c
k

Paard zoekt ruiter

De Welsh Pony is afkomstig uit Wales en wordt opgedeeld in vijf verschillende fokrichtingen (A, B, C, D en E). Een Welsh D kopen is, dankzij zijn iets grotere formaat dan de pony’s uit de andere secties, erg populair. Zo kan men een Welsh D verkopen als rijpony voor kinderen en volwassenen, en komt men hem vaak tegen op wedstrijden. Met name in de mensport, springsport en dressuur is de Welsh D geliefd. Daarnaast is de Welsh D door zijn enorme uithoudingsvermogen erg geschikt voor de jacht.

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen

Gebruik en karakter van de Welsh D

Een Welsh D kopen is populair als rijpony, binnen de paardensport en voor de jacht. Door zijn enorme uithoudingsvermogen, eerlijke en werklustige karakter en zijn iets grotere formaat is de Welsh D namelijk veelzijdig in te zetten. Het verkopen van een Welsh D kan bovendien aan zowel kinderen als volwassenen worden gedaan. De Welsh D is namelijk sterk genoeg om beiden te dragen. Daarnaast is de Welsh D geschikt voor zowel recreatieve ruiters als ruiters die actief zijn op hoog niveau. De Welsh D wordt omschreven als een pony met pit dat erg slim, betrouwbaar en leergierig is.

Oorsprong en geschiedenis van de Welsh D

De Welsh Pony komt oorspronkelijk uit Wales en wordt daar al eeuwenlang geroemd vanwege zijn grote uithoudingsvermogen. Door de barre omstandigheden in de heuvels van Wales moest de pony zich namelijk wel ontwikkelen tot een sterk en sober dier zoals men hem vandaag de dag kent. Een Welsh D kopen werd vroeger vooral gedaan door plaatselijke boeren. Tijdens Keltische Races werd de Welsh Pony namelijk veelvuldig ingezet. Om de pony nog sneller en geschikter voor deze paardenraces te maken, werd de Welsh D onder andere met de Arabier gekruist. Een Welsh D verkopen werd later ook buiten Wales populair. De Welsh D bleek namelijk een uitzonderlijk talent te hebben voor verschillende takken van de paardensport, en was bovendien een geliefde keuze om in te zetten tijdens de jacht of als rijpony.

Welsh D in de paardensport

Een Welsh D kopen wordt veel gedaan door liefhebbers van de paardensport. Het voordeel van de Welsh D is namelijk dat hij veelzijdig in te zetten is, en bovendien dankzij zijn iets grotere formaat lang mee gaat. Zo kunnen zowel kinderen als volwassenen op de pony rijden. Een Welsh D verkopen kan daarnaast zowel aan recreatieve of beginnende ruiters als aan gevorderden ruiters die de pony willen inzetten tijdens wedstrijden. De disciplines van de paardensport waarin men de Welsh D terug ziet zijn onder andere de mensport, springsport en dressuur.

Uiterlijk van de Welsh D

De Welsh D lijkt qua uiterlijk veel op de Wales pony’s uit de andere secties. Het verschil zit hem echter in zijn stokmaat en bouw. Zo is de Welsh D minimaal 137 cm lang en is hij wat massiever en krachtiger gebouwd dan de pony’s uit de secties A, B en C. Ook heeft de Welsh D in verhouding wat meer behang. Overeenkomsten tussen alle pony’s zijn onder andere hun kleine en edele hoofd, vrolijke staart en Arabische kenmerken. Een Welsh D kopen kan in allerlei kleuren, alleen bont is niet toegestaan. Als men een Welsh D wil verkopen, is het belangrijk dat hij geregistreerd staat in het stamboek. Ook in Nederland heeft de Welsh Pony een eigen stamboek. In Nederland heeft men zelfs een eigen variant van de Welsh Pony gecreëerd door de Welsh Pony te kruisen met een Arabisch of Engels paard. Het resultaat hiervan is de NWR, die net een stukje groter is dan de originele Welsh Pony.

i