c
Dülmener-paard Ruin 13 Jaar 139 cm in Iserlohn
+4 Foto's

Dülmener Freizeitbegleiter

Type advertentie: Paard te koop
advertenties ID: 4036526
Plaatsingsdatum: 2-5-2024
Reclameoproep: 909
Advertentie opgemerkt: 14
€ 3.000 vraagprijs
Privé aanbieder
58642 Iserlohn
Duitsland
Te merken
Afdrukken
r Aanklacht

meer informatie



Het Dülmener Wildpaard leeft in het Merfelder Bruch in Westfalen, Duitsland. Daar is een circa 350 hectare groot natuurreservaat, waarin ongeveer 300 wilde Dülmener leven. Alle paarden van dit ras zijn valkkleurig en hebben een aalstreep. De stokmaat is 1.25-1.35 meter. De betrouwbaarheid, het leerv ... Meer over het paarden ras Dülmener-paard
Pony
Ruin
13 Jaar
139 cm
Recreatief
Is gelongeerd
is incl. toebehoor
heeft grondwerk gedaan
is verkeersmak
Braaf bij de hoefsmid

Beschrijving

Nederlands
  • Duits
  • Italiaans
  • Poolse
  • Zweedse
  • Engels
  • Spaans
  • Franse
  • Nederlands
Ich verkaufe hier meinen 12-jährigen Dülmener Wallach mit 139 cm Stockmaß. Er wurde 2012 von mir 1-jährig beim Wildpferdefang ersteigert und ist seitdem in meinem Besitz. Er hat Spaß an Bodenarbeit. Er kennt das Gelände und ist dort sowohl alleine als auch in der Gruppe verlässlich. An Hauptstraßen ist er je nach Tagesform etwas unsicher. Die Arbeit an der Longe kennt er gut. Unterm Sattel zeigt er sich ebenfalls lernwillig. Hin und wieder erschreckt er sich und springt zur Seite, deshalb sollte der Reiter stets sattelfest und aufmerksam sein. Spirit ist der optimale Begleiter für Freizeitreiter.

Spirit ist leider an Hufrehe erkrankt, da er in der Vergangenheit im Sommer 24 Std. Wiese zur Verfügung hatte, was für ihn einfach zu viel war. Die Rehe konnte jedoch durch reduzierte Wiese (etwa 2-3 Std. am Tag) und viel Bewegung gut in den Griff bekommen werden. Er war aufgrund der Rehe vorne auf Beschlag angewiesen. Dort hat er bis zuletzt geklebte Duplos getragen und kam damit sehr gut zurecht. Aktuell läuft er barhuf und bei der Arbeit trägt er Hufschuhe. Er wurde von mir regelmäßig beim Zahnarzt vorgestellt.
 
Ich wünsche mir, dass der neue Besitzer sicher im Umgang mit Pferden ist. Spirit ist kein unkompliziertes Pony, benötigt viel Aufmerksamkeit und eine sichere Hand. Er ist nicht für Anfänger und auch nicht für Kinder geeignet! Ich stelle mir für ihn ein Zuhause mit viel Auslauf vor, da er die Bewegung braucht und es auch nicht anders kennt. Ich wünsche mir, dass er gefördert und gefordert wird und dass es sein Für-Immer-Zuhause wird. Er wird nicht an Reitschulen oder an Händler verkauft! Gerne wird sämtliches Zubehör mit abgegeben.

Falls wir euer Interesse geweckt haben, schreibt mir gerne eine Nachricht, in der ihr euch kurz vorstellt. Für Fragen stehe ich natürlich zur Verfügung.
Deze tekst werd automatisch vertaald.
Ik verkoop mijn 12-jarige Dülmen ruin met een stokmaat van 139 cm. Ik kocht hem als 1-jarige op een veiling voor wilde paarden in 2012 en heb hem sindsdien in mijn bezit. Hij houdt van grondwerk. Hij kent het terrein en is zowel alleen als in een groep betrouwbaar. Hij is een beetje onzeker op hoofdwegen, afhankelijk van de dag. Hij weet goed hoe hij aan de longe moet werken. Hij is ook bereid om onder het zadel te leren. Af en toe schrikt hij en springt hij opzij, dus de ruiter moet altijd zadelmak en oplettend zijn. Spirit is de ideale metgezel voor vrijetijdsruiters.

Spirit heeft helaas last van hoefbevangenheid omdat hij in het verleden in de zomer 24 uur op de wei stond, wat gewoon te veel voor hem was. We hebben de hoefbevangenheid echter onder controle gekregen door hem minder te laten grazen (ongeveer 2-3 uur per dag) en hem veel beweging te geven. Hij was afhankelijk van beslaan aan de voorkant vanwege de herten. Hij droeg gelijmde Duplos tot het einde en kon daar heel goed mee omgaan. Momenteel loopt hij blootsvoets en draagt hij hoefschoenen op het werk. Ik ging regelmatig met hem naar de tandarts.
 
Ik hoop dat de nieuwe eigenaar vertrouwen heeft in de omgang met paarden. Spirit is geen ongecompliceerde pony en heeft veel aandacht en een vaste hand nodig. Hij is niet geschikt voor beginners of kinderen! Ik wil graag dat hij een thuis krijgt met veel beweging, want dat heeft hij nodig en hij weet niet hoe het anders moet. Ik hoop dat hij aangemoedigd en uitgedaagd wordt en dat dit zijn thuis voor altijd wordt. Hij wordt niet verkocht aan maneges of dealers! Alle accessoires zijn ook beschikbaar.

Als we je interesse hebben gewekt, schrijf me dan een berichtje waarin je jezelf kort voorstelt. Uiteraard ben ik beschikbaar om al je vragen te beantwoorden.

Aanbieder

Privé aanbieder
E
58642 Iserlohn
Duitsland

contact opnemen met aanbieder

* Deze velden moeten worden ingevuld



Bericht sturen
Privé aanbieder
E
58642 Iserlohn
Duitsland
i