikt als rijpony, maar kan hij ook ingezet worden in diverse takken van de paardensport. Daarnaast kan men een Camargue verkopen als veedrijver, lastdier of om te gebruiken tijdens stierenvechten. De Camargue staat bekend als een taaie pony met een moedig, kalm en vriendelijk karakter. Hoewel de pony niet erg snel is, beschikt hij wel over veel kracht en een groot uithoudingsvermogen. Daarnaast is de Camargue zeer wendbaar, lenig en kan hij erg oud worden. Wel moet men bij de aanschaf van een Camargue onthouden dat deze pony van nature een kuddedier is, die graag in het gezelschap is van soortgenoten. De Camargue zal dus het gelukkigst zijn als hij samenleeft met andere pony’s in de wei.

Oorsprong en geschiedenis van de Camargue

De Camargue is een oerpaard dat zijn oorsprong vindt in Zuid-Frankrijk. Nog altijd komt dit oude ponyras hier halfwild voor in kuddes van zo’n 40 tot 50 pony’s. Over de precieze herkomst van de Camargue bestaan verschillende theorieën. Wel is het duidelijk dat de Camargue al vaak is gekruist met andere paardenrassen, waaronder de Berber. Een Camargue verkopen werd in eerste instantie vooral gedaan aan veehouders. Daarnaast werd het paard ingezet als trek- of lastdier en tijdens stierenvechten. De Camargue is dankzij zijn moed en wendbaarheid namelijk erg geschikt om stieren bijeen te drijven. Pas vanaf 1968 werd het ras officieel erkend, en sinds 1978 kan men een Camargue kopen die officieel geregistreerd is in het stamboek. Tegenwoordig komt men de Camargue nog altijd tegen tijdens stierengevechten en traditionele paardenfeesten in Zuid-Frankrijk. Daarnaast wordt de Camargue in Frankrijk ingezet om toeristen rond te leiden, en is de pony een geliefde rijpony voor zowel kinderen als volwassenen.

Camargue in de paardensport

Een Camargue kopen wordt voornamelijk gedaan als rijpony of als veedrijvers pony. Door zijn uithoudingsvermogen, kracht en vriendelijke karakter wordt de Camargue bovendien ingezet in bepaalde takken van de paardensport. Zo kan men een Camargue verkopen om dressuur of lange afstanden mee te rijden. Daarnaast is de Camargue geschikt voor de springsport. Voor paardensporten waarbij snelheid komt kijken is de Camargue een minder goede keuze. De pony staat namelijk niet bekend om zijn snelheid.

Uiterlijk van de Camargue

De Camargue is een relatief kleine pony, met een stokmaat tussen de 130 en de 150 cm. Een Camargue verkopen kan zowel als rijpony voor kinderen als voor volwassenen. De pony beschikt namelijk over genoeg kracht om redelijk wat gewicht te dragen. De Camargue staat verder bekend om zijn primitieve uiterlijk, met kleine oren en een compact lichaam. Daarnaast heeft de Camargue volle manen en staart en een klein baardje met ruwe haren. Een jonge Camargue kopen kan in verschillende kleuren. Zo wordt de Camargue geboren in de kleuren zwart, vos of bruin. Naarmate de pony ouder wordt, wordt zijn kleur steeds grijzer of witter. De Camargue is een pony die pas laat volwassen wordt en zich langzaam ontwikkelt. Wel kan de pony erg oud worden en is hij dankzij zijn vriendelijke en moedige karakter een vriend voor het leven.

i