c

Asil Arabier paarden te koop

Lees meer b
Blikvangers
1 / 2
Asil Arabier, Hengst, 2 Jaar, 160 cm, kan schimmel zijn
V: EKS FARAJJ
Endurance - Recreatief
AT-6215
Achenkirch
€ 6.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 3
Asil Arabier, Hengst, 2 Jaar, 155 cm, Brown Falb schimmel
V: DOMINIC M
Recreatief
AT-6215
Achenkirch
€ 4.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Blikvangers
1 / 4
Asil Arabier, Ruin, 6 Jaar, 158 cm, Schimmel
V: POGROM | MV: EKSTERN
Recreatief
is licht bereden
Is gelongeerd
heeft grondwerk gedaan
is verkeersmak
is allrounder
IT-22040
anzano del parco
€ 5.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
g
h
6 Resultaten
Filter
6 Resultaten
Verwijder alle filters
Zoekopdracht toevoegen:
Zoekopdracht opslaan
Sorteren op
Datum afnemend b
H
eDatum afnemendbDatum toenemendePrijs toenemendbPrijs afnemendeRas toenemendbRas afnemendeLeeftijd toenemendbLeeftijd afnemendeStokmaat toenemendbStokmaat afnemend
Pagina-1-advertenties
Met deze optie wordt je advertentie ook getoond op de 1e pagina van de zoekresultaten. Je advertentie zal boven de normale zoekresultaten staan.

Geïnteresseerden kunnen ook direct meer informatie zien. Dit verhoogt het aantal potentiële kopers aanzienlijk.

Page1Ad
Platinum
1 / 4
Asil Arabier, Ruin, 6 Jaar, 158 cm, Schimmel
V: POGROM | MV: EKSTERN
Recreatief
IT-22040
anzano del parco
€ 5.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Platinum
1 / 2
Asil Arabier, Hengst, 2 Jaar, 160 cm, kan schimmel zijn
V: EKS FARAJJ
Endurance - Recreatief
Lukas Steiner
AT-6215
Achenkirch
€ 6.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Platinum
1 / 3
Asil Arabier, Hengst, 2 Jaar, 155 cm, Brown Falb schimmel
V: DOMINIC M
Recreatief
Lukas Steiner
AT-6215
Achenkirch
€ 4.500 vraagprijs
Advertentie bewaren
Standaard-advertenties
Asil Arabier, Hengst, 6 Jaar, 156 cm, Zwartbruin
V: MEDRES-BEY | MV: FAWOR
Fokken - Endurance - Dekken - Dressuur
PL-28-142
Tuczępy
€ 7.000 vraagprijs
Advertentie bewaren
Asil Arabier, Merrie, 2 Jaar, 155 cm, Brauner
V: AS KHALIL | MV: AR MONEEZ
Fokken - Endurance - Recreatief - Dressuur
DE-99444
Blankenhain
€ 7.500
Advertentie bewaren
Asil Arabier, Ruin, 8 Jaar, 155 cm, Vliegenschimmel
V: AL CHADIM EL MONIET | MV: MULAYH IBN MAAREESA
Recreatief
DE-66709
Weiskirchen
€ 12.000
Advertentie bewaren
Gevonden worden, in plaats van zelf zoeken
Met jouw persoonlijke paarden-voorkeuren op zoek naar jouw droompaard
Gesuch aufgeben
Vind het
  • j beschrijf jezelf, jouw wensen en voorkeuren
  • j je ontvangt rechtstreeks aanbiedingen van gecertificeerde verkopers
  • j direct online, looptijd 90 dagen
Aanvraag nu versturen
Q Verwijder alle filters
H

Asil Arabians, ook wel Arabische volbloed of Arabier genoemd, is een paard afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het paard staat bekend om zijn elegantie, mooie galop en indrukwekkende historie. Asil Arabians kopen wordt vaak gedaan door liefhebbers van de paardensport. De Arabier is namelijk erg veelzijdig in te zetten. Daarnaast wordt Asil Arabians verkopen veel gedaan om andere paardenrassen mee te veredelen.

Gebruik en karakter van Asil Arabians

Asil Arabians kopen is een prima keuze voor liefhebbers van de paardensport. Het paard is namelijk erg veelzijdig en is met name binnen de rensport en de endurance populair. Daarnaast kan men Asil Arabians verkopen als rijpaard of om andere paardenrassen mee te veredelen. Het karakter van de Arabier is vurig, intelligent en betrouwbaar. Als men het vertrouwen van dit paard heeft gewonnen, zal de Arabier een vriend voor het leven zijn die voor zijn ruiter door het vuur gaat. Tot slot staan Asil Arabians bekend om hun uitstekende uithoudingsvermogen.

Oorsprong en geschiedenis van Asil Arabians

Asil Arabians vinden hun oorsprong in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Over het paard zijn veel legendes geschreven. Ook in de koran speelt de Arabier een belangrijke rol. Zo zou profeet Mohammed met deze paarden door de woestijn hebben gegaloppeerd. Tijdens hun trektocht roken de paarden water, waarop de paarden los gelaten werden. Voordat de paarden echter konden gaan drinken, werden ze teruggeroepen. De paarden die terugkwamen werden beschouwd als de trouwste paarden en gebruikt als de stamhouders van het paardenras. Profeet Mohammed heeft bovendien de opdracht gegeven om de Arabier zo zuiver mogelijk te houden. De benaming “asil” - oftewel edel of puur - verwijst hiernaar.

Tegenwoordig komt men Asil Arabians over de hele wereld tegen. Naast dat Arabieren erg populair zijn binnen de paardensport, wordt het paard vaak gebruikt om andere paardenrassen te veredelen. Door zijn goede genen en snelheid werd de Arabier bijvoorbeeld gebruikt om sommige “werkpaarden” te veranderen in moderne sportpaarden. Voorbeelden van paardenrassen met Arabische voorvaders zijn onder andere het Friese paard, de Andalusiër, de lipizzaner en de Trakehner. Het Friese paard was van oorsprong bijvoorbeeld een vrij groot en ietwat grof trekpaard. Na kruisingen met de Arabier en de Andalusiër, veranderde de Fries in een mooi en elegant paard dat zeer populair is binnen de dressuur.

Asil Arabians in de paardensport

Asil Arabians kopen wordt veel gedaan door liefhebbers van de paardensport. Met name voor de endurance en de rensport is Asil Arabians verkopen populair. Het paard blinkt namelijk uit in snelheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast kan men de Arabier inzetten in bijvoorbeeld de dressuur, springsport, eventing en cross-country. De Arabier is veelzijdig en elegant waardoor het paard prima geschikt is voor diverse disciplines. Tot slot is de Arabier een geliefd rij- en showpaard. Door zijn vurige karakter is de Arabier niet altijd even geschikt voor jonge of onervaren ruiters.

Exterieur van Asil Arabians

Asil Arabians kopen kan in kleuren als bruin, zwart, vos en schimmel. De Arabier is een vrij klein paard met een stokmaat tussen de 140 en 150 cm. De Arabier is elegant om te zien, heeft een klein hoofd, kleine oren en expressieve ogen. Als men Asil Arabians verkopen wil, wordt er soms gelet op zijn neuslijn. Veel mensen vinden het mooi als deze een holle knik heeft. Een ander opvallend detail aan de Arabier is dat hij soms slechts 17 ribben heeft. Andere paardenrassen hebben altijd 18 ribben. Asil Arabians zijn, vanwege hun sierlijke uiterlijk en uitstekende uithoudingsvermogen, erg geliefd om andere paardenrassen mee te veredelen. Bij sommige andere paardenrassen zien we dan ook het uiterlijk van de Arabier terug.

i