vandaag nieuw: 275 | verkocht: 703
c
k

Azteca kopen en verkopen

De Azteca is een bijzonder paardenras afkomstig uit Mexico. De Azteca is een kruising tussen de Andalusiër en een Quarter horse dat speciaal wordt gefokt vanwege zijn uitstekende cowsense. Daarnaast staat de Azteca bekend om zijn veelzijdigheid, atletische vermogen en sociale karakter. Een Azteca kopen en een Azteca verkopen wordt veel gedaan voor werk op veehouderijen, om in te zetten tijdens rodeo's en voor verschillende disciplines van de paardensport. Met name in de westernsport komt men het paard veel tegen.

Lees meer b
5 Resultaten
Azteca
H
Zoekopdracht aanpassen Zoekopdracht opslaan
Blikvangers
1 / 5
Azteca Mix, Hengst, 5 Jaar, 160 cm, Champagne Show - Dressuur - Barok - Working Equitation
Laura Schmidt
DE-40667
Meerbusch
Prijscategorie € 15.000 tot € 25.000
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 12
met video
Advertentie bewaren
g
h
Zoekopdracht opslaanNooit meer paardenadvertenties missen!
Met je persoonlijke eMail zoekopdracht zullen wij je regelmatig informeren over nieuwe paardenadvertenties die aan je zoekcriteria voldoen.
H
Sorteren op
Datum afnemend b
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platina
Azteca Mix, Hengst, 5 Jaar, 160 cm, Champagne Show - Dressuur - Barok - Working Equitation
Laura Schmidt
DE-40667
Meerbusch
Prijscategorie € 15.000 tot € 25.000
Advertentie bewaren
Goud
met video
Azteca, Hengst, veulen (04/2021), 158 cm, Buckskin
V: DIAMANTE AZUL (LUSITANO)
Working Equitation - Recreatief
Pferdezentrum Hochrhein
DE-56379
Steinsberg
€ 7.500
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Azteca, Merrie, veulen (06/2021), Brown Falb schimmel
V: DOCO BIMBO
Dressuur
FR-30190
Bourdic
€ 3.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Azteca, Hengst, 11 Jaar, 160 cm, Champagne Dressuur - Dekken - Show
FR-07400
Alba-la-romaine
€ 8.000
Advertentie bewaren
Azteca, Ruin, 2 Jaar, 158 cm, Vos Doma Vaquera - Dressuur - Cutting - Versatility Ranch Horse
ES-41230
Castilblanco de los arroyos, Sevilla
€ 5.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
maar € 14,99 € 4,99
Aanvraag nu versturen
HAzteca (5)

Meerkeuze

Pferdezentrum Hochrhein (1)

Laura Schmidt (1)

Warmbloed (5)

Mix (1)

Meerkeuze
Zuchtverband für deutsche Pferde (1)

Duitsland (2)

Frankrijk (2)

Spanje (1)

Meerkeuze
onbeleerd (1)

licht beleerd (1)

gelongeerd (1)

grondwerk (1)

direct van de fokker (1)

met paardenpaspoort (1)

geen ekzeem (1)

Standaard aanbieder (3)

Premium verkoper (2)

Zoekopdracht verder specificeren
met video (2)

Pagina-1-advertentie (2)

BTW. aftrekbaar (1)

veulen (2)

Paarden veiling verbergen (5)

Plaatsingsdatum
sinds 1 week (1)

sinds 2 weken (1)

Gebruik en karakter van de Azteca

Een Azteca kopen is populair vanwege zijn veelzijdigheid. Zo kan men het paard inzetten voor licht trekwerk, werk op veehouderijen en tijdens rodeo’s of andere stierengevechten. Daarnaast kan men een Azteca verkopen voor verschillende takken van de paardensport. Het paard blinkt uit in westernrijden, maar kan ook worden ingezet voor bijvoorbeeld dressuur, de springsport of eventing. Het karakter van de Azteca is intelligent, werkwillig, rustig, energiek en leergierig. Tot slot staat het paard er om bekend om erg sociaal en vriendelijk te zijn. De Azteca hecht zich aan zijn ruiter en bouwt hier een speciale band mee op.

Oorsprong en geschiedenis van de Azteca

De Azteca is een vrij jong paardenras dat sinds 1982 officieel gefokt wordt in Mexico en de Verenigde Staten. Een pure Azteca heeft 3/8 Quarter Horse bloed en 5/8 Andalusiër bloed of omgekeerd. Men onderscheidt deze paarden als type A. Sommige Azteca’s zijn een kruising van een Criollo en een Andalusiër - een Zuid-Amerikaans paard. Deze paarden vallen wel onder Azteca’s, maar mogen niet “puur” genoemd worden. Hoewel het fokken van de Azteca pas vrij recent gebeurd, denken veel mensen dat de Azteca een oud paardenras is dat afstamt van de paarden die de Spaanse ontdekkingsreizigers meenamen naar Mexico. Dit paard wordt al decennia lang ingezet voor werk op het land en de veehouderijen en staat bekend om zijn uitmuntende cowsense. De recent gefokte Azteca’s worden vooral geselecteerd op veelzijdigheid en hun atletische vermogen. Dankzij deze twee eigenschappen zijn ze bijzonder geschikt voor verschillende takken van de paardensport. Met name binnen het westernrijden, zoals cutting, komt men de Azteca veel tegen.

Azteca in de paardensport

Een Azteca kopen om in te zetten binnen de paardensport is een populaire keuze. De Azteca is namelijk veelzijdig, atletisch, werkwillig, sociaal, energiek en intelligent. Een Azteca verkopen gebeurt hierdoor voor bijna alle takken van de paardensport. Zo is het paard geschikt voor bijvoorbeeld dressuur, de springsport, eventing en cross-country. De Azteca blinkt bovendien uit in westernrijden. Met name voor cutting, een onderdeel waarbij een koe uit een kudde gehaald moet worden, is de Azteca een uitstekende keuze. Het paard beschikt over de snelheid, de werkwilligheid en de cowsense om deze taak goed uit te voeren. Tot slot is de Azteca populair als rijpaard of om te gebruiken tijdens rodeo’s en andere stierengevechten.

Exterieur van de Azteca

Een Azteca kopen is niet alleen populair vanwege zijn veelzijdigheid en vriendelijke karakter. Ook zijn uiterlijk spreekt veel mensen aan. De Azteca is namelijk een elegant paard met een klassiek hoofd en een goed gevormd lichaam. De Azteca komt voor in allerlei kleuren, behalve bont. De meest voorkomende versie van de Azteca is schimmel. De Azteca heeft een stokmaat tussen de 150 en 160 cm en staat bekend om zijn gespierde achterhand, lange benen, brede borst, kleine hoeven en vriendelijke ogen. Als men een Azteca verkopen wil, is het belangrijk dat men weet welk type hij is - afhankelijk van zijn voorouder die Adalusiërs, Criollo’s of quarter horses zijn. Daarnaast is een belangrijk punt dat hij geregistreerd staat in een officieel stamboek. In Nederland is de Azteca momenteel nog een relatief onbekend paardenras.

i