c
k

Dekhengsten - Mangalarga Marchador

Een Mangalarga Marchador kopen doet men vooral als men op zoek is naar een sterk, rustig gangenpaard. Ook vinden er Mangalarga Marchador verkopen plaats voor de paardensport, want het is een heel fijn paard voor endurance sporten. De naam van het paard klinkt Mediterraans, maar het is een Braziliaans paard. Er stroomt wel veel Spaans en Portugees temperament door zijn aderen. En dat is aan zijn voorkomen zeker te zien.

Lees meer b
0 Resultaten
Filter
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
s Niks gevonden? Stel nu een zoekopdracht in!
Sla u zoekopdracht op en dan sturen wij u een email wanneer wij iets voor u hebben gevonden.
Zoekopdracht opslaan
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen

Gebruik en karakter van Mangalarga Marchador

De Mangalarga Marchador houdt er van om aan het werk te gaan. Dat kan zijn als rijpaard, maar ook zeker als werkpaard op de boerderij. Het karakter van de Mangalarga Marchador is gemoedelijk en gewillig, maar het is zeker geen sloom paard. De Integendeel zelfs; Mangalarga Marchador heeft namelijk levenslust genoeg. Zijn werkwilligheid zorgt er eigenlijk meer voor dat het dier goed luistert en gemakkelijk nieuwe dingen leert. De Mangalarga Marchador kopen doet men ook omdat het een heel fijn rijpaard is. Dat komt vooral omdat dit paard een zogeheten gangenpaard is. Naast stap, draf en galop heeft het dier nog een extra gang, genaamd de Marcha. Hierdoor heeft de Mangalarga Marchador een prettig rijtempo en is het een geschikt paard voor lange tochten.

Oorsprong en geschiedenis van Mangalarga Marchador

De Mangalarga Marchador kent een interessante geschiedenis. Het is namelijk een paardenras dat door het fokken is ontstaan. De Baron van Alfenas, Francisco Gabriel Junqueira, had zijn Portugese Alter Real hengst meegenomen naar Brazilië. Daar kruiste hij zijn hengst met lokale Braziliaanse merries, maar ook paarden die afstammen van berber en Portugese paarden. De mix leverde een prachtig paard op: de Mangalarga Marchador. Om de paarden te fokken, werden een aantal boerderijen in de regio van de baron ingezet als stoeterijen. Een paar van deze boerderijen zijn tot op de dag van vandaag in Brazilië te vinden. Om de bloedlijn zuiver te houden, werd in 1949 het stamboek voor de Mangalarga Marchador opgericht. Er zijn nu zo’n 350.000 geregistreerde paarden van dit ras. In Cruzilia, Minas Gerais in Brazilië is de hele geschiedenis van het paard te vinden in het Musea Nacional cavalo Mangalarga Marchador. In Brazilië is men erg trots op de Mangalarga Marchador als paardenras. Het dier heeft zelfs zijn eigen televisiekanaal.

Mangalarga Marchador in de paardensport

Een Mangalarga Marchador verkopen doen stoeterijen vooral aan mensen die op zoek zijn naar een werkpaard voor de boerderij of als rijpaard. Doordat de Mangalarga Marchador een gangenpaard is, is hij ook zeker goed in te zetten in de paardensport. Hij is geschikt voor verschillende takken van sport. Denk hierbij aan dressuur of de springsport. Maar dankzij de fijne rijgang en het grote uithoudingsvermogen waar deze paarden bekend om staan, zijn endurance disciplines ook zeker passend om met de Mangalarga Marchador te doen.

Uiterlijk van de Mangalarga Marchador

Een belangrijk uiterlijk kenmerk van de Mangalarga Marchador is dat hij een grote, brede borstkas heeft, met veel ruimte voor het grote longvolume. Dit heeft hij nodig om langdurig aan het werk te gaan. Ook opvallend is dat de toppen van zijn middelgrote oren een beetje naar binnen wijzen. Verder heeft de Mangalarga Marchador een edel voorkomen. Zijn bouw is sterk en mooi in proporties. Hij kan een schofthoogte tussen de 147 en 157 cm bereiken. Merries blijven iets kleiner, gemiddeld tussen de 140 en 154 cm. Voor de rasstandaard mag deze soort verschillende kleuren hebben, met uitzondering cremello, albino of perlino. Schimmel komt het meest voor, maar we zien ook vaker bont en Braziliaans Pampa als kleuren terugkomen.

i