vandaag nieuw: 441 | verkocht: 262
c
k
Image Berber-Arabier kopen en verkopen

Berber-Arabier kopen en verkopen

De Berber Arabier is een succesvolle kruising tussen twee van de oudste paardenrassen die er bestaan. Bovendien heeft zowel de Berber als Arabier zijn oorsprong in de woestijn. Mensen die een Berber Arabier kopen zijn doorgaans op zoek naar een veelzijdig, sterk en volgzaam paard met een elegante uitstraling. Berber Arabieren staan erom bekend dat ze zich snel hechten aan hun verzorger. Deze werkwillige allrounder heeft liever één baas, dan dat hij door veel verschillende mensen bereden en verzorgd wordt. Daarom wordt een Berber Arabier vaak gezien als een bijzonder trouwe bondgenoot die voor zijn ruiter door het vuur gaat.

Lees meer b
6 Resultaten
Berber-Arabier
H
Blikvangers
1 / 3
Berber-Arabier, Merrie, 6 Jaar, 144 cm Recreatief
Hunde & Pferde Hubert Winkel
DE-46282
Dorsten
vraagprijs € 2.550
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 6
Berber-Arabier, Merrie, 1 Jaar Recreatief
Hunde & Pferde Hubert Winkel
DE-46282
Dorsten
vraagprijs € 2.490
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 7
Berber-Arabier, Merrie, 8 Jaar, 140 cm Recreatief
Hunde & Pferde Hubert Winkel
DE-46282
Dorsten
vraagprijs € 2.650
Advertentie bewaren
g
hNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Goud
Berber-Arabier, Merrie, 6 Jaar, 144 cm Recreatief
Hunde & Pferde Hubert Winkel
DE-46282
Dorsten
vraagprijs € 2.550
Advertentie bewaren
Goud
Berber-Arabier, Merrie, 1 Jaar Recreatief
Hunde & Pferde Hubert Winkel
DE-46282
Dorsten
vraagprijs € 2.490
Advertentie bewaren
Goud
Berber-Arabier, Merrie, 8 Jaar, 140 cm Recreatief
Hunde & Pferde Hubert Winkel
DE-46282
Dorsten
vraagprijs € 2.650
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Berber-Arabier Mix, Ruin, 2 Jaar, 165 cm, Vos Dressuur
DE-33142
Büren
vraagprijs € 6.000
Advertentie bewaren
Berber-Arabier, Hengst, veulen (04/2020), Donkere-vos
V: CABLE | MV: QUORUN
Endurance
ES-11100
San Fernando
Prijscategorie
€ 2.500 tot € 5.000
Advertentie bewaren
Berber-Arabier, Merrie, 6 Jaar, 155 cm, Roodvos
V: YAKUT
Endurance - Eventing
ES-13005
Ciudad Real
€ 6.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 0,00
Aanvraag nu versturen
H1.
2.
3.

Hunde & Pferde Hubert Winkel (3)

Warmbloed (6)

Mix (1)

Meerkeuze
Duitsland (4)

Spanje (2)

Meerkeuze
onbeleerd (1)

gelongeerd (1)

allrounder (1)

braaf op trailer (1)

Standaard aanbieder (3)

Premium verkoper (3)

Zoekopdracht verder specificeren
Pagina-1-advertentie (3)

veulen (1)

Paarden veiling verbergen (6)

Gebruik en karakter van de Berber Arabier

De Berber Arabier is een moedig, gehard en intelligent paard met een fascinerend karakter. Wie bereid is om veel tijd en aandacht in een paard te investeren, kan heel goed een Berber Arabier kopen. Omdat de Berber Arabier eigenschappen van beide rassen in zich heeft, combineert hij robuustheid met schoonheid en hardheid met een mensgericht karakter. Een Berber Arabier verkopen wordt vaak gedaan aan liefhebbers van de endurance. Op het gebied van dressuur en springen bieden deze paarden ook ruim voldoende mogelijkheden. Soms kan de Berber Arabier wel een heethoofd zijn, waardoor hij minder geschikt is voor onervaren ruiters of kleine kinderen.

Oorsprong en geschiedenis van de Berber Arabier

De traditionele Berber is afkomstig uit landen als Marokko, Tunesië en Algerije, waar het dier door nomaden eeuwenlang werd gebruikt als rijpaard en als gevechtspaard. In de achtste eeuw begonnen de Arabieren met het veroveren van deze Noord-Afrikaanse landen. Waarschijnlijk is men in die periode al begonnen om de Arabische paarden te kruisen met de paarden van de Berbers. Na verloop van tijd ontstond in deze Maghreb-landen de Berber Arabier, een veelzijdig paard waarin de beste eigenschappen van beide rassen verenigd zijn. Op een gegeven moment wilde men zelfs liever een Berber Arabier kopen dan een traditionele Berber. De Berber Arabieren zijn sober en moedig, en hebben een groot uithoudingsvermogen. Bovendien zijn ze snel, wendbaar en bijzonder mensgericht. Het ideale paard voor de nomadenvolkeren, die volledig op hun paarden moeten kunnen vertrouwen. Vanwege de stijgende populariteit van deze paarden gingen fokkers in Noord-Afrika steeds vaker de Berber Arabier verkopen in Europa.

Berber Arabier in de paardensport

Dankzij zijn grote uithoudingsvermogen is de Berber Arabier uitermate geschikt voor de endurance. Daarom wordt een Berber Arabier kopen ook in Europa steeds vaker gedaan. Dit paard is echter ook bruikbaar voor andere disciplines in de paardensport. Zo zal men ook regelmatig een Berber Arabier verkopen als recreatie- of showpaard. De Berber Arabier is goed voorwaarts en beschikt over tredzekere gangen met vloeiende en lichte bewegingen. Dit maakt een Berber Arabier ook een uitstekende partner voor de dressuur. Doorgaans vinden deze gedreven paarden het ook leuk om een sprongetje te maken. Sommige Berber Arabieren hebben zelfs veel aanleg voor de tölt, waardoor ze op lange ritten extra comfortabel te rijden zijn.

Uiterlijk van de Berber Arabier

Een Berber Arabier heeft een harmonisch uiterlijk, waarin zowel de elegantie van de Arabier als de robuustheid van de Berber te herkennen zijn. De stokmaat van deze paarden ligt tussen de 145 en 160 cm. Men kan een Berber Arabier kopen in nagenoeg iedere vachtkleur, maar ze komen het meeste voor in de kleuren schimmel, vos, bruin en zwart. De paarden hebben een nobel hoofd, een krachtige hals en een korte, sterke rug. De paarden hebben een ronde achterhand met een afhangend kruis. De benen van een Berber Arabier zijn recht, droog en sterk. De hoeven van deze paarden zijn middelgroot en bijzonder sterk.

i