c

Tuigpaarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 8
met video
Tuigpaard, Ruin, 12 Jaar, 180 cm, Donkere-vos Dressuur - Trail
US-55555
Amherst NH
$ 3.500
~ € 3.286
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 11
met video
Tuigpaard, Ruin, 6 Jaar, 163 cm, Donkere-vos Dressuur - Trail
US-55555
BROOKSVILLE, KY
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
g
h
3 Resultaten
Filter
3 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 8
met video
Tuigpaard, Ruin, 12 Jaar, 180 cm, Donkere-vos Dressuur - Trail
Platinum Equine Auction
US-55555
Amherst NH
$ 3.500
~ € 3.286
Advertentie bewaren
Platinum
1 / 11
met video
Tuigpaard, Ruin, 6 Jaar, 163 cm, Donkere-vos Dressuur - Trail
Platinum Equine Auction
US-55555
BROOKSVILLE, KY
Prijs op aanvraag
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Tuigpaard, Ruin, 5 Jaar, Donkere-vos Tuigpaard + dressuur beleerd
V: IDOOL | MV: MARVEL 94.6480
Mennen - Dressuur
BE-2340
Vlimmeren
€ 8.500
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Tuigpaard kopen en verkopen op ehorses

Het Tuigpaard is een fier en elegant paard van Nederlandse bodem. Dankzij zijn sierlijke tred en uitzonderlijke kracht maakt dit paard een onvergetelijke indruk. Een Tuigpaard kopen is dan ook extra geschikt voor ruiters die actief zijn in verschillende takken van de (show) paardensport. Een Tuigpaard verkopen verloopt bovendien vaak soepel. Dit paard is namelijk een geliefd paardenras en wordt gefokt aan de hand van een strikt fokbeleid dat zich richt op de perfecte match van aanleg, gezondheid en karakter.

Gebruik en karakter van het Tuigpaard

Een Tuigpaard kopen is met name interessant voor ruiters die actief zijn in de paardensport. Het Tuigpaard floreert namelijk, zodra hij mag presteren en bijvoorbeeld als showpaard wordt ingezet. Het Tuigpaard is dankzij zijn trotse houding, elegante tred, mooi ritme en sierlijke uitstraling ook uitermate geschikt voor dressuur, springen of als rijpaard. Dit paard lijkt bovendien bijna te zweven als hij in draf loopt. Daarnaast is het Tuigpaard intelligent, werkwillig en houdt hij van presteren. Vaak voelt hij de energie van het publiek haarfijn aan. Een Tuigpaard verkopen is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Het Tuigpaard is namelijk makkelijk in de omgang en heeft een meegaand, vriendelijk en goudeerlijk karakter waar men op kan bouwen.

Oorsprong en geschiedenis van het Tuigpaard

Het Tuigpaard is een paard van Nederlandse bodem. In de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw werden de voorvaders van het Tuigpaard (de Gelderlander en het Groninger paard) voornamelijk gebruikt als luxere paarden en om de koets te trekken. Later besloot men deze paarden te kruisen om een extra krachtig en mooi paard te creëren. Ook de genen van een aantal andere paarden, zoals de Amerikaanse Saddlebred, hebben bijgedragen aan het Tuigpaard zoals men hem vandaag de dag kent. Een Tuigpaard kopen of een Tuigpaard verkopen werd dan ook al snel niet enkel meer gedaan om de koets te trekken, maar ook voor het gebruik in allerlei andere takken van de paardensport. Het Tuigpaard werd zelfs speciaal gefokt om goed te presteren in de paardensport en heeft altijd aan strenge eisen moeten voldoen om een zuiver en aangenaam paardenras te blijven.

Tuigpaard in de paardensport

Een Tuigpaard verkopen wordt met name gedaan aan liefhebbers van de aangespannen showsport. Het paard wordt namelijk speciaal gefokt voor deze tak van de paardensport en het Tuigpaard is hier bij uitstek geschikt voor, dankzij zijn ritmische haast zwevende tred en trotse houding. Daarnaast is een Tuigpaard kopen ideaal voor ruiters die actief zijn in de mensport, dressuur, springsport of op zoek zijn naar een fijn rijpaard. Het indrukwekkende uiterlijk van het paard en zijn aangename karakter hebben er dan ook voor gezorgd dat het Tuigpaard internationaal geroemd is. Het Tuigpaard is niet alleen populair in Nederland en de rest van Europa, maar ook in de Verenigde Staten, Canada en Japan.

Uiterlijk van het Tuigpaard

Het Tuigpaard heeft een stokmaat van ongeveer 168 cm, heeft een sterke bouw en een sierlijk hoofd met sprekende ogen. Een Tuigpaard kopen kan bovendien in verschillende kleuren. Van bonte kleuren tot aan aftekeningen (echter geen stippels). Het paard heeft verder niet al te zware benen, niet al te dikke manen en staat uiteraard bekend om zijn fiere houding. Een Tuigpaard verkopen gebeurt tot slot niet alleen aan liefhebbers van de paardensport; ook de voormalige koningin Beatrix heeft een Tuigpaard – genaamd Benito - in bezit. Vroeger werden alle Tuigpaarden gebrandmerkt met een kroontje op hun bil, maar inmiddels is dit het brandmerken van paarden verboden in Nederland.

i