c
k

Paard zoekt ruiter

De Welsh B kopen betekent een sterke pony kopen. De Welsh B is een afstammeling van de Welsh pony, groter dan de sectie A pony, ook bekend als Welsh Mountain pony, en daardoor geschikt als pony om op te rijden. Een Welsh B pony kopen wordt ook veel voor de paardensport gedaan. Vooral voor dressuur, mensporten en het paardenspringen worden er Welsh B verkopen gedaan. De Welsh B is een mooie pony om te zien: goed in proportie met een edel voorkomen, terwijl zijn historische achtergrond ook duidelijk naar voren komt.

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen

Gebruik en karakter van de Welsh B

Een pittige pony met een werkwillig en eerlijk karakter. Zo kun je het karakter en temperament van de Welsh B pony het beste omschrijven. Hoewel het een lekker pittig dier is, is het ook een heel slim en vooral leergierig paard. Die combinatie van pittig en leergierig zorgt ervoor dat de Welsh B zo geliefd is in de topsport bij jonge rijders. Dankzij zijn goede uithoudingsvermogen is het een pony die graag meedoet aan dressuur, paardenspringen, mensport en nog veel meer disciplines in de paardensport. De Welsh B pony is zelfs een heerlijke knuffelpony, waar jonge ruiters met veel plezier voor zorgen.

Oorsprong en geschiedenis van de Welsh B

Uit geschriften van de Romeinen blijkt dat de Welsh pony een heel oud ras was. Tijdens de verovering van Groot-Brittannië ontdekten de Romeinen deze pony’s. In verschillende geschriften lieten zij weten aan het thuisfront dat ze zeer te spreken waren over deze edele, harde pony's. De wilde pony's liepen rond in de heuvels van Wales. Zij dankten hun hardheid en uithoudingsvermogen vooral aan het feit dat het in de heuvels van Wales tijdens de winter erg koud kon zijn. Strenge winters en voedselschaarste gaan daar hand in hand en om te overleven moest de Welsh pony beschikken over hardheid, kracht en intelligentie. De Romeinen kruisten de Welsh pony met Arabieren, om zo de kracht en hardheid te behouden. Hierdoor kreeg de Welsh pony een meer edel uiterlijk, terwijl toch de pony kenmerken werden behouden. Later namen Britse fokkers dit over. Zo is uit het ras van wilde Welsh pony's eigenlijk een heel nieuwe Welsh pony ras ontstaan. Daarnaast werden Welsh pony's door de Kelten al gefokt op hun snelheid en uithoudingsvermogen. Het waren namelijk geliefde pony's om races mee te houden. Hiermee verdienden de boeren – stoeterijen waren er in die tijd nog niet – veel geld, omdat er de ene keer vraag was naar snelle pony’s en de andere keer naar vooral stevige, sterke krijgspaarden. Dan was er weer vraag naar een pony voor de mijnbouw, maar ook voor de bereden politie en voor de jacht. Hierdoor zijn er door de jaren heen verschillende type Welsh pony's ontstaan. Deze zijn verdeeld in de typen sectie A (Welsh Mountain Pony), sectie B (Welsh pony), sectie C (Cob type), sectie D en E (Welsh Cob). De verschillende types Welsh pony lijken allemaal op elkaar, maar verschillen vooral in hoogte en in stevigheid qua bouw. De Welsh A is de kleinste van allemaal, de Welsh E de grootste.

Welsh B in de paardensport

Welsh pony's zijn zeer veelzijdig als het gaat om de paardensport. Het is een heel fijn dier om als rijpony en knuffelpony te gebruiken, maar het is ook zeer zeker een sportpony voor jonge ruiters. In de paardensport kom je ze onder meer tegen in dressuur en bij het springen. Dat komt vooral door de rechte, vlotte gangen en de leergierigheid van het paard. Voor het paardenspringen komen de goed ontwikkelde spronggewrichten zeker van pas. De Welsh B pony's zie je ook weleens terug in de mensport, maar niet zo vaak als bijvoorbeeld de grotere types Welsh pony's.

Uiterlijk van de Welsh B

De Welsh B pony is een soort vergrote versie van de Welsh Mountain Pony, ook bekend als Welsh A. De Welsh B pony heeft een gemiddelde schofthoogte van 137 cm. Hierdoor is het een geschikter dier om op te rijden dan de Welsh A pony. Net als de Welsh Mountain Pony heeft de Welsh B heeft een edel hoofd met duidelijke Arabische uiterlijke kenmerken. Zo staan er op het hoofd mooie spitsvormige oren, kijken grote goedmoedige ogen de ruiter aan en is het voorhoofd breed. Ook heeft het dier een duidelijke kaaklijn die doorloopt naar een smallere snuit. De Welsh B pony heeft een mooi geproportioneerde nek die overgaat in een schuine schouderpartij. De wat vierkant gestelde benen zijn stevig en sterk, ze eindigen in ronde voeten. De hoge staart heeft een vrolijke dracht bij de Welsh B pony. Omdat de Welsh B pony afstamt van zowel de wilde pony's uit Wales als van Arabieren, zijn heel veel kleuren toegestaan. Alleen bont is niet toegestaan bij de rasechte Welsh B pony's.

i