c

Dartmoor paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 7
met video
Dartmoor, Merrie, 9 Jaar, 127 cm, Brauner Recreatief - Fokken - Mennen
DE-66606
Sankt Wendel
€ 4.200
Advertentie bewaren
9 Resultaten
Filter
9 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 7
met video
Dartmoor, Merrie, 9 Jaar, 127 cm, Brauner Recreatief - Fokken - Mennen
Julia Jacob
DE-66606
Sankt Wendel
€ 4.200
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Dartmoor, Merrie, 19 Jaar, 116 cm, Donkerbruin Fijne springponySpringen - Dressuur
NL-6101
Echt
€ 5.500
Advertentie bewaren
Dartmoor, Ruin, 6 Jaar, 116 cm, Donkerbruin Ruin te koop
V: OAK TREE PRETTY GOOD
Mennen - Gang - Recreatief
NL-5152NH
DRUNEN
€ 2.150 vraagprijs
Advertentie bewaren
Dartmoor, Hengst, 2 Jaar, 125 cm, Zwart
V: APPLEJACK
Recreatief - Mennen - Dekken
CH-8414
Buch am Irchel
CHF 2.500
~ € 2.588
Advertentie bewaren
Dartmoor, Hengst, 16 Jaar, 120 cm, Rood schimmel Recreatief - Springen - Dekken - Dressuur
CH-8414
Buch am Irchel
CHF 6.500
~ € 6.728 vraagprijs
Advertentie bewaren
Dartmoor, Ruin, 8 Jaar, 146 cm, Gevlekt-paard Recreatief - Springen - Dressuur
DE-94405
Landau an der Isar
€ 7.900 vraagprijs
Advertentie bewaren
Dartmoor, Merrie, 13 Jaar, 122 cm, Donkerbruin
V: LANGFLIED SORENTH | MV: CATESBY CRUSADER II
Fokken - Recreatief
DE-49716
Meppen
€ 3.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Dartmoor, Merrie, 2 Jaar, 123 cm, Zwart
V: ALADIN | MV: LANGFIELD SORENTH
Fokken - Recreatief
DE-49716
Meppen
€ 2.800 vraagprijs
Advertentie bewaren
Dartmoor, Hengst, 6 Jaar, 123 cm, Brauner
V: HB I MÜHLENMOOR REVALE | MV: VA STARBOARD
Fokken
DE-67454
Haßloch
€ 3.500
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Een Dartmoor kopen doe je om verschillende redenen. Het is een sterke en robuuste pony met veel levenslust en een vriendelijk karakter. Hij houdt ervan om hard te werken. Een Dartmoor verkopen gebeurt vaak aan beginnende rijders en met name voor kinderen. Dat komt doordat de Dartmoor rustig is en zich gemakkelijk laat leiden. Bovendien is hij niet zo groot. Niet alleen voor beginnende rijders is een Dartmoor kopen een goed idee. Een Dartmoor is ook zeer geschikt voor diverse disciplines van de paardensport, recreatief rijden en als werkpaard voor een wagentje.

Gebruik en karakter van de Dartmoor

De Dartmoor werd vroeger gebruikt als werkpaard in de tinmijnen. Zij vervoerden tin naar de dorpen rondom de mijnen waar dit metaal verwerkt kon worden. Een Dartmoor kopen was voor boeren een goed idee. Het is een sterk paardje en daarom spanden boeren de Dartmoor vaak voor de wagen of de ploeg. Zelfs bij het hoeden van het vee werd de Dartmoor ingezet. De pony’s hebben een sterk karakter. Dat komt doordat ze vooral halfwild werden gehouden. Als ze niet aan het werk waren, liepen zij over de veengronden. Het paard is daarom sterk, intelligent en zeer betrouwbaar. Tegenwoordig wordt de Dartmoor gebruikt als werkpony en als pony om op te rijden.

Oorsprong en geschiedenis van de Dartmoor

De Dartmoor kent haar oorsprong in de gelijknamige Engelse streek in het zuidwesten van Engeland. Dit wilde hoogland wisselt drassige veengronden af met rotsachtige bergpieken en daar is deze pony goed tegen opgewassen. Het ruige landschap heeft de bouw en het karakter van de Dartmoor zeker bepaald. Als wilde paardjes vielen ze al op bij de bewoners, omdat ze zo sterk zijn. Zij begonnen al eeuwen geleden met het fokken van de Dartmoor en met de Dartmoor verkopen. Sinds 1898 werd de pony opgenomen door de National Pony Society in het register met een ras standaard. Een commissie in de regio kwam geregeld bij de Dartmoor fokkers kijken of de dieren aan deze standaard voldeden. Anders mocht men de pony niet als Dartmoor verkopen.

De Dartmoor in de paardensport

Het betrouwbare, vriendelijke karakter van de Dartmoor maakt deze pony zeer geschikt voor beginnende rijders, zoals kinderen en kleine volwassenen. Het dier is sterk en vindt het erg leuk om zijn best te doen voor de rijder. Zo heeft de pony een zekere tred, zodat men als rijder niet voor verrassingen komt te staan en gemakkelijker leert hoe er gereden moet worden. Dat maakt een Dartmoor kopen voor de paardensport al heel geschikt. Maar niet alleen voor de eerste rijlessen is een Dartmoor geschikt. De Dartmoor vindt het ook erg leuk om te springen, een cross te rijden of voor een karretje te worden gespannen. De Dartmoor pony is zelfs voor dressuur in. Ook is een Dartmoor verkopen als recreatiepaard prima. Zolang de Dartmoor maar geregeld lekker kan wandelen en draven in de buitenlucht.

Het uiterlijk van een Dartmoor

De Dartmoor heeft een sterke, stevige bouw, maar ziet er wel heel verfijnd en pienter uit. Let bij een Dartmoor kopen bijvoorbeeld op de schofthoogte die varieert tussen de 110 en 125 centimeter. Het kleine hoofd heeft kleine oortjes, maar grote, vriendelijke ogen. De kaaklijn is fijn, maar de schuin aflopende schouders mogen niet te fijn zijn. De manen en de staart van de Dartmoor zijn weelderig en vol. De benen zijn droog en hard. Dat geldt ook voor de hoeven. Een Dartmoor kan verschillende kleuren hebben: lichtbruin tot donkerbruin, zwart, vos en schimmel. Witte aftekeningen mogen volgens de ras standaard voorkomen, maar bonte verschijningen niet.

i