c

Arabo Fries paarden te koop

Lees meer b
3 Resultaten
Filter
3 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Standaard-advertenties
Arabo-Fries Mix, Merrie, 8 Jaar, 160 cm, Lichtbruin Prachtige 7 jarige merrie te koop
V: NOBLY VAN HAFLONIË
Dressuur - Eventing
NL-4708DN
Roosendaal
Prijscategorie € 10.000 tot € 15.000
Advertentie bewaren
Advertentie bewaren
Arabo-Fries Mix, Ruin, 5 Jaar, 150 cm, Zwart Recreatief
AT-4861
Schörfling
€ 4.500
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

De Arabo-Fries is een kruising tussen een Arabier en een Fries. Sinds enkele jaren is de Arabo-Fries een erkend paardenras met een eigen stamboek. Een Arabo-Fries verkopen wordt met name gedaan aan ruiters die actief zijn in de paardensport. De Arabo-Fries is namelijk speciaal gefokt om op hoog niveau uit te blinken in de dressuur en mensport. Een Arabo-Fries kopen is daarnaast geliefd vanwege zijn uithoudingsvermogen, wendbaarheid en fijne karakter.

Gebruik en karakter van de Arabo-Fries

Een Arabo-Fries verkopen wordt met name gedaan aan liefhebbers van de paardensport. De Arabo-Fries is een ras dat gewend is om op hoog niveau te presteren in de dressuur en de mensport. Daarnaast is een Arabo-Fries kopen populair vanwege zijn karakter. De Arabo-Fries is namelijk intelligent, werkwillig en goedaardig. Zijn karakter in combinatie met zijn aansprekende uiterlijk, wendbaarheid en grote uithoudingsvermogen maken de Arabo-Fries een geliefd sportpaard.

Oorsprong en geschiedenis van de Arabo-Fries

Hoewel de Arabo-Fries al sinds enkele decennia gefokt wordt, is het paardenras sinds 2000 officieel erkend en in het bezit van een eigen stamboek. Het fokdoel van de Arabo-Fries was het veredelen van het Friese paard. Het Friese paard kreeg binnen de paardensport namelijk veel concurrentie van warmbloedpaarden. De warmbloedpaarden voldeden beter aan de wensen van de paardensport en hadden bovendien vaak een beter uithoudingsvermogen dan het Friese paard. Niet iedereen was echter even blij met het idee om het Friese paard met de Arabier te kruisen. Veel mensen vonden dat het Friese paard raszuiver moest blijven. Ondanks deze protesten ging een enthousiaste fokker toch aan de slag. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, en de fokker besloot hierom zelfs naar Duitsland te verhuizen. Alle moeite was gelukkig niet voor niets. Een Arabo-Fries kopen en een Arabo-Fries verkopen werden namelijk met de loop van de jaren steeds populairder binnen de paardensportwereld. De Arabo-Fries heeft namelijk het elegante uiterlijk van het Friese paard maar is onder andere qua uithoudingsvermogen een stuk sterker dan zijn voorvader. Daarnaast heeft de Arabo-Fries een betere hart- en longcapaciteit dan het Friese paard. De hedendaagse Arabo-Fries beschikt over minimaal 55 procent Fries bloed, en tussen de 5 en 40 procent Arabisch bloed. Daarnaast moet de Arabo-Fries aan strenge eisen voldoen op het gebied van exterieur, gezondheid, karakter en bewegingen.

Arabo-Fries in de paardensport

Een Arabo-Fries verkopen of fokken wordt met name gedaan voor de paardensport. De Arabo-Fries is namelijk net als zijn voorvaders, het Friese paard en de Arabier, erg succesvol in de paardensport. Met name in de mensport en de dressuur is de Arabo-Fries een populaire keuze. Een Arabo-Fries kopen is daarnaast geliefd doordat hij over een beter uithoudingsvermogen beschikt dan het Friese paard. Hierdoor is hij extra geschikt om op hoog niveau te presteren. Tot slot is de Arabo-Fries de perfecte combinatie van het Friese paard en de Arabier. De Arabo-Fries beschikt namelijk over alle goede eigenschappen die beide paardenrassen bezitten. Onder andere zijn ruime stap, soepele galop en harmonische gangen maken de Arabo-Fries een populair ras binnen de mensport en de dressuur.

Uiterlijk van de Arabo-Fries

Een Arabo-Fries kopen is ook interessant vanwege zijn elegante uiterlijk. Zo heeft de Arabo-Fries een zwarte vacht en zwart, weelderig behang. De stokmaat van de Arabo-Fries is minstens 160 cm. Als men een Arabo-Fries wil verkopen aan iemand die niet bekend is met het paardenras, kan de Arabo-Fries qua uiterlijk goed vergeleken worden met de moderne Fries. Tot slot staat de Arabo-Fries bekend om zijn sportieve uitstraling zonder overdreven gespierde hals en houding.

i